Η Skoda αποκάλυψε τις αναβαθμίσεις του Fabia για το 2021

Παρουσιάστηκαν μια πλειάδα από αναβαθμίσεις στο Fabia Rally2 evo της Skoda εν όψη της έναρξης της σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA WRC 2021.

Περισσότερη ισχύς, βελτιωμένα αμορτισέρ και νέες σχέσεις μετάδοσης που ανεβάζουν την τελική ταχύτητα πάνω από τα 200 χ.α.ω αποτελούν μέρος του πακέτου των βελτιώσεων που έγιναν διαθέσιμες στις 4 Ιανουαρίου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το Rallye Monte-Carlo (21 – 24 Ιανουαρίου).

Το Fabia είναι νικητής στην κατηγορία Support ιδιωτικών ομάδων, με την Toksport να κατακτά το πρωτάθλημα ομάδων WRC2 την περσινή χρονιά.

Η νέα χαρτογράφηση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 1,6 λίτρων, επανασχεδιασμένος ενδιάμεσος ψέκτης και πολλαπλή εξαγωγή αυξάνουν τα επίπεδα ισχύος στους 287 ίππους. Οι τροποποιημένες σχέσεις ταχυτήτων σχεδιασμένες για αγώνες με ψηλή ταχύτητα όπως η Φινλανδία και η Εσθονία ανεβάζουν την τελική ταχύτητα από τα 187 χλμ σε 202 χλμ.

Νέα διαφορικά έχουν εισαχθεί για επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση σε χώμα και άσφαλτο, με των τελευταίων προδιαγραφών αποσβεστήρες να παρέχουν καλύτερη πρόσφυση και σταθερότητα και στις δύο αυτές επιφάνειες.

Για την καταπολέμηση της εξάτμισης καυσίμου σε υψηλές θερμοκρασίες, ο Τσέχος κατασκευαστής ανέπτυξε μια νέα βαλβίδα για την κυψέλη καυσίμου.

Οι αναβαθμίσεις αξιοπιστίας περιλαμβάνουν ένα ισχυρότερο υποπλαίσιο πίσω άξονα, μια ειδική συσκευή ψύξης για τα πίσω φρένα για χωμάτινες επιφάνειες, μια πλάκα προστασίας για το πίσω διαφορικό και ένα επανασχεδιασμένο σύστημα λίπανσης κινητήρα.

Οι οδηγοί θα επωφεληθούν από τα πρόσφατα τοποθετημένα κουμπιά του τιμονιού, ενώ μια επανασχεδιασμένη βάση για το βύσμα διευκολύνει τη ζωή του πληρώματος σε περίπτωση αναγκαστικής αλλαγής ελαστικού εν ώρα αγώνα.

Ο επικεφαλής του τμήματος motorsport Michal Hrabánek δήλωσε ότι, οδηγοί όπως οι Jan Kopecký, Oliver Solberg, Kris Meeke, Pontus Tidemand, Andreas Mikkelsen και Emil Lindholm έχουν δοκιμάσει τις νέες αναβαθμίσεις.

«Μέχρι σήμερα, το Škoda Fabia Rally2 evo κατέκτησε περισσότερες από 1255 νίκες στην κατηγορία του, ανεβάζοντας τα πληρώματά του σε 2948 βάθρα. Τα περαιτέρω αναπτυγμένα μέρη της αναβάθμισης του 2021 έχουν δημιουργηθεί για να συνεχίσουν την επιτυχία για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η Toksport επιβεβαίωσε ότι οι Mikkelsen και Marco Bulacia θα βρεθούν πίσω απο το τιμόνι του αναβαθμισμένου Fabia στο WRC2 την φετινή χρονιά.