Abarth124 Spider R-GT : Επιστροφή στους αγώνες για τη θρυλική Abarth με το 124 Spider

Αναβιώνει ο θρύλος της Abarth στους αγωνιστικούς στίβους που ζει στην καρδιά κάθε λάτρη του αυτοκινήτου. Ο σκορπιός επέστρεψε στις ειδικές διαδρομές και κάνει το ντεμπούτο του στο Ράλι του Μόντε Κάρλο με το Abarth 124 Rally το οποίο θα συμπεριληφθεί στην κατηγορία R-Gt και θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε όλους τους διεθνείς αγώνες και στους περισσότερους εθνικούς. Το Abarth 124 Rally έκανε την πρώτη παγκόσμια του παρουσίαση στο περίπτερο της Abarth στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η αγωνιστική έκδοση του Abarth 124 κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1750 κ. εκ. (ουσιαστικά ο αλουμινένιος 1750 της 4C) ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και 450 Nm ροπής και, όπως είναι λογικό, είναι πλήρως βελτιωμένο σε ότι αφορά την μετάδοση και την ανάρτηση. Θυμίζουμε ότι το συμβατικό Abarth 124 spider εξοπλίζεται με τον MultiAir 1.4 που αποδίδει 170 ίππους και 250 Nm ροπής. Το μοντέλο θα αγωνιστεί στην κατηγορία R-GT στην οποία συμμετέχουν τρία Fiat 124 Abarth που θα οδηγήσουν οι Francois Delecour, Fabio Andolfi και Gabriele Noberasco.

Το νέο 124 Spider R-GT έκανε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών στα ορεινά της Γένοβας, σε κλειστούς δρόμους που μοιάζουν αρκετά με τις Ε.Δ. του Rally Monte Carlo. Επικεφαλής δεν ήταν άλλος από τον βετεράνο οδηγό του WRC Francois Delecour όπου το 2015 κέρδισε το FIA R-GT Cup με Porsche 997 GT3 RS.

Με αυτό το αυτοκίνητο η ιταλική εταιρεία ξεκινά ένα πρόγραμμα που στοχεύει στους απλούς καταναλωτές, ετοιμάζοντας μια σειρά από δραστηριότητες για να προωθήσει τους οδηγούς και τις ομάδες που θα επιλέξουν το 124 Rally σε αγώνες. Στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να παραδοθούν περίπου 100 αυτοκίνητα σε ιδιωτικές ομάδες σε μια τμή που αγγίζει τις 140.000 ευρώ.

Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος δημιουργήθηκε γύρω από τη σύγχρονη Abarth, βασισμένος στις αξίες, στον πρωτότυπο σχεδιασμό, στην χρήση υλικών κορυφαίας τεχνολογίας, με ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια και αυθεντικό πάθος για αγώνες αυτοκινήτων. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι η ψυχή του Abarth παραμένει η ίδια και σύμφωνα με την παράδοση, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο.

Το ένδοξο παρελθόν συνεχίζεται, η μαγεία του πάθους του χθες στο σήμερα: αυτή ήταν η ιδέα πίσω από το σχέδιο της Fiat να επαναφέρει στην αγορά το εμπορικό σήμα της Abarth. Η πιστή αναπαράσταση ενός ολόκληρου κόσμου συναισθημάτων, νικών, στυλ, συμβόλων που έκαναν το σήμα του σκορπιού ένα πραγματικό μύθο, έναν μύθο που συνεχίζει μέχρι σήμερα να συναρπάζει τους αυτοκινητιστές.