Ο Νίκος Κατίκης ο μεγάλος νικητής του Βραβείου καλύτερης Φωτογραφίας του WRC 2020

Ο Έλληνας φωτογράφος αγώνων Ράλι Νίκος Κατίκης πήρε σχεδόν το ένα τέταρτο των ψήφων των αναγνωστών του wrc.com για να κερδίσει το ProGrade Digital 2020 Photo of the Year.

Με 22,9% των ψήφων, ο Νίκος Κατίκης επικράτησε των Thomas Fenetre (16,9%) και Bastien Baudin (12,2%), αφού η αρχική λίστα των υποψηφίων είχε μειωθεί σε δέκα φωτογραφίες για τη δημόσια ψηφοφορία.

Ο Κατίκης σεμνά άκουσε ότι η φωτογραφία του, που τραβήχτηκε σε αυτό που αποδείχθηκε η τελευταία ειδική διαδρομή του Ράλι Μεξικό, είχε κερδίσει. «Νομίζω ότι αυτή η φωτογραφία είναι περισσότερο το να βρίσκεσαι στο σωστό σημείο τη κατάληλη στιγμή παρά ικανότητα», δήλωσε ο φωτογράφος στο wrc.com.

Πρόσθεσε: «Προσπάθησα να βάλω όλους τους πρωταγωνιστές στο ίδιο κάδρο, το αυτοκίνητο φυσικά, το άλογο και τη σημαία. Το ελικόπτερο ήταν κάτι επιπλέον που έκανε τη φωτογραφία λίγο πιο ενδιαφέρουσα, καθώς και τον τρόπο που ο οδηγός χάνει την αγωνιστική γραμμή , δίνοντας λίγο περισσότερη αίσθηση δράσης στην φωτογραφία.»

Φυσικά, ο Νίκος Κατίκης ήταν ευγνώμων στους αναγνώστες για την υποστήριξή τους. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς του WRC και του μηχανοκίνητου αθλητισμού γενικά που ψήφισαν την φωτογραφία μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να ψηφιστεί η φωτογραφία μου ως «φωτογραφία της χρονιάς».

Υπάρχει πολλή προσπάθεια και θυσίες πίσω από κάθε φωτογραφία ενός επαγγελματία φωτογράφου του WRC. Θα ήθελα να πω ότι και οι δέκα φωτογραφίες ήταν καταπληκτικές και κάθε μία από αυτές θα μπορούσε να κερδίσει.»

Οι φωτογράφοι θα επιστρέψουν στη δράση όταν ξεκινήσει η αγωνιστική χρονιά του 2021 στο Rallye Monte-Carlo από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις του στη σελίδα μας, μας ανάφερε «Θεωρώ το βραβείο αυτό απλά μια ηθική επιβράβευση όλων των κόπων και των θυσιών που έχω κάνει ώστε να μπορώ να ακολουθώ το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ ως επαγγελματίας φωτογράφος. Όταν κάποτε, σαν φοιτητής ακόμα τότε, πριν 20 χρόνια, έβλεπα φωτογραφίες του WRC στα περιοδικά της εποχής και θαύμαζα τους δημιουργούς τους, δεν μπορούσα να φανταστώ, αρχικά, ότι κάποτε θα είμαι μέρος αυτής της κοινότητας και στη συνέχεια ότι κάποια από τις φωτογραφίες μου θα αναδειχθεί κάποτε ως η κορυφαία φωτογραφία της χρονιάς! Από τότε, το χόμπι έγινε επάγγελμα, και ήρθε η σημερινή μέρα της βράβευσης μιας εκ των φωτογραφιών μου.»

Ο Νίκος Κατίκης, εκτός απο συνεργάτης της σελίδας μας είναι και ένας πολύ καλός φίλος ο οποίος βρέθηκε και στο διεθνή μας αγώνα καλύπτοντας τον φωτογραφικά. Εμείς είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένας δικός μας ανθρωπος κατάφερε να πάρει αυτή την διάκριση.  Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε κάθε καλό αλλά και να τον έχουμε ξανά στο νησί μας για τον διεθνή μας αγώνα!!!!