Επιστρέφει στην Hyundai ο Tanak

Πολύ κοντά σε μία επιστροφή-βόμβα είναι ο Ott Tanak, καθώς φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ομάδα της Hyundai για να γυρίσει μετά από μόλις έναν χρόνο.

Η επεισοδιακή φυγή του Ott Tanak από την Hyundai στο τέλος του 2022 και η μεταγραφή του στην M-Sport για το 2023 ήταν η ιστορία που συντάραξε περισσότερο τον χώρο του WRC. Ο Εσθονός φαίνεται λοιπόν πως θα δώσει την μεγαλύτερη έκπληξη και για το 2023, αφού θα κάνει την αντίθετη κατεύθυνση, λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε το αξιόπιστο DirtFish, ο Tanak υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Hyundai για να οδηγήσει το i20 Rally1 από το 2024 κι έπειτα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 θα επιστρέψει έτσι στην ομάδα από την οποία έφυγε πρόωρα πέρσι, έναν χρόνο πριν την κανονική λήξη της συνεργασίας του.

Η λήξη της μονοετούς συνεργασίας του με την M-Sport δεν θα φέρει κάποια ανανέωση, με τις έντονες φήμες που ακούγονται για μείωση της συμμετοχής της Ford στην ομάδα του Malcolm Wilson αλλά και την έλλειψη αξιοπιστίας που έχει στη φετινή σεζόν το Puma Rally1, να λειτουργούν υπέρ της απόφασης του Εσθονού.

Έτσι, το δίδυμο των Neuville-Tanak που έδωσε στους Κορεάτες τον τελευταίο τους παγκόσμιο τίτλο κατασκευαστών, το 2020 θα ξαναζωντανέψει και θα δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ οδηγών, με τους Esapekka Lappi-Teemu Suninen να αναμένεται να μοιραστούν το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Tanak φαίνεται πως έπαιξε ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Cyril Abiteboul, όπως επίσης κι οι αλλαγές στη διοίκηση και την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας, με τον FX Demaison να έχει αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή μέσα στη χρονιά.

Φυσικά, απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις για να οριστικοποιηθεί η μετακίνηση, που αναμένεται να ταράξει και πάλι τον κόσμο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Πηγή:totalracing.gr