Dakar 2023 – Μέρα 8η: Al-Attiyah και Howes προηγούνται στου δρόμου τα μισά

Η τελευταία ειδική πριν την ημέρα ανάπαυσης δεν άφησε περιθώρια για λάθη. Το loop νότια του Al Duwadimi που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη μέρα, συντομεύτηκε στα 345 χιλιόμετρα για να δώσει χρόνο σε όλους τους διαγωνιζόμενους να φτάσουν έγκαιρα στο bivouac στο Riyadh.

Πριν από αυτό οι διαγωνιζόμενοι οι διαγωνιζόμενοι είχαν δύσκολο έργο με την πλοήγηση στην ειδική, τόσο στην αρχή όπου το έδαφος ήταν πετρώδεις, όσο και στη συνέχεια μέχρι και τον τερματισμό όπου υπήρχαν πολλοί αμμόλοφοι.

Η εξαντλητική πορεία είχε μεγάλο αντίκτυπο στους αναβάτες που άνοιγαν το δρόμο, αφού δυσκολεύτηκαν πολύ. Ο Ross Branch ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε τη σειρά εκκίνησης κερδίζοντας στην κατηγορία μοτοσυκλετών, κάτι που έκανε και ο Loeb στα αυτοκίνητα, όμως είναι οι Skyler Howes και Nasser Al-Attiyah αυτοί που προηγούνται στου δρόμου τα μισά.

Δεν έχουν όλοι ότι χρειάζεται για να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ τους στο Dakar. Πολλοί έχουν προσπαθήσει, αλλά σχεδόν κανένας δεν τα κατάφερε. Πρωταγωνιστής στις μοτοσυκλέτες στην όγδοη διαδρομή ήταν ο Mason Kleinπου νόμιζε ότι κέρδισε την διαδρομή περνώντας τη γραμμή τερματισμού.

Η νίκη όμως πήγε στον Branch Ross, με την Hero ο οποίος χάρισε στον κατασκευαστή τη δεύτερη νίκη σε διαδρομή μετά την περσινή του Joaquim Rodriges.

Έχοντας επίγνωση της πολύ καλής απόδοσης που είχε, ο Mason Klein ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος που προηγήθηκε στην αρχή, ωστόσο μια ποινή για υπερβολική ταχύτητα τον έριξε πίσω επαναφέροντας τον συμπατριώτη και μέντορα του Skyler Howes στην κορυφή της κατάταξης όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ο Daniel Sanders τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Mason Klein να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση ολοκλήρωσαν οι Pablo Quintanilla και Adrien Van Beveren.

Στην γενική κατάταξη όλα είναι ρευστά. Ο Howes που προηγείται είναι μόλις 13 δευτερόλεπτα μπροστά από τους ισόβαθμους στην δεύτερη θέση Kevin Benavides και mason Klein, ενώ ο Toby Price που είναι τέταρτος είναι σχδόν δυο λεπτά πιο πίσω.

Ο Al-Attiyah, έχοντας πλεονέκτημα μιας ώρας δεν έχει ιδιαίτερη πίεση και όμως δεν κινήθηκε εκ του ασφαλούς, τερματίζοντας δεύτερος στην όγδοη διαδρομή, προσθέτοντας ακόμα δυο λεπτά στην διαφορά που έχει από τον δεύτερο HenkLategan στην γενική κατάταξη.

Ο Loeb που κέρδισε τη δεύτερη ειδική διαδρομή φέτος με το Hunter, είναι τέταρτος πίσω από τα τρία Toyota που προηγούνται ενώ αυτή τη φορά ο Carlos Sainz δεν αντιμετώπισε κάποιος πρόβλημα και έτσι τερμάτισε τρίτος.

Ο Henk Lategan έμεινε τέταρτος διατηρώντας στην γενική κατάταξη το 1-2 για την Toyota GAZOO Racing και ο Jakub Przygonski τερμάτισε πέμπτος.