Dakar 2021 – 8η Ειδική διαδρομή: Κέδρισε και μείωσε τη διαφορά ο Al-Attiyah

Σε μονομαχία μεταξύ των Nasser Al-Attiyah (Toyota HILUX) και Staphane Peterhansel (MINI) εξελίχθηκε η ημερινή 8η διαδρομή στο Dakar. Αρχικά ο Peterhansel ήταν αυτός που προηγήθηκε όμως ο Καταρινός οδηγός είχε το ρυθμό να αντεπιτεθεί και στο τέλος να κερδίσει τη διαδρομή, 52 δευτερόλεπτα μπροστά από το δεύτερο Carlos Sainz (MINI) και 3 λεπτά από τον τρίτο Peterhansel.

Αυτή ήταν η 5η φετινή νίκη σε διαδρομή για τον Al-Attiyah, αποτέλεσμα που τον διατήρησε δεύτερο γενικής πίσω από τον Peterhansel. Πλέον η διαφορά των δυο μειώθηκε στα 4 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα και όσο περνούν οι μέρες η αγωνία για την έκβαση του αγώνα θα κορυφώνεται.

Τρίτος εξακολουθεί να είναι ο Carlos Sainz και όπως είναι τα δεδομένα πρέπει να γίνουν πολλά για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης. Άτυχος της ημέρας μπορεί να χαρακτηριστεί ο Yazid Al-Rajhi ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα μετά το 193ο χιλιόμετρο.

Στην κατηγορία μοτοσυκλετών ο πρωτοπόρος Jose Ignacio Cornejo (HONDA CRF 450 RALLY) όχι μόνο άντεξε στην πίεση από τον TobyPrice (KTM 450 FACTORY) αλλά κατάφερε να αυξήσει τη μεταξύ τους διαφορά καθώς ήταν αυτός που κέρδισε την 8η διαδρομή, νίκη η οποία ήταν η πρώτη για τον Χιλιανό στο φετινό Dakar.

Ο Toby Price έμεινε δεύτερος ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο RickyBrabec (HONDA CRF 450 RALLY) ο οποίος ξεκινούσε πρώτος σήμερα και έχασε χρόνο στο δεύτερο ενδιάμεσο σημείο.

Στη γενική κατάταξη μετά τη νίκη που πέτυχε ο Nacho Cornejoσήμερα αύξησε τη διαφορά από τον Toby Price στο 1 λεπτό και 6 δευτερόλεπτα, ενώ τρίτος είναι ο Sam Sunderland. Εκτός αγώνα τέθηκε ο Xavier de Soultrait ο οποίος είχε πτώση με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Τα KAMAZ-MASTER συνεχίζουν την κυριαρχία τους στην κατηγορία φορτηγών. Σήμερα ήταν σειρά του Anton Shibalov να κερδίσει αφήνοντας τους ομοσταυλούς του Dmitry Sotnikov και Andrey Karginov στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη ο Sotnikov εξακολουθεί να έχει άνετο προβάδισμα, με τους Shibalov και Mardeev να διατηρούν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Quad ο Alexandre Giroud (Yamaha yzf 700) κέρδισε την 8η διαδρομή, με τους Manuel Andjuar (Yamaha 700) και Giovanni Enrico (Yamaha Raptor 700) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Στη γενική κατάταξη ο Manuel Andjuar εξακολουθεί να προηγείται με προβάδισμα 19 λεπτών από το δεύτερο Alexandre Giroud, με τον Giovanni Enrico να είναι τρίτος με διαφορά 26 λεπτών από τον πρωτοπόρο.

Ακόμα μια νίκη πέτυχε ο Francisco Lopez (CAN-AM) στην κατηγορία SSV, με τους Sergei Kariakin (CAN-AM MAVERICK X3) και ReinaldoVarela (CAN-AM) να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο Austin Jones είναι αυτός που εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη, δεύτερος είναι ο Francisco Lopez και τρίτος ο Aron Domzala.

Η επόμενη διαδρομή, 9η στο πρόγραμμα, ξεκινά και τελειώνει στη Neom. Ως επι το πλείστων αυτή η διαδρομή είναι παράλληλη με την ερυθρά θάλασσα όμως δε θα είναι εύκολη υπόθεση για τους διαγωνιζόμενους. Υπάρχουν περιοχές όπου θα μπορούν να κινηθούν γρήγορα, όμως και τμήματα όπου η άμμος αναμένεται να τους δυσκολέψει αρκετά.