Dakar 2021 – 3η Ειδική διαδρομή: Συνέχισε την αντεπίθεση ο Al-Attiyah

Η σημερινή διαδρομή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από την WadiAd-Dawasir. Οι διαγωνιζόμενοι κινήθηκαν ως επι το πλείστων σε υψόμετρο 1000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έσβηναν γρήγορα τα ίχνη που άφηναν οι προπορευόμενοι οδηγοί και αναβάτες με αποτέλεσμα αρκετοί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την πλοήγηση, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που κόλλησαν στους αμμόλοφους.

Στην κατηγορία αυτοκινήτων ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) συνέχισε την αντεπίθεση του κερδίζοντας ακόμα μια διαδρομή, η οποία ήταν η τρίτη φέτος μετά από τη νίκη στον πρόλογο και τη δεύτερη ειδική διαδρομή.

Ο πρωτάρης και ομοσταυλός του Henk Lategan τερμάτισε δεύτερος σχεδόν δυόμισι λεπτά πίσω από τον Καταρινό, με τον Staphane Peterhansel (MINI) να ολοκληρώνει τρίτος, τέσσερα λεπτά πίσω από τον Al-Attiyah.

Μεγάλοι άτυχοι της ημέρας ήταν οι Carlos Sainz (MINI) και Yazeed Al-Rajhi (Toyota Hilux) οι οποίοι είχαν σοβαρό θέμα πλοήγησης, με τον πρώτο να χάνει περισσότερα από 31 λεπτά και το δεύτερο να χάνει πέραν των 45.

Στη γενική κατάταξη ο Stephane Peterhansel εξακολουθεί να προηγείται, με τον δεύτερο Nasser Al-Atiyah να μειώνει την απόσταση στα πέντε λεπτά. Μετά το κάζο του Carlos Sainz, τρίτος στη γενική κατάταξη πέρασε ο Matthieu Serradori (CENTURY CR6).

Μπορεί να ξεκίνησε τη σημερινή διαδρομή από την 29η θέση όμως στο τέλος ήταν αυτός που χαμογέλασε. Ο λόγος βέβαια είναι για τον Toby Price (KTM 450 FACTORY) ο οποίος κατάφερε να κερδίσει την 3η διαδρομή στην κατηγορία μοτοσυκλετών μετά από ωραία μάχη με τον Kevin Benavides (Honda CRF 450 RALLY) που τερμάτισε τελικά δεύτερος με διαφορά λίγο περισσότερη από ένα λεπτό από τον Αυστραλό. Πολύ κοντά στους δυο προαναφερθέντες και τρίτος στη διαδορμή τερμάτισε ο MatthiasWalkner επίσης με KTM 450 FACTORY.

Οι δυο αναβάτες της Honda, Joan Barreta και Ricky Brabec που ξεκινούσαν από τις πρώτες θέσεις έχασαν αρκετό χρόνο και επίσης θέσεις στη γενική κατάταξη.
Πλέον, πρώτος στη γενική κατάταξη πέρασε ο Skyler Howes, με τον Kevin Bennavides να είναι δεύτερος με διαφορά μόλις 33 δευτερολέπτων. Τρίτος είναι ο Xavier De Soultrant και 24 δευτερόλεπτα μακριά από την τετράδα είναι ο Toby Price.

Στην κατηγορία φορτηγών οι Siarhei Viazovich (MAZ) και Dmitry Sotnikov (KAMAZ) ήταν οι δυο που κέντρισαν το ενδιαφέρων με τις σημερινές τους μάχες, με τον Viazovich να καταφέρνει να επικρατεί με διαφορά 18 δευτερολέπτων. Ένα λεπτό πιο πίσω και τρίτος στη διαδρομή τερμάτισε ο Anton Shibalov με ΚΑΜΑΖ.
Στη γενική κατάταξη η πρώτη τριάδα παρέμεινε αναλλοίωτη, με τον Sotnikov να εξακολουθεί να προηγείται και τους Viazovich και Shibalov να είναι στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Nicolas Cavigliasso (Yamaha YFM700R) ήταν ο αναβάτης που κέρδισε τη σημερινή διαδρομή στην κατηγορία Quad. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Giovanni Enrico (Yamaha Raptor 700) και τρίτος ο Manuel Andjuar (Yamaha700).
Στη γενική κατάταξη ο Giovanni Enrico πέρασε πρώτος, με τον Alexandre Giroud να οπισθοχωρεί δεύτερος. Στην Τρίτη θέση ανέβηκε ο Nicolas Cavingliasso ενώ ο Pablo Copetti από τρίτος πέρασε τέταρτος.

Στην κατηγορία SSV, ο νικητής σήμερα ήταν ο Francisco Contrardo(CAN-AM). Δεύτερος τερμάτισε ο Austin Jones (CAN-AM) και τρίτοςο Michal Goczal (CAN-AM).
Μετά τη σημερινή νίκη ο Contrardo αύξησε τη διαφορά από το δεύτερο Aron Domzala στα 6 λεπτά και στα 7 από τον τρίτο AustinJones.
Η τέταρτη διαδρομή ξεκινά από την Wadi Ad-Dawasir και τελειώνει στην Riyadh. Αποτελείται από 476 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 337 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Είναι η μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα στην οποία όμως οι διαγωνιζόμενοι δε θα πιεστούν στο όριο, όμως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να κάνουν λάθος και να χάσουν χρόνο.