Dakar 2021 – 7η Ειδική διαδρομή: Πρώτη νίκη για Al-Rajhi

Ο Yazid Al-Rajhi (Toyota Hilux) ήταν ο νικητής της σημερινής 7ης διαδρομής στο Dakar, η οποία ήταν η πρώτη εντός έδρας για τον Σαουδάραβα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Staphane Peterhansel (MINI) ο οποίος αφενός κράτησε πίσω του τον Al-Attiyah και αφετέρου αύξησε περεταίρω τη διαφορά από τον Καταρινό οδηγό που έμεινε τέταρτος πίσω από τον Carlos Sainz.

Ο Peterhansel μετά και την 7η διαδρομή εξακολουθεί να προηγείται και μετά τα σημερινά αποτελέσματα η διαφορά του από το δεύτερο Al-Attiyah αυξήθηκε στα 7 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα και από τον τρίτο Sainz στα 41.

Προσπαθεί να ανακάμψει ο Ricky Brabec (HONDA CRF 450 RALLY) στην κατηγορία μοτοσυκλετών και σήμερα ήταν αυτός που κέρδισε την έβδομη διαδρομή. Ο ομοσταυλός του Jose Ignacioτερμάτισε δεύτερος με τον Skyler Howes (KTM 450 RALLY) να ολοκληρώνει δεύτερος.

Στη γενική κατάταξη ο Jose Ignacio προηγείται όμως ο Toby Priceείναι σε απόσταση βολής καθώς είναι δεύτερος με μόλις 1 δευτερόλεπτο διαφορά. Ο ομοσταυλός του στη ΚΤΜ, SamSunderland είναι τρίτος με διαφορά 2 λεπτών και 11 δευτερολέπτων από τον πρώτο, ενώ ο Xavier De Soultrait είναι τέταρτος 23 δευτερόλεπτα μακριά από τον Sunderland.

Ασυναγώνιστος μέχρι στιγμής είναι ο Dmitry Sotnikov (KAMAZ-MASTER) στην κατηγορία φορτηγών. Κέρδισε ακόμα μια διαδρομή και είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Στη δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν οι ομοσταυλοί του, Airat Mardeev και Anton Shibalov.

Τα φορτηγά της KAMAZ-MASTER κυριαρχούν μέχρι στιγμής στην κατηγορία καθώς κατέχουν τις τρείς πρώτες θέσεις. Ο πρωτοπόρος Sotnikov αύξησε το προβάδισμα του στα σχεδόν 46 λεπτά από το δεύτερο Shibalov, ενώ ο τρίτος Shibalov είναι 1 ώρα και 5 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο.

Στην κατηγορία Quad o Manuel Andjuar (Yamaha 700) εξακολουθεί να ελέγχει τον αγώνα. Κέρδισε την έβδομη διαδρομή αφήνοντας δεύτερο τον Italo Pedemonte (Yamaha Raptor 700) και τρίτο τον Alexandre Giroud (Yamaha YZF700).

Άτυχος φάνηκε σήμερα ο Nicolas Cavigliasso ο οποίος αποχώρησε από τον αγώνα αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη 100km πριν το τέλος της διαδρομής.

Στη γενική κατάταξη μετά τη νίκη που πέτυχε σήμερα ο Andjuar αύξησε το προβάδισμα του στα 20 λεπτά από το δεύτερο Alexander Giroud και στα 25 από τον τρίτο Giovanni Enrico.

Στην κατηγορία SSV νικητής σήμερα ήταν ο Francisco Lopez (CAN-AM), με δεύτερο τον Saleh Alsaif (CAN-AM) και τρίτο τον ReinaldoVarela (CAN-AM).

Στη γενική κατάταξη ο Aron Domzala είναι αυτός που προηγείται, με τους Austin Jones και Francisco Lopez να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Από τη Sakaka στη Neom είναι η επόμενη πρόκληση για τους διαγωνιζομένους. Συνολικά τους περιμένουν 375 αγωνιστικά χιλιόμετρα, όπου αρχικά θα περάσουν από αμμώδεις περιοχές και μετά από πετρώδες οδόστρωμα, όμως στη συνέχεια μέχρι και τον τερματισμό θα περάσουν διαμέσου εκπληκτικών τοπίων.