Τρίτος αγώνας motocross 2016-17: Αδιάβροχος

Η πίστα MXPRO στην Ποταμιά φιλοξένησε τον τρίτο αγώνα motocross για τη σεζόν 2016-17, με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν κύριο ρόλο στα αποτελέσματα του αγώνα και αρκετούς αναβάτες να έχουν πτώσεις, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Η βροχή που προηγήθηκε πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, έκανε τη ζωή των διαγωνιζομένων δύσκολη, με τους διοργανωτές να διαφοροποιούν το πρόγραμμα για λόγους ασφαλείας.

Μεγάλος νικητής στην ΜΧ1 αναδείχτηκε ο Ανθούλλης Χαραλάμπους, ο οποίος όπως φάνηκε μετά το τέλος του αγώνα ήταν αδιάβροχος, καθώς κατάφερε να κερδίσει και τα δυο χιτ στην κατηγορία ΜΧ1 με σχετική ευκολία. Πραγματοποιώντας πολύ καλές εκκινήσεις τέθηκε επικεφαλής και τις δυο φορές και μένοντας μακριά από προβλήματα και πτώσεις κατάφερε να μαζέψει το μάξιμουμ των βαθμών στην πρώτη του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα.

Μακριά από λάθη έμεινε ο Σάββας Σάββα, ο οποίος με την εμπειρία που κουβαλά στα τόσα χρόνια που αγωνίζεται κατάφερε να ολοκληρώσει δεύτερος τον αγώνα, τερματίζοντας στα δυο χιτ τρίτος και δεύτερος αντίστοιχα. Ο εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος Γιώργος Παπαλοϊζου και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Χρίστος Τσαγγαράς έχασαν πολύτιμο έδαφος καθώς και οι δυο είχαν πτώσεις, με αποτέλεσμα να τερματίσουν ο πρώτος στην τρίτη θέση και ο δεύτερος στην πέμπτη. Ο Παπαλοϊζου μετά και τα αποτελέσματα του τρίτου αγώνα εξακολουθεί να βρίσκεται πρώτος με τους Σάββα Σάββα και Αντώνη Κυπριανού να είναι στις θέσεις δυο και τρία.

Στην κατηγορία ΜΧ2 οι αθλητές έτρεξαν μόνο στο πρώτο χιτ καθώς μετά από ομόφωνη απόφαση δεν αγωνίστηκαν στο δεύτερο για λόγους ασφαλείας. Τους 25 βαθμούς της νίκης μάζεψε ο Μιχάλης Πάμπουκκας με τους Χρύσανθο Γεωργίου και Ζαννέτο Κουμάση να συμπληρώνουν το βάθρο. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας με τρείς νίκες σε ισάριθμους αγώνες απέκτησε πλεονέκτημα 22 και 23 βαθμών από τον αδερφό του Μάριο ο οποίος είναι δεύτερος στη βαθμολογία και από τον Αντρέα Γεωργίου που είναι τρίτος.

Τα ίδια ισχύουν και για τις κατηγορίες ΜΧ3 και ΜΧ3 over. Και σε αυτές τις κατηγορίες οι αθλητές επέλεξαν να αγωνιστούν μόνο στο πρώτο χιτ για λόγους ασφαλείας, καθώς ήθελαν να αποφύγουν τυχών τραυματισμούς η ακόμα και ζημιές στις μοτοσυκλέτες. Στην ΜΧ3 ο Μάριος Μούσκου τέθηκε από την αρχή επικεφαλής και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει το χιτ. Ο Νεόφυτος Κανάρης ολοκλήρωσε δεύτερος και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ντίνος Θεοδώρου. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Μούσκου ο οποίος έβαλε πλώρη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Νεόφυτος Κανάρης και τρίτος ο Ντίνος Θεοδώρου.

Στην ΜΧ3 over ο Κοσμάς Βασιλείου ήταν αυτός που κατάφερε να επικρατήσει, με τους Κώστα Κιμήτρη και Γιώργο Σάββα να συμπληρώνουν το βάθρο. Ο Γιώργος Σιδερένιος παρά τον τερματισμό στην τέταρτη θέση, οι 20 βαθμοί που μάζεψε τον διατηρούν στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά 21 βαθμών απο τον δεύτερο Αρτέμη Καρατσιόλη. Τρίτος στο βαθμολογικό πίνακα είναι ο Νικηφόρος Κουρρής.

Νικητής στην κατηγορία ΜΧ4 αναδείχτηκε ο Αδάμος Μανώλη, ο οποίος μοιράστηκε τις νίκες στα χιτ με τον Άριστο Γεωργίου. Στο πρώτο ο Άριστος Γεωργίου προηγήθηκε νωρίς δίνοντας γρήγορο τέμπο στον αγώνα, κερδίζοντας σχετικά εύκολα, με τους Αδάμο Μανώλη και Κυριάκο Μαυρονικόλα να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Ο Γεωργίου ξεκίνησε καλά και το δεύτερο χιτ όμως μια πτώση του στοίχισε την πρωτιά. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Αδάμος Μανώλη ο οποίος κέρδισε το χιτ. Ο Άριστος Γεωργίου περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μαυρονικόλα. Στη βαθμολογία ο Άριστος Γεωργίου εξακολουθεί να είναι πρώτος, δεύτερος ακολουθεί ο Αδάμος Μανώλη και τρίτος ο Νεόφυτος Τσαγγαράς.

Από τους μικρούς η μοναδική κατηγορία που έτρεξε ήταν η ΜΧ85 σε ένα μόνο χιτ, καθώς η πίστα στο δεύτερο ήταν αδύνατον να οδηγηθεί από τους νεαρούς. Μόλις πέντε ήταν οι συμμετέχοντες σε αυτή την κατηγορία την οποία κέρδισε ο Βίκτωρας Ζαχαρία. Δεύτερος τερμάτισε ο Αριστόδημος Έλληνας και τρίτος ο Χρίστος Κιμήτρη. Γιώργος Τσαγγαράς και Βρυώνης Βλάσιου τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Με τρείς διαδοχικές νίκες ο Βίκτωρας Ζαχαρία απέκτησε άνετο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για το πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Χρίστος Κιμήτρη  και τρίτος ο Αριστόδημος Έλληνας.

Η κατηγορία ΜΧ65 δεν αγωνίστηκε σε κανένα χιτ για λόγους ασφαλείας καθώς οι μικρές μοτοσυκλέτες ήταν αδύνατον να οδηγηθούν μέσα στη λάσπη.

Ο επόμενος αγώνας για το πακγύπριο πρωτάθλημα motocross θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου στην Αργάκα. Η αγωνία για την εξέλιξη της σεζόν μεγαλώνει, καθώς σε αρκετές κατηγορίες και προπάντων στην ΜΧ1 ακόμα κανένας αναβάτης δεν έχει καταφέρει να αποσπαστεί στη βαθμολογία, με όλα τα ενδεχόμενα για το πρωτάθλημα να είναι ανοικτά.