Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας: Αρχίζουν οι προπονήσεις

Μετά και την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων από την Κυβέρνηση λόγω του Covid-19, η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο

ανακοίνωσε την έναρξη των προπονήσεων για τους αθλητές της. Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά από την έκδοση διατάγματος του κράτους με ημερομηνία 8/05/2020 επιτρέπεται μεταξύ άλλων και η άθληση και για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Οι αθλητές της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας μπορούν να αρχίσουν προπονήσεις τηρώντας τα ποιο κάτω.
1. Είσοδος θα επιτρέπετε μόνο από τη κυρία είσοδο της πίστας.
2. Κατά την είσοδο αθλητών και προπονητών θα γίνεται έλεγχος με θερμόμετρο.
3. Η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε όσους έχουν εκδομένη την αγωνιστική τους άδεια και σε ισχύ το δελτίο Υγείας τους και δεν έχουν συμπτώματα του COVID19 δηλαδή ότι είναι απύρετοι και χωρίς κανένα σύμπτωμα κόπωσης, δύσπνοιας ή βήχα, μυαλγίας, διάρροιας, πονόλαιμου ή ανοσμίας (απώλειας όσφρησης). (αθλητές και προπονητές). ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ
4. Όλοι οι εισερχόμενοι, δηλαδή προσωπικό, αθλητές (εκτός ασφαλώς από την ώρα της προπόνησης), προπονητές, συνεργεία συντήρησης κλπ. φοράνε ΜΑΣΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ με αντισηπτικό που είναι τοποθετημένο στην είσοδο και σε χώρους των paddock.
5. ΌΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ
– κρατάμε απόσταση ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ από τους άλλους
– δεν κάνουμε ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ Ή ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ
– δεν ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ μας
6. Προσωπικό, Αθλητές μηχανικοί και Προπονητές ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ προσωπικά και αθλητικά είδη, τα οποία πλένονται στο σπίτι
7. Η χρήση των προσωπικών οχημάτων και τύπου βαν για ένα αθλητή μόνο.
8. Οι αθλητές εντουρο οι οποίοι προπονούνται ομαδικά σε εκτός πίστες, όπως εφοδιαστούν με τα απαραίτητα μάσκες και γάντια αντισηπτικά σε περίπτωση παροχής πρώτων βοηθειών στους συναθλητες τους.
9. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δύσπνοιας σε μέλος του προσωπικού, αθλητών ή προπονητή ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ τον Υπεύθυνο του Χώρου.
10. Σε περίπτωση επαφής με άλλο άτομο στη διάρκεια της προπόνησης, ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ Ή ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπο μας με άφθονο νερό.
11. Θεωρούμε δεδομένο ότι τα ρούχα προπόνησης θα πλένονται και απολυμαίνονται στο σπίτι.
12. Όλοι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ μπουκάλια με νερό, κατά προτίμηση εμφιαλωμένο.
13. Το Κυλικείο της πίστας θα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ. Αποφεύγουμε τις τουαλέτες, οι οποίες ωστόσο καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι αθλητές όπως απευθύνεστε στις κατά τόπους λέσχες/σωματεία.