Dakar 2021: Δυνατό ξεκίνημα για Al-Attiyah

Στην Σαουδική Αραβία διεξάγετε και φέτος το Dakar. Οι αλλαγές που έγιναν στη διαδρομή προσδίδουν μεγαλύτερο ενδιαφέρων στη φετινή έκδοση του αγώνα και περισσότερες προκλήσεις στους διαγωνιζόμενους.

Όπως το 2020 ήταν μια αναζήτηση ανακάλυψης, η διαδρομή του 2021 θα είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης. Όλα θα είναι καινούργια συμπεριλαμβανομένου κάθε χιλιομέτρου των ειδικών. Επιπλέον, οι ταχύτεροι τομείς όπου η διαφορά μεταξύ των διαγωνιζομένων μειώνεται λόγω της ισχύς έχουν αφαιρεθεί από το πρόγραμμα.

Η πρώτη διαδρομή σήμερα ουσιαστικά ήταν για κατάταξη εκκίνησης αύριο με την εκκίνηση και τον τερματισμό να είναι στην Jeddah.

Ο Nasser Al-Attiyah με το Toyota Hilux έκανε την καλύτερη αρχή αφού ήταν ο νικητής στον “πρόλογο” του Dakar, νίκη η οποία ήταν η 36η στην καριέρα του. Ωστόσο δεν είναι και τα καλύτερα νέα για τον Καταρινό καθώς αύριο θα ξεκινά πρώτος στην ειδική διαδρομή.

Πολύ κοντά στον Al-Attiyah ολοκλήρωσε ο Yazeed Al-Rajhi. (Toyota Hilux Overdrive) Ο Σαουδάραβας ήταν οκτώ δευτερόλεπτα πιο αργός και είναι ένας εκ των υποψηφίων για νίκη στην παρτίδα του. Τρίτος τερμάτισε ο Jakub Przygonksi (Toyota Hilux Overdrive) ο οποίος ήταν 12 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον πρωτοπόρο.

Στην κατηγορία μοτοσυκλετών ο περσινός νικητής Ricky Brabec (Honda CRF 450 RALLY) συνέχισε από εκεί που έμεινε το 2020. Ο Αμερικανός είχε τον καλύτερο ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί, με τους Joan Barreta (Honda CRF 450 RALLY) και το νεαρό και πρωτάρη στο Dakar Daniel Sanders (Red Bull KTM) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Οι οδηγοί των ΜΑΖ στην κατηγορία φορτηγών έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους καθώς οι Siarhei Viazovich και AliakseiVishneuksi σημείωσαν τον πρώτο και δεύτερο χρόνο αντίστοιχα, με τον Martin Macik (Iveco Powerstar) να είναι τρίτος με 7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο.

Ο Γάλλος Alexandre Giroud (Yamaha YZF 700) είναι ο αναβάτης που προηγείται στην κατηγορία Quad. Manuel Andujar (Yamaha 700) και Kamil Wilniewski (Yamaha CAN AM) συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Τέλος, στην κατηγορία SSV οι Austin Jones (CAN AM), ReinaldoVarela (CAN AM) και Aron Domzala (CAN AM) είναι οι οδηγοί που σημείωσαν τους τρείς πρώτους χρόνους.

Η δράση συνεχίζετε αύριο με την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν από την Jeddah στην Bisha η οποία είναι μήκους 277 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η κύρια πρόκληση είναι στην πλοήγηση καθώς οδηγοί και πληρώματα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις πολυάριθμες διασταυρώσεις που είναι στη διαδρομή. Επίσης θα πρέπει να προσέξουν στις πετρώδεις περιοχές ούτως ώστε να αποφύγουν να έχουν σκασμένα ελαστικά.