Drift Kings 6oς Αγώνας & Nation Cup: Στις Σέρρες για την υπέρτατη διάκριση οι Κύπριοι οδηγοί

Την Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Οκτωβρίου διεξάγετε ο έκτος αγώνας του Πρωταθλήματος Drift Kings στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, στην παρουσία 34 οδηγών στην κατηγορία Pro, 14 στην κατηγορία Pro 2 και 5 στην κατηγορία Queen.

Ο αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς αφού η Εθνική Ομάδα Drift θα αγωνιστεί και στους δύο αγώνες στις Σέρρες, σε DriftKings και Nation Cup.

Η δράση ξεκινά από την Παρασκευή με τα μονά δοκιμαστικά περάσματα όλων των κατηγοριών, ενώ η μέρα θα ολοκληρωθεί με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα ξεκινώντας με Pro2 και Queen στις 15:00 και την κατηγορία Pro στις 16:00.

Το Σάββατο αρχίζει με διπλά δοκιμαστικά περάσματα ξεκινώντας από την κατηγορία Pro2 και Queen και στην συνέχεια την Pro, ενώ μετά την παρέλαση των οδηγών  θα διεξαχθούν τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα όπου θα αναδείξουν τους νικητές στις επι μέρους κατηγορίες.

Η πίστα έχει μια εξαιρετικά απαιτητικά χάραξη, με τους κριτές να βάζουν πολύ δύσκολα σε όλους τους διαγωνιζομένους με την στροφή K5 να παίζει και πάλι σημαίνων ρόλο στον αγώνα αφού εκεί θα κριθούν όπως πάντα πολλά…

Η σωστή ταχύτητα είναι πολύ σημαντική για να καταφέρει ένας οδηγός να φτάσει μέχρι το τέλος ενώ παράλληλα χρειάζονται και άλλοι παράγοντες για να διατηρηθεί η σωστή γραμμή από την αρχή μέχρι το τέλος.

Από τις συμμετοχές ξεχωρίζουμε την παρουσία του πολυπρωταθλητή Κύπρου και πρωτοπόρου της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Drift Kings Γιώργου Χριστοφόρου «Έλα Κόκο», ο οποίος στον αγώνα των Σερρών έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Ο δεύτερος στην βαθμολογία Gediminas Levickas όσο και ο τρίτος Patrick Cselotei θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το σερί των τριών νικών του πρωταθλητή μας και παράλληλα να διεκδικήσουν τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα που θα γίνει στην Κύπρο.

Παρών δηλώνει και ο περσινός πρωταθλητής Piotr Kozlowski και ο πάντα εντυπωσιακός Marco Zacouril.  Ανάμεσα σε αυτούς είναι και τα μέλη της εθνικής, ο φετινός πρωταθλητής Κύπρου Σίμος Τίκκης, ο θεαματικότατος Δαυίδ Δαυίδ, ο πολύπειρος πολυπρωταθλητής Πάμπος Χαραλάμπους, οι ανερχόμενοι Χρίστος Λοίζου και Ευτύχιος Χριστοδούλου, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Semi Pro Χρίστος Πέτρου, αλλά και  τον Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Άντρος Αντωνίου, ο οποίος θα κάνει την τελευταία αγωνιστική του παρουσία.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας, το νεοσύστατο Nations Cup όπου θα έχουμε την παρουσία της εθνικής μας ομάδας στην παρουσία εννέα εθνικών ομάδων.  Οι εθνικές ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα είναι η Κύπρος, Τσεχία, Ουγγαρία, Τουρκία, Πολωνία, Ελλάδα, Λιθουανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Αρχικά θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά και θα ακολουθήσουν μονά βαθμολογημένα και διπλές μάχες οι οποίες θα αναδείξουν και τη νικήτρια χώρα.

Αναμένετε ένα εξαιρετικό τριήμερο για το Drift και ευχόμαστε να δούμε την εθνική μας ομάδα στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου αλλά και τον Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» να κατακτά το πρωτάθλημα Drift Kings ως ο πρώτος Κύπριος που καταφέρνει.