DMEC 2023 – Γερμανία (Ferropolis): Κέρδισε και συνεχίζει να ελπίζει ο Wiecek

Συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν το θέαμα στην πίστα Ferropolis στην Γερμανία με πολλές ανατροπές σε όλο το διήμερο, εκεί όπου ο περσινός πρωταθλητής Piotr Wiecek κατάφερε ανάμεσα από 51 οδηγούς να επικρατήσει στον πέμπτο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Masters.

Ο Wiecek δεν είχε άλλα περιθώρια απωλειών και πάλεψε σκληρότερα από όλους για να επικρατήσει στον τελικό που κρίθηκε στο one more time του νυν πρωτοπόρου του πρωταθλήματος Conor Shanahan.

Πριν από την κατάκτηση της νίκης στον πέμπτο γύρο του θεσμού, ο Wiecek απέδειξε γιατί είναι ο πρωταθλητής. Αρχίζοντας από το ΤΟΡ 32, ο Πολωνός απέκλεισε τον Φινλανδό Juha Poytalaakso και εν συνεχεία τον Τσέχο Michal Reichert, τον Εσθονό Oliver Randalu και τον επίσης Εσθονό Kevin Pesur, φτάνοντας σε ένα ονειρεμένο τελικό απέναντι στον Shanahan.

Οι μάχες στον τελικό είναι αυτές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη για τα επόμενα χρόνια όσων τις παρακολούθησαν αφού και οι ίδιοι οι κριτές δυσκολεύτηκαν αρκετά για την τελική τους απόφαση.

Με τους Wiecek και Shanahan να παίρνουν τις δυο πρώτες θέσεις, ο Kevin Pesur ήταν αυτός που εξασφάλισε την τελευταία θέση στο βάθρο, η οποία ήταν και η πρώτη του στο Drift Masters.

Στην πρώτη του σεζόν στο DMEC, ο Pesur αγώνα με αγώνα δυναμώνει και έδειξε τις προθέσεις του στον μικρό τελικό όπου επικράτησε του Πρωταθλητή Φινλανδίας Lauri Heinonen.

Πέραν από τους νικητές, αυτό που στιγμάτισε το Σαββατοκύριακο ήταν ο αποκλεισμός του Jack Shanahan στο ΤΟΡ 32 από τον νεαρό Ισραηλινό Itay Sadeh, με τις ελπίδες του Shanahan για τίτλο να μειώνονται.

Ο 17χρονος απέδειξε περίτρανα γιατί αξίζει μια θέση στο grid, καθώς κέρδισε τον Shanahan και στους 16 αγωνίστηκε με τον αδερφό του Jack, τον Conor. Μπορεί ο Conor να επικράτησε όμως με αυτή του την εμφάνιση ο Itay Sadeh αναμένετε να απασχολήσει την επικαιρότητα στα επόμενα χρόνια.

Μετά τον αγώνα στην Πόλη του Σιδήρου, πλέον τα φώτα είναι στραμμένα στον μεγάλο τελικό που θα λάβει χώρα στο PGENarodowy στη Βαρσοβία στις 16 και 16 Σεπτεμβρίου.

Με πέντε γύρους μέχρι τώρα και τέσσερις διαφορετικούς νικητές στη σεζόν, η βαθμολογία του πρωταθλήματος επιτρέπει σε πέντε οδηγούς να ελπίζουν για τον τίτλο.

Ο μεγάλος τελικός αναμένετε συναρπαστικός και αυτό θα είναι το καλύτερο φινάλε στο Drift Masters όπου στις 16 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο πρωταθλητής για το 2023.