Dakar 2024 – 7η Διαδρομή: Cornejo και Loeb μετρούν από τρείς νίκες

Από την Riyadh στην Al Duwadimi κατευθύνθηκαν σήμερα οι διαγωνιζόμενοι καλύπτοντας 483 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο Nacho Cornejo στις μοτοσυκλέτες αποδείχθηκε ότι ήταν σε μεγάλη μέρα αφού κέρδισε την έβδομη διαδρομή καλύπτοντας σημαντικό έδαφος από την κορυφή της κατάταξης.

Στους ίδιους ρυθμούς βρέθηκε και ο Sébastien Loeb, ο οποίος άνοιγε το δρόμο σήμερα και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, κερδίζοντας την διαδρομή στην κατηγορία αυτοκινήτων και συνέχισε να πιέζει τον πρωτοπόρο Carlos Sainz.

Όσο πλησιάζουμε προς τον τερματισμό του Dakar, τόσο περισσότερο μεγαλώνει η αγωνία. Οι ανατροπές δίνουν μια ενδιαφέρον πλοκή στον αγώνα και η έκδοση του 2024 φαίνεται σχεδιασμένη για το απροσδόκητο.
Ο Cornejo ήταν ο θριαμβευτής στις μοτοσυκλέτες αφού κατάφερε να είναι ο ταχύτερος στον τερματισμό στην Al Duwadimi. Ο Χιλιανός πέτυχε την ένατη νίκη σε ειδική διαδρομή του Dakar και εξακολουθεί να διατηρεί βάσιμες ελπίδες για νίκη.

Ο Adrien Van Beveren πλήρωσε το τίμημα με το άνοιγμα του δρόμου αφού έχασε περισσότερο από 12 λεπτά, ενώ το προβάδισμα του Ricky Brabec έφτασε σε βραχεία κεφαλή καθώς ο δεύτερος Ross Branch είναι μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω του.

Στην κατηγορία αυτοκινήτων ο Sébastien Loeb πέτυχε την τρίτη νίκη σε διαδρομή φέτος και ανέβηκε δεύτερος στην γενική κατάταξη. Παρόλο που ο Carlos Sainz είναι δυνατός, η πίεση από τον εννέα φορές πρωταθλητή ράλι αναμφίβολα προκαλεί ανησυχία.

Ο Lucas Moraes ήταν δεύτερος ταχύτερος σήμερα και με ένα μικρό θαύμα ίσως μπορέσει να κάνει την ανατροπή αφού είναι τρίτος στην γενική κατάταξη.

Ο πρωτοπόρος Carlos Sainz είδε τη διαφορά του από τον δεύτερο Loeb να μειώνετε στα 19 λεπτά και παράλληλα τον ομόσταβλο του Mattias Ekström να σπάζει τον πίσω αριστερά άξονα του RS Q e-Tron και να τίθεται νοκ άουτ από τη διεκδίκηση της νίκης.
Από την Al Duwadimi στην HAIL θα κατευθυνθούν αύριο μετά από 458 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η μέρα αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο εύκολη από τις προηγούμενες. Η ειδική ξεκινά από το κέντρο προς τα βόρεια της χώρας σε μια ακόμη αμμώδη διαδρομή, αλλά χωρίς μεγάλες δυσκολίες.

Η εντυπωσιακή αλλαγή του σκηνικού θα υπενθυμίσει στους ανταγωνιστές την ανάγκη να παραμείνουν σε υψηλή εγρήγορση. Εδώ, η άμμος δίνει τη θέση της στις πέτρες, δημιουργώντας ένα πολύ τραχύ έδαφος.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αγωνιστούν πολύ προσεκτικά για να αποφύγουν τυχών τρυπήματα στο δρόμο προς το Ha’il.