Dakar 2018: Ο Peterhansel παραδέχτηκε την ήττα

Ο Stephane Peterhansel παραιτήθηκε από την προσπάθεια για τη νίκη του 14ου Dakar, παρεχόμενος ότι ο ομόσταυλος του στην Peugeot Carlos Sainz δεν μπορεί να πιαστεί στις τρείς τελευταίες ειδικές διαδρομές.

Ο Peterhansel φαινόταν ότι μπορούσε να προσθέσει στην αξιοσημείωτη πορεία στο Dakar ακόμη μια νίκη με το τέλος της πρώτης εβδομάδας, καθώς βρέθηκε να προηγείται άνετα 27 λεπτά από τον Sainz.

Ωστόσο, η έβδομη ημέρα αποδείχτηκε σημείο καμπής για τον Peterhansel, καθώς το Peugeot buggy του υπέστη σοβαρές ζημιές στην ανάρτηση, προσπαθώντας να αποφύγει  ένα quad.

Ακολούθως αφού περίμενε τον team-mate του Cyril Despres να του προσφέρει υποστήριξη και ανταλλακτικά, ο Peterhansel έπεσε στην τρίτη θέση, μια ώρα και 20 λεπτά πίσω από τον νέο πρωτοπόρο Sainz.

Ο Peterhansel κέρδισε από τότε δύο ειδικές διαδρομές ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη. Εντούτοις, με τον Sainz να έχει διαφορά περισσότερο από μία ώρα χάρη και στην ακυρωθέν  ποινή των 10 λεπτών, ο Γάλλος λέει ότι παραιτήθηκε από το κυνήγι της πρωτιάς και θα χρειαστεί να βασιστεί σε μηχανικό πρόβλημα του Sainz για να κερδίσει από εδώ και πέρα.

“Ναι, σίγουρα”, είπε όταν ρωτήθηκε αν ο Sainz ήταν πολύ μπροστά με τρείς ειδικές διαδρομές να απομένουν.

“Έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο, είμαστε επαγγελματίες και το να πιάσουμε τον Carlos δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό είναι ένα μηχανοκίνητο άθλημα, έτσι ποτέ δεν ξέρετε.

“Θα υπερασπιστώ τη θέση μου γιατί ο Nasser (Al-Attiyah) βρίσκεται μόνο 20 λεπτά πίσω μου.

“Το να προσπαθήσεις να καλύψεις μια διαφορά της τάξης της μιας ώρας σε τρείς ειδικές διαδρομές είναι αδύνατο, ειδικά καθώς στις επόμενες ειδικές δεν υπάρχουν αμμόλοφοι.

“Έτσι θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση. Όλα χάθηκαν μετά το μεγάλο ατύχημα, καθώς σταματήσαμε για μια ώρα και 45 λεπτά και έτσι η δεύτερη θέση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τόσο κακή.”

Η δράση του Ντακάρ συνεχίζεται σήμερα με την ειδική διαδρομή των 523 χιλιομέτρων Fiambala/ Chilecito/San Juan.