Hyundai Motorsport: Στόχος ένα δυνατό αποτέλεσμα στην Φινλανδία

Η Hyundai Motorsport πάει στο Ράλι Φινλανδίας, όγδοο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με βλέψεις στις θέσεις του βάθρου.

Ο αγώνας είναι αγαπημένος τόσο για τα πληρώματα όσο και για τους θεατές, με τους πολύ γρήγορους χωματόδρομους να διαθέτουν αρκετό κράτημα και να εναλλάσσονται με ποικιλία αλμάτων αλλά και χασίματων.

Αν και μοιάζει σε στυλ με τον προηγούμενο γύρο, το Ράλι Εσθονίας, οι ειδικές της Φινλανδίας είναι πιο γρήγορες και βρίσκονται ανάμεσα σε εντυπωσιακά δασικά τοπία. Το σκανδιναβικό έθνος είναι μέρος της ιστορίας του WRC και είναι μια από τις λίγες χώρες που έχει προγραμματιστεί να φιλοξενεί αγώνα του WRC κάθε χρόνο από την ημέρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα το 1973.

 

Παρόλο που δεν ήταν ένας από του καλούς αγώνες για την ομάδα με έδρα το Alzenau, εντούτοις απέδωσε ανταγωνιστικά στη διοργάνωση του 2021, επιτυγχάνοντας διπλό τερματισμό στο βάθρο. Σε αυτό το δυνατό αποτέλεσμα πρώτο πλήρωμα για την Hyundai ήταν οι Ott Tänak/Martin Järveoja, οι οποίοι ευελπιστούν σε αυτό τον αγώνα ότι θα πάνε καλύτερα σε σχέση με την τρίτη θέση που έφεραν στην Εσθονία τον προηγούμενο μήνα.

Το δίδυμο θα πλαισιωθεί από τους Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Oliver Solberg/Elliott Edmondson, τα ίδια πληρώματα που διαγωνίστηκαν με το Hyundai i20 N Rally1 στο Ράλι Εσθονίας. Οι Βέλγοι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο βάθρο μαζί με τους ομόσταυλούς του στη Φινλανδία πέρυσι, ωστόσο είχαν πολύ καλό ρυθμό πριν αντιμετωπίσουν ένα ασυνήθιστο πρόβλημα τη δεύτερη μέρα του αγώνα.

Όσον αφορά τον Solberg, ο νεαρός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κατηγορία WRC, με τον Σουηδό να είναι εξοικειωμένος με τους δρόμους αφού έχει αγωνιστεί προηγουμένως στην κατηγορία WRC2.

Το πρόγραμμα του αγώνα είναι μεγάλο και ξεκινά την Πέμπτη το απόγευμα με την ειδική Harju, μήκους 3,40 χιλιομέτρων. Η Παρασκευή είναι πολύ πιο μεγάλη καθώς περιλαμβάνει εννέα ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 124,92 km.Η απόσταση των ειδικών του Σαββάτου είναι ακόμα μεγαλύτερη, με τις οκτώ ειδικές της ημέρας να ανέρχονται συνολικά σε 150,30 χιλιόμετρα. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τέσσερις ειδικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένου της ειδικής Ruuhimäki, μήκους 11,12km η οποία είναι στο δεύτρο πέρασμα της η power stage του αγώνα.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Julien Moncet είπε: «Αν και η Φινλανδία δεν ήταν μια διοργάνωση στην οποία είχαμε παραδοσιακά καλή απόδοση στο παρελθόν, καταφέραμε πέρυσι να ανεβούμε στο βάθρο με δυο πληρώματα και αυτό ήταν μεγάλο επίτευγμα για εμάς. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στο φετινό ράλι, αν όχι ακόμα καλύτερα. Η Εσθονία ήταν καλή προετοιμασία για εμάς καθώς είναι παρόμοιου τύπου διοργάνωση. Η διαφορά μεταξύ Εσθονίας και Φινλανδίας είναι πολύ μικρή, επομένως πρέπει να διαχειριστούμε σωστά τις προσδοκίες μας, ωστόσο θα συνεχίσουμε να πιέζουμε στο όριο. Και τα τρία πληρώματα κατά τη διάρκεια της σεζόν έχουν δείξει ότι μπορούν να είναι γρήγορα στο χώμα, επομένως είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να δώσουν ένα δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα.»

Ο Thierry Neuville που μαθηματικά είναι στη μάχη του τίτλου ανέφερε, «Το Ράλι Φινλανδίας είναι ίσως το μεγαλύτερο τραινάκι της σεζόν. Οι ειδικές είναι κυρίως σε μεγάλους δρόμους που είναι πολύ γρήγοροι και έχουν καλό κράτημα, αλλά η πρόκληση εξακολουθεί να είναι μεγάλη και πρέπει πραγματικά να έχεις εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο και το ρυθμό σου. Νομίζω ότι στην Εσθονία κάναμε παράλληλα και εξάσκηση πριν έρθουμε στην Φινλανδία καθώς και οι δυο μοιάζουν αρκετά, με τη μόνη διαφορά ότι η Φιλανδία είναι λίγο πιο δύσκολη καθώς έχει υψηλότερο επίπεδο πρόσφυσης που σημαίνει ότι η ταχύτητα στις στροφές είναι μεγαλύτερη.  Όπως πάντα, θα αγωνιστούν αρκετοί Φινλανδοί και θα θέλουν να κερδίσουν, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα.»