Dovi: Στο MotoGP οι περισσότεροι υποφέρουν!

Οι συνεντεύξεις το τελευταίο διάστημα είναι συνεχείς και ο Andrea Dovizioso έκανε δηλώσεις στην Corriere della Sera.

Μάλιστα η συνέντευξή του έγινε την ίδια ημέρα – χτες δηλαδή – που αποφασιζόταν ότι το Πρωτάθλημα ίσως ξεκινήσει εκ νέου στην Jerez, στις 19 Ιουλίου.

«Μου λείπουν οι προπονήσεις, η μοτοσυκλέτα, η ενέργεια  που βγάζεις… η αδρεναλίνη», ήταν μερικά από τα πρώτα του λόγια.

«Είναι δυνατά συναισθήματα τα οποία τα έχω συνηθίσει! Μου λείπει επομένως η ρουτίνα που είχα και η όλη κατάσταση είναι δύσκολη στο πνευματικό επίπεδο».

Ο κατ’ οίκον περιορισμός πάντως, έχει και τα θετικά του!

«Μ’ αρέσει η ηρεμία και είμαι άνθρωπος που θέλω το χώρο μου. Πάντα είμαστε στο τρέξιμο και δεν μπορείς να ευχαριστηθείς ό,τι έχεις καταφέρει να πετύχει».

«Από τη μια λοιπόν μου αρέσει αυτό το διάλειμμα, από την άλλη είναι καταπιεστικό. Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν τα καλά και τα κακά».

«Το ένα αρνητικό είναι ότι δεν είσαι σε θέση να κάνεις αυτό για το οποίο παθιάζεσαι. Το θετικό είναι ότι έχεις χρόνο να σκεφτείς και να βάλεις σε μια τάξη κάποια πράγματα».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας:

«Τα χρόνια που αγωνίζεσαι είναι πολλά και λίγοι είναι αυτοί που κερδίζουν. Άρα οι περισσότεροι υποφέρουν, μιας και δεν είναι εύκολο να αποδεχτείς την ήττα».

«Μόνο αν τις γευτείς, τότε μόνο μπορείς και να κατανοήσεις αυτές τις δυσκολίες. Στο MotoGP η πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη».

«Είναι κάτι φυσιολογικό και το χρειάζεσαι, αλλά αν δεν κερδίζεις γίνεται καταπιεστικό. Ό,τι και να κάνεις δεν είναι αρκετό».

«Αναγκάζεσαι να πάρεις ρίσκα και αυτά οδηγούν σε λάθη. Είναι μέρος της ζωής μας όμως… πρέπει να διαχειρίζεσαι πολλές καταστάσεις σε ακραία επίπεδα και αυτό γίνεται βάρος όσο περνούν τα χρόνια».

Πηγή:mgp.gr