Με τα το ηλεκτρικό CE 04 έρχεται και το CE 02 από την BMW Motorrad

Μεγαλώνει η γκάμα της BMW Motorrad. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, μετά την παρουσίαση του BMW CE 04, ήρθε η σειρά ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος πόλης. Πρόκειται για το  BMW CE 02, μοντέλο που συνεχίσει τη στρατηγική της μάρκας για την ηλεκτρική κινητικότητα. Το νέο ηλεκτρικό BMW CE 02 απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς αναβάτες και δεν είναι ούτε ηλεκτρική μοτοσικλέτα, ούτε e-scooter. Είναι ένα eParkourer που δημιουργήθηκε για την πόλη και το αστικό περιβάλλον. Ευέλικτο, πρακτικό, ανθεκτικό με μίνιμαλ σχεδίαση και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις επιδόσεων. Η πρώτη με μέγιστη ισχύ 11 kW και η δεύτερη με ισχύ kW. Το ισχυρό σύστημα κίνησης επιτρέπει στο νέο CE 02 των 11 kW να επιταχύνει γρήγορα από στάση για μία δυναμική εμπειρία οδήγησης. Εκτός από την τελική ταχύτητα των 95 km/h, προσφέρει ισχυρή αλλά προοδευτική επιτάχυνση ενώ η αυτονομία άνω των 90 km (έκδοση 11 kW σύμφωνα με το WMTC).

Το νέο CE 02 διαθέτει στάνταρ τις λειτουργίες “Flow” και “Surf”. Το “Flow” προσφέρει τη βέλτιστη ρύθμιση για χρήση στην αστική κυκλοφορία, ενώ το “Surf” προσφέρει μια δυναμική εμπειρία οδήγησης πέρα από την πολύβουη κίνηση της πόλης. Η λειτουργία “Flash” είναι επίσης διαθέσιμη ως σπορ και δυναμική προσθήκη στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού HIGHLINE και ως γνήσιο αξεσουάρ της BMW Motorrad. Το νέο BMW CE 02 διαθέτει στάνταρ έναν εξωτερικό φορτιστή με ισχύ φόρτισης 0,9 kW, ο οποίος επιτρέπει τη γρήγορη και άνετη φόρτιση σε στάνταρ οικιακές πρίζες. Ακόμα ταχύτερη φόρτιση προσφέρει ο ταχυφορτιστής ισχύος 1,5 kW, ο οποίος διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό HIGHLINE και ως γνήσιο αξεσουάρ BMW Motorrad (μόνο στην έκδοση 11 kW).

Διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, τηλεσκοπικό πιρούνι, μονόμπρατσο ψαλίδι και ζάντες από χυτό αλουμίνιο ενώ τα δισκόφρενα εξασφαλίζουν ασφαλή επιβράδυνση εμπρός και πίσω.

Μία οθόνη TFT ενημερώνει τον οδηγό για την ταχύτητα οδήγησης, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και πολλά ακόμα. Διαθέτει επίσης υποδοχή USB-C που επιτρέπει φόρτιση smartphone. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής BMW Motorrad Connected, το smartphone σας δείχνει τον προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης της φόρτισης χάρη στη δικτύωση μέσω Bluetooth, όπως και στο BMW CE 04. Στην έκδοση HIGHLINE, το cradle mode επιτρέπει τον ασφαλή έλεγχο του BMW Motorrad app στο smartphone (στη βάση κινητού) ως πρόσθετη οθόνη μέσω του πληκτρολογίου στο τιμόνι. Είναι επίσης δυνατή η καταγραφή των διαδρομών σας μέσω της εφαρμογής.

Ήδη το ηλεκτρικό scooter BMW CE 04 βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα. Ένα μοντέλο που προσφέρει άφθονη ισχύ, υψηλή αυτονομία και οδήγηση μηδενικών ρύπων στην πόλη και σε αστικές περιοχές. Διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και καταφέρνει να συνδυάσει την ηλεκτροκίνηση με τα προτερήματα που προσφέρουν οι δύο τροχοί στην καθημερινή μετακίνηση.