Επίσημο: Με διπλό αγώνα στη Χερέθ ξεκινάει το MotoGP

Οι διοργανωτές του MotoGP ανακοίνωσαν ένα νέο επίσημο πρόγραμμα που αν δεν υπάρξουν πολύ σημαντικές εξελίξεις, θα είναι και αυτό που θα ακολουθήσουν για το 2020.

Με την πανδημία του κορονοϊού το πρωτάθλημα του MotoGP δεν ξεκίνησε καν, κάτι που ήταν αναμενόμενο αφού «πάγωσαν» όλα τα πρωταθλήματα στον κόσμο. Το πότε θα ξεκινούσε η φετινή χρονιά και με πόσους αγώνες ήταν κάτι που όλοι το είχαμε απορία. Σύμφωνα με το MotoGP, η εκκίνηση της σεζόν θα γίνει στην πίστα της Χερέθ, στην Ισπανία, όπου θα γίνει και διπλός αγώνας σε δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα.

Ο πρώτος είναι προγραμματισμένος για τις 17 με 19 Ιουλίου και ο δεύτερος, για τις 24 με 26 Ιουλίου. Η πίστα της Χερέθ θα έχει βαρύ πρόγραμμα εκείνες τις εβδομάδες αφού ακριβώς μετά τα δύο Σαββατοκύριακα του MotoGP θα φιλοξενήσει και αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike WorldSBK, από τις 31 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Το πλάνο έγινε κατόπιν συνεννόησης του MotoGP με τους διοργανωτές των Γκραν Πρι, τη διοίκηση της πίστας και τις αρχές της Ανδαλουσίας.

Η ανακοίνωση έγινε επίσημα ωστόσο διατηρούν πάντα την επιφύλαξη, ότι στην περίπτωση που τα πράγματα για κάποιο λόγο δυσκολέψουν πάλι, δεν θαπραγματοποιηθεί κανένα event. Όλοι πάντως είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά χωρίς πρόβλημα. Εννοείται ότι όλες οι διοργανώσεις θα αφορούν events κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή δεν θα έχουν οπαδούς στην εξέδρα για ευνόητους λόγους. Θα αργήσουμε πολύ να δούμε γεμάτες κερκίδες μέσα στη χρονιά, όπως και σε όλα τα σπορ, μηχανοκίνητα και μη.

Πηγή:gazzetta.gr