Dakar 2017-Μέρα 7η: Παιχνίδια του καιρού

Τα δικά του παιχνίδια παίζει ο καιρός στο Dakar, καθώς μετά την ακύρωση της έβδομης διαδρομής λόγο κακών καιρικών συνθηκών επηρεάστηκε και η έβδομη, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί στα 180 χιλιόμετρα αντί στα 362 που ήταν προγραμματισμένη. Αναλλοίωτη έμεινε η κατάταξη στα αυτοκίνητα όσον αφορά τις δυο πρώτες θέσεις, με τον Staphane Peterhansel να συνεχίζει να είναι πρώτος μπροστά από τον Sebastian Loeb. Και τα δυο Peugeot 3008 DKR τερμάτισαν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα και με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει σχεδόν στα δυο λεπτά όλα είναι ανοικτά για τη υπόθεση νίκη.

Ο Nani Roma με TOYOTA Hilux είναι σε θέση βάθρου, καθώς με τον πέμπτο χρόνο που έγραψε κατάφερε να περάσει τον Cyril Despres με το τρίτο Peugeot 3008 DKR ο οποίος υποχώρησε στην τέταρτη θέση. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Mikko Hirvonen με Mini.

Ο Roman Starikovich ο οποίος τρέχει με κυπριακή σημαία συνεχίζει στον αγώνα. Στην έβδομη διαδρομή ήταν 49ος  και στη γενική κατάταξη είναι πλέον στην 50η θέση.

Ούτε στις μοτοσυκλέτες είχαμε αλλαγή στη γενική κατάταξη όσον αφορά τους τρείς πρώτους, με τον Sam Sunderland με ΚΤΜ συνεχίζει να προηγείται. Την έβδομη διαδρομή κέρδισε ο Ricky Brabec με Honda ακολουθούμενος από τους Gonsalves και Sunderland. Έτσι στη γενική κατάταξη πίσω από τον Sunderland συνεχίζουν να είναι οι Pablo Quintanilla (Husqvarna) και Adrien Van Beveren (Yamaha) σημειώνοντας τον όγδοο και ένατο χρόνο αντίστοιχα.

Το γαϊτανάκι στις Quad συνεχίζετε. Ο Sergay Karyakin κέρδισε την έβδομη διαδρομή και από δεύτερος αναρριχήθηκε εκ νέου στην κορυφή, αλλάζοντας θέσεις με τον Simon Vitse. Ο δεύτερος χρόνος που σημείωσε ο Axel Dutrie, τον διατήρησε τρίτο με διαφορά μόλις τεσσάρων δευτερολέπτων από τον Simon Vitse και πλέον όλα είναι ανοικτά για τη δεύτερη θέση.

Στα φορτηγά ο Gerrard De Rooy παρά τον τέταρτο χρόνο που έγραψε εντούτοις συνεχίζει να προηγείται. Ο Dmitry Sotnikov αντεπιτέθηκε κερδίζοντας τη διαδρομή, καταφέρνοντας έτσι να περάσει τον Eduard Nikolaev  και να φιγουράρει στη δεύτερη θέση γενικής.

Τέλος στα UTV ανενόχλητος συνεχίζει ο Leandro Torres, καθώς με τις δυο ώρες που έχει προβάδισμα μπορεί και ελέγχει τον ανταγωνισμό. Mao Ruijin και Li Dongsheng συνεχίζουν στις θέσεις δυο. Ravil Maganov και Wang Fujiang συμπληρώνουν την κατηγορία.

Απο την Uyuni στην Salta θα κατευθυνθούν οι διαγωνιζόμενοι, έχοντας να διανύσουν 492 αγωνιστικά χιλιόμετρα ανάμεσα από αμμόλοφους σε μια διαδρομή η οποία χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά στο Dak