MotoGP: Rossi – Petronas ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις

Ο Valentino Rossi ήδη ξεκίνησε προπόνηση στο ράντζο μαζί με τον αδερφό του Luca Marini και τον Franco Morbidelli. Ο γιατρός όχι μόνο ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα αλλά συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με την ομάδα της Petronas, οι οποίες μάλιστα είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Μετά την απόφαση της Yamaha να προβιβάσει τον Quardararo στην εργοστασιακή ομάδα, o οποίος θα πλαισιώσει τον Vinales, η ομάδα από την Iwata μεταξύ άλλων υποσχέθηκε στον Rossi ότι θα του έδινε εργοστασιακή μοτοσυκλέτα σε περίπτωση που αποφάσιζε να συνεχίσει και του χρόνου, με την προϋπόθεση ότι θα πήγαινε στην Petronas.

Πριν από μερικές βδομάδες ο Rossi εξήγησε τα σχέδια του για το 2021 και είχε ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ομάδα από την Μαλαισία. Μπορεί να ειπωθεί ότι είχαν προηγηθεί συζητήσεις καθώς η ομάδα φάνηκε έτοιμη. Ο ίδιος ο Valentino είναι πεπεισμένος ότι έκλεισε η συμφωνία και το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή και μερικές λεπτομέρειες.

 

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να γίνει η μεταγραφή είναι οι τεχνικοί που θα πάρει μαζί του ο Rossi. Ήταν από τους πρώτους αναβάτες που ήθελαν η ομάδα τους να τους ακολουθεί και αυτό έγινε όταν πήγε από την Honda στην Yamaha, ενώ το ίδιο έγινε όταν μεταγράφηκε στην Ducati. Πραγματικά θα ήθελε να το κάνει ξανά αυτό και την επόμενη χρονιά όταν θα οδηγά την Μ1 της Petronas. Αυτό δεν αποτελεί μεγάλο εμπόδιο καθώς ο Quardararoθα κάνει το ίδιο με τους δικούς του τεχνικούς όταν θα πάει στην εργοστασιακή ομάδα.

Οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν μονοετές συμβόλαιο με προοπτική ανανέωσης το 2022, αν ο Valentino δεν αποσυρθεί και θέλει να συνεχίσει.

Η ομάδα της Petronas θέλει να διευθετηθεί σύντομα το θέμα καθώς η φετινή παράξενη χρονιά περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις για διαφημίσεις οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν. Και στην περίπτωση του Rossi μιλάμε για κάποιο ικανό να αλλάξει πολλές ισορροπίες.

Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα ολοκληρωθούν σύντομα και τότε οι δυο πλευρές θα αποφασίσουν πότε θα το ανακοινώσουν.