Dakar 2021 – 4η Ειδική διαδρομή: Ο Al-Attiyah κέρδισε ακόμα μία…

Συνέχισε το γρήγορο τέμπο και σήμερα ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να κερδίσει την τρίτη διαδρομή στο φετινό αγώνα συμπεριλαμβανομένου και του προλόγου.

Ο Καταρινός οδηγός ήταν μεν ο ταχύτερος σήμερα όμως ο έμπειρος Stephane Peterhansel (MNI) έμεινε κοντά του και ολοκλήρωσε δεύτερος με διαφορά μόλις 11 δευτερολέπτων. Ο πρωτάρης από αγώνες Dakar Henk Lategan κατάφερε να εξασφαλίσει ακόμα ένα τερματισμό στην πρώτη τριάδα ο οποίος ήταν ο δεύτερος του.

Μετά τον χαμένο χρόνο που είχε χθες, ο Carlos Sainz (MNI) κινήθηκε καλύτερα σήμερα όμως στο τέλος έχασε ρυθμό και ολοκλήρωσε πέμπτος πίσω από τον Sedastien Loeb.

Στη γενική κατάταξη ο Peterhansel εξακολουθεί να προηγείται με τον Al-Attiyah να μειώνει τη μεταξύ  τους διαφορά λίγο κάτω από τα πέντε λεπτά. Στην τρίτη θέση πέρασε και πάλι ο Sainz, 12 λεπτά από τον τέταρτο Loeb.

Ανακατατάξεις είχαμε στην κατηγορία μοτοσυκλετών. Ο αναβάτης της HRC Joan Barreda ήταν πραγματικά άπιαστος σήμερα. Όντας ο ταχύτερος, το αποτέλεσμα ήταν η νίκη στη διαδρομή η οποία τον έβαλε ξανά σε τροχιά για την πρωτοπορία.

Ο νεαρός Daniel Sanders (KTM 450 FACTORY) τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο LucianoBannavides (Husqvarna 450 RALLY). Σημαντικό πλήγμα υπέστη ο Toby Price (KTM 450 FACTORY) ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με την πλοήγηση με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Ο Xavier De Soultrait είναι ο νέος πρωτοπόρος στην κατηγορία, με τον Joan Barreda να περνά δεύτερος 15 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο και στον Ross Branch να είναι τρίτος.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Dmitry Sotnikov (KAMAZ-MASTER) πέτυχε ακόμα μια νίκη σε ειδική διαδρομή και αύξησε περαιτέρω το προβάδισμα του. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο ομοσταυλός του Andrey Karginov και τρίτος ο Aliaksei Vishneuski (MAZ).

Στα 26 λεπτά αύξησε το προβάδισμα του ο πρωτοπόρος Sotnikov από το δεύτερο πλέον Martin Macik και τον τρίτο Anton Shibalov.

Τη διαδρομή στην κατηγορία Quad σήμερα κέρδισε ο Manuel Andjuar (Yamaha 700), με τους Nicolas Cavigliasso (Yamaha YFM700R) και Alexandre Giroud (Yamaha YFZ700) να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη ο Nicolas Cavigliasso πέρασε επικεφαλής, όμως ο δεύτερος Alexandre Giroud απέχει μόλις 9 δευτερόλεπτα. Στην τρίτη θέση οπισθοχώρησε ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Giovanni Enrico.

Ο Aron Domzala με CAN-AM ήταν ο οδηγός που κέρδισε την διαδρομή στην κατηγορία SSV, αφήνοντας δεύτερο τον Michal Goczal (CAN-AM) και τρίτο τον Austin Jones (CAN-AM).

Στη γενική κατάταξη ο Francisco Lopez εξακολουθεί να προηγείται όμως είδε τη διαφορά του από το δεύτερο Aron Domzala να ψαλιδίζεται από τα 6 στα 3 λεπτά. Τρίτος εξακολουθεί να είναι ο Austin Jones.

Η 5η διαδρομή είναι από την Riyadh στην Al Qaisumah. Αποτελείται από 456 αγωνιστικά χιλιόμετρα και χρειάζεται υπομονή από τους διαγωνιζόμενους. Η μέση ωριαία ταχύτητα αναμένεται να μειωθεί καθώς οδηγοί και αναβάτες θα περάσουν από αμμόλοφους αλλά και από περιοχές γεμάτες πέτρες.