Dakar 2017-Μέρα 8η: Η σειρά του Loeb

Με το τέλος της 8ης διαδρομής ήταν σειρά του Sebastian Loeb να κερδίσει και να περάσει στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Ο Γάλλος κάλυψε τη διαφορά που είχε από τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Stephane Peterhansel, υποβιβάζοντας τον στη δεύτερη θέση με διαφορά 1 λεπτού και 38 δευτερολέπτων.

Ο τρίτος οδηγός της Peugeot Cyril Despres, ανέβηκε εκ νέου στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης μετά τον τρίτο χρόνο που σημείωσε στη διαδρομή. Έξι λεπτά πιο πίσω βρίσκεται ο Nani Roma με ΤΟΥΟΤΑ με τον Mikko Hirvonen (ΜΙΝΙ) να παραμένει πέμπτος μακριά από τις θέσεις του βάθρου.

Ο Sum Sunderland (ΚΤΜ) συνεχίζει ανενόχλητος να προηγείται στις μοτοσυκλέτες. Ο Βρετανός χωρίς περιττά ρίσκα, ήταν τρίτος στη διαδρομή και στη γενική κατάταξη η διαφορά των 21 λεπτών που έχει από τον δεύτερο αναβάτη του δίνει πλεονέκτημα νίκης. Νικητής στην 8η διαδρομή ήταν ο Joan Barreda με Honda ο οποίος όμως στη γενική κατάταξη είναι 9ος. Καμιά αλλαγή δεν υπάρχει όσον αφορά τους τρείς πρώτους σε αυτή την κατηγορία με τους Pablo Quintanilla (Husqvarna) και Adrien Van Beveren (Yamaha) να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Στην κατηγορία Quads ο Ignasio Casale ήταν ο νικητής της 8ης διαδρομής, με τον Sergay Karyakin να τερματίζει δεύτερος με διαφορά 5 λεπτών, ενώ τoν τρίτο χρόνο στη διαδρομή έγραφε ο Axel Dutrie. Στη γενική κατάταξη Sergay Karyakin και Axel Dutrie συνεχίζουν να κατέχουν τις δυο πρώτες θέσεις με τον Ignasio Casale να περνά τρίτος και να απειλεί τη δεύτερη θέση του Dutrie. Και οι τρείς πρώτοι αγωνίζονται με Yamaha.

Τα δυο ΚΑΜΑΖ των Dmitry Sotnikov και Eduard Nikolaev πέρασαν στις δυο πρώτες θέσεις στην κατηγορία των φορτηγών. Ο Gerrard De Rooy (Iveco) γράφοντας τον 9ο χρόνο στη διαδρομή από πρώτος οπισθοχώρησε τρίτος είναι όμως σε θέση να ανατρέψει τα εις βάρος του αποτελέσματα. Νικητής της 8ης διαδρομής ήταν ο Martn Van De Brink (Renault), δεύτερος ο Federico Villagra (Iveco) και τρίτος ο Eduard Nikolaev (KAMAZ).

Στα UTV χαλαρά το πάει ο Leandro Torres ο οποίος παρά τα 8 λεπτά που έχασε από τον δεύτερο Li Dongsheng, εντούτοις συνεχίζει να έχει προβάδισμα 1 ώρας και 35 λεπτών. Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Mao Ruijin και τις υπόλοιπες δυο θέσεις συμπληρώνουν οι Ravil Maganov και Wang Fujiang.

Σχεδόν 1000 χιλιόμετρα έχουν να καλύψουν οι διαγωνιζόμενοι την 9η μέρα εκ των οποίων τα 406 να είναι αγωνιστικά για όλες τις κατηγορίες. Από την Salta θα κατευθυνθούν στην Chilecito με το 98% της διαδρομής να είναι εκτός δρόμου και κύριο ρόλο αυτή τη φορά θα παίξουν οι πλοηγοί.