Dakar 2021 – 1η Ειδική διαδρομή: Ο Carlos Sainz στην πρωτοπορία

Ξεκίνησε σήμερα ο αγώνας/γολγοθάς για τους διαγωνιζόμενους στο Dakar, με την πρώτη ειδική διαδρομή να ξεκινά από τη Jeddahκαι να ολοκληρώνεται μετά από 277 αγωνιστικά χιλιόμετρα στην Bisha.

Τα δυο Μini των Carlos Sainz και Stephane Peterhansel ξεκίνησαν πολύ δυνατά τη μέρα και ολοκλήρωσαν σε διάταξη 1-2, με τον περσινό νικητή Sainz να προηγείται του ομοσταυλού του κατά 25 δευτερόλεπτα, ενώ τρίτος με διαφορά πέραν των τεσσάρων λεπτών από τον πρώτο είναι ο Martin Prokop (Ford Raptor RS).

Ο εκ των φαβορί για τη νίκη Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) ξεκινούσε πρώτος και έχασε αρκετό χρόνο αφού δυσκολεύτηκε στην πλοήγηση. Χρόνο έχασε και ο Sebastien Loeb ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.

Αλάνθαστος ήταν ο Toby Price (KTM 450 FACTORY) στην κατηγορία μοτοσυκλετών καθώς επίσης και ο ταχύτερος αναβάτης. Πήρε νωρίς το προβάδισμα στη διαδρομή και το διατήρησε μέχρι το τέλος, αποκτώντας πλεονέκτημα 31 δευτερολέπτων από το δεύτερο Kevin Benavides (Honda CRF 450 Rally) και 32 δευτερολέπτων από τον τρίτο και ομοσταυλό του Matthias Walkner.

Αρκετό χρόνο έχασε ο νικητής του χθεσινού προλόγου Toby Priceο οποίος ξεκινώντας πρώτος σήμερα χάθηκε από τα αρχικά στάδια της διαδρομής.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Dmitry Sotnikov (KAMAZ MASTER) κέρδισε την εναρκτήρια διαδρομή και ήδη απέκτησε προβάδισμα σχεδόν 8 λεπτών από το δεύτερο Ales Loprais (PRAGA V4S DKR), με τον ομόσταυλο του Anton Shibalov να είναι στην τρίτη θέση.

Η αντεπίθεση προς το τέλος της διαδρομής από τον Alexandre Giroud (Yamaha YZF 700) στην κατηγορία Quad τον έφερε επικεφαλής μπροστά απο δυνατούς αντιπάλους όπως ο GiovanniEnrico (Yamaha Raptor 700) και Pablo Copetti (Yamaha Raptor).

Μικρές είναι οι διαφορές στην κατηγορία SSV με τους δυο οδηγούς της Monster Energy CAN-AM Aron Domzala και Austin Jones να προηγούνται στην κατηγορία. Ο Francisco Lopez Contardo, επίσης με CAN-AM, συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Αύριο οι διαγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν από την Bisha στην Wadi Ad-Dawasir. Τους περιμένουν 457 αγωνιστικά χιλιόμετρα όπου στο πρώτο 1/3 της διαδρομής θα συναντήσουν τους πρώτους αμμόλοφους οι οποίοι επεκτείνονται σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων.