Η Citroën Racing παρουσίασε τα νέα χρώματα του C3 Rally2

Η σχεδίαση υπογραμμίζει τη νέα ταυτότητα της μάρκας Citroën που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2022. Το C3 Rally2 εμφανίζει πλέον περήφανα το οβάλ λογότυπο στα πλαϊνά και την οροφή του και οι σχεδιαστές έχουν επίσης παίξει με τις καθαρές γραμμές των διάσημων δύο V γραμμών για να τα κάνουν να ξεχωρίζουν από το πλαίσιο τους, δίνοντας στο αυτοκίνητο μια δυναμική εμφάνιση από όποια οπτική γωνία κι αν το δει κανείς. Εν τω μεταξύ, το κόκκινο χρώμα επιβεβαιώνει το DNA της Citroën Racings και τη λαμπρή ιστορία της στα ράλι.

Αυτή η νέα σχεδίαση είναι έργο της ομάδας σχεδιασμού της Citroën, σε στενή συνεργασία με τη Citroën Racing, επιβεβαιώνοντας τη νέα ταυτότητα της μάρκας με ένα δυναμικό και ισχυρό γραφικό που αφήνει χώρο σε όλα τα μέλη του #C3Rally2Family να εκφράσουν την προσωπικότητά τους. Η δίχρωμη σχεδίαση θα κάνει το ντεμπούτο της στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο (από 25_28 Ιανουαρίου) στα επίσημα αυτοκίνητα Citroën Racing, με πλήρωμα τους Yohan Rossel/Arnaud Dunand και Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov.

Το οβάλ λογότυπο παίζει κεντρικό ρόλο, ειδικά στην οροφή όπου οι V γραμμές δείχνουν προς τα εμπρός, ωθώντας το C3 Rally2 προς την απόδοση και την ταχύτητα. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις εκτείνονται από τα πλαϊνά παράθυρα έως τους πίσω τροχούς για να προβάλλουν την ταυτότητα της μάρκας της Citroën.

Δύο άσπρες ρίγες σε κοντινή απόσταση που συμβολίζουν το σήμα κατατεθέν της μάρκας επαναλαμβάνονται επίσης και στις τέσσερις πλευρές. Στο μπροστινό μέρος, τοποθετούνται οριζόντια στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, σαν να το πιέζουν οπτικά στο έδαφος. Στα πλάγια, βρίσκονται σε μια πιο οικεία διαγώνιο, που συναντώνται στο πίσω μέρος της οροφής.Αυτά τα στοιχεία βοηθούν περαιτέρω να τονιστεί το αντίθετο εφέ δύο τόνων, διαχωρίζοντας το κόκκινο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου από το μαύρο πίσω μέρος.

Στο πίσω μέρος, δύο ακόμη κεκλιμένες ρίγες διασφαλίζουν ότι το C3 Rally2 ξεχωρίζει ακόμη και από απόσταση.   Η χρήση του κόκκινου χρώματος André (που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή της εταιρείας André Citroën) είναι μια αναφορά στην ιστορία της μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Σήμερα, το C3 Rally2 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της άκρως ανταγωνιστικής κατηγορίας Rally2, έχοντας κατακτήσει πολλούς τίτλους πρωταθλημάτων και νίκες ράλι σε όλο τον κόσμο το 2023. Με αυτό το νέο χρώμα, οι τεχνικές ομάδες της Citroën Racing συνεχίζουν να εκσυγχρονίζουν το C3 Rally2 και να βελτιώνουν συνεχώς τις επιδόσεις σε διαιωνίζει τη θρυλική ιστορία του. Δείτε αυτό το σχέδιο να λάμπει σε ράλι σε όλο τον κόσμο.

François Wales, Stellantis Motorsport Customer Racing Director: «Χτίζοντας τη σεζόν 2023, οι ομάδες C3 Rally2 Family και Citroën Racing αρχίζουν το 2024 με προσμονή και τόλμη! Είμαστε περήφανοι για τη νέα σχεδίαση του C3 Rally2 και για τη στενή συνεργασία μεταξύ των ομάδων Citroën Design και Citroën Racing. Έχουμε ψηλά τις φιλοδοξίες μας για τη σεζόν του 2024, στο WRC2 και στα ηπειρωτικά και εθνικά πρωταθλήματα, και είμαστε βέβαιοι ότι η ακούραστη δουλειά των τεχνικών ομάδων της Citroën Racing θα αποδώσει!»