Dakar 2021 – 2η Ειδική διαδρομή: Θετική αντίδραση από Al-Attiyah

Από την Bisha στην Wadi Ad-Dawauasir κατευθύνθηκαν σήμερα οι διαγωνιζόμενοι στο Dakar όπου είχαν να καλύψουν 228 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 457 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με τους πρώτους αμμόλοφους να κάνουν την εμφάνιση τους στον αγώνα.

Ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) ήταν αυτός που ξεχώρισε τη σημερινή μέρα αφού μετά το άσχημο ξεκίνημα χθες, αντέδρασε θετικά κερδίζοντας τη δεύτερη ειδική διαδρομή κάνοντας άλμα στη γενική όπου τώρα είναι τρίτος.

Ο Stéphane Peterhansel (MINI) προηγήθηκε στα αρχικά στάδια της διαδορμή όμως στοτέλος έμεινε 2 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον Καταρινό οδηγό, αποτέλεσμα όμως που τον ανέβασε πρώτο γενικής καθώς ο πρωτοπόρος και ομοσταυλός του Carlos Sainz έχασε 9 λεπτά και μαζί την πρωτοπορία.

Αυτή η εξέλιξη μείωσε τις αποστάσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών και πλέον τον πρωτοπόρο Peterhansel και τον τρίτο Al-Attiyah χωρίζουν 9 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

Στην κατηγορία μοτοσυκλετών οι αναβάτες της Honda αντεπιτέθηκαν σήμερα με τους Joan Barreda και Ricky Brabec να καταλαμβάνουν τις δυο πρώτες θέσεις, με τον Pablo Quintanilla(Husqvarna FR 450 Rally) να τερματίζει τρίτος.

Αρκετό χρόνο έχασαν οι αναβάτες της ΚΤΜ όπως επίσης και θέσεις στη γενική κατάταξη. Ο Matthias Walkner ήταν σε χειρότερη μοίρα από τους υπόλοιπους καθώς αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα.

Στη γενική κατάταξη οι Joan Barreda και Ricky Brabec είναι στις δυο πρώτες θέσεις και την τριάδα μέχρι στιγμής συμπληρώνει ο Ross Branch (Yamaha WR450F).

Ο Dmitry Sotnikov (KAMAZ-MASTER) κέρδισε και τη δεύτερη διαδρομή στην κατηγορία φορτηγών και αύξησε το προβάδισμα του. Airat Mardeen (KAMAZ-MASTER) και Siarhei Viazovich (MAZ)  είναι οι οδηγοί που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη ο Sotnikov απέχει τώρα 17 λεπτά από το δεύτερο Viazovich, ενώ τρίτος είναι ο Anton SHibalov, με διαφορά 22 λεπτών από τον πρωτοπόρο.

Μικρές χρονικά ήταν οι αποστάσεις από τους διαγωνιζόμενους στην κατηγορία Quad και έτσι η κατάσταση στην κορυφή έμεινε αναλλοίωτη. Τη δεύτερη διαδρομή κέρδισε ο Pablo Copetti(Yamaha Raptor), με τον Giovanni Enrico (Yamaha Raptor 700) να ολοκληρώνει δεύτερος με διαφορά μόλις τριών δευτερολέπτων. Τρίτος τερμάτισε ο Alexandre Giroud (Yamaha YZF 700).

Ο τελευταίος εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη, με τους Giovanni Enrico και Pablo Copetti να παραμένουν επίσης στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ανακατατάξεις είχαμε στην κατηγορία SSV όπου ο Saleh Alsaif(CAN-AM) ήταν ο νικητής της δεύτερης διαδρομής. Gerard Guell(CAN-AM) και Francisco Contrardo (CAN-AM) ήταν οι οδηγοί που ολοκλήρωσαν στη δεύτερη και Τρίτη θέση.

Στη γενική κατάταξη, από τρίτος ο Francisco Contardo πέρασε επικεφαλής ρίχνοντας δεύτερο τον Aron Domzala, με τον GerardGuell να ανεβαίνει τρίτος.

Κυκλικά θα κινηθούν αύριο οι διαγωνιζόμενοι, καθώς θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρώσουν την τρίτη διαδρομή από την Wadi Ad-Dawauasir. Συνολικά 403 αγωνιστικά χιλιόμετρα χωρίζονται από 227km απλής διαδρομής. Στην έρημο θα συναντήσουν πολλούς αμμόλοφους οι οποίοι χωρίζονται από τεχνικά και γρήγορα κομμάτια, με τους γρηγορότερους από τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά.