Dakar 2017-Μέρα 11η: 64 χιλιόμετρα τον χωρίζουν από τον θρίαμβο

Ολοένα και πιο κοντά στη νίκη πλησιάζει ο Stephane Peterhansel με το Peugeot 3008DKR. Ο Γάλλος έχασε μόλις 18 δευτερόλεπτα από τον Sebastian Loeb στην 11η διαδρομή και με τα πεντέμισι λεπτά που τους χωρίζουν δύσκολα θα χάσει τη νίκη στα τελευταία 64 χιλιόμετρα που απομένουν. Αν ο Stephane Peterhansel τελικά καταφέρει να επικρατήσει, αυτή θα είναι η 13η νίκη στο θεσμό.

Ο Loeb προσπάθησε πολύ για να ξαναπάρει την πρωτοπορία καθώς ξεκίνησε πολύ καλά καλύπτοντας αρκετό χαμένο έδαφος μέχρι το μέσο της 11ης ειδικής διαδρομής. Στη συνέχεια όμως είδε τον ομόσταυλο του να εξαφανίζει τη διαφορά με αποτέλεσμα να τερματίσουν σε παράταξη στο τέλος της διαδρομής και οι ελπίδες του για νίκη να λιγοστεύουν.

Τον προδιαγραφόμενο θρίαμβο για την Peugeot συμπληρώνει ο τρίτος οδηγός της ομάδας Cyril Despres καθώς βρίσκετε στην τρίτη θέση. Στην 11η διαδρομή τερμάτισε 6ος έχοντας όμως απόσταση ασφαλείας από τον τέταρτο Nani Roma (Toyota Hilux) ο οποίος δύσκολα θα μπορέσει να τερματίσει στο βάθρο.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Giniel De Villiers επίσης με ΤΟΥΟΤΑ. Ο Roman Starikovich ο οποίος τρέχει με κυπριακή σημαία, πλησιάζει στο μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό στο δυσκολότερο αγώνα του κόσμου. Στην 11η διαδρομή ήταν 46ος και με αυτό το αποτέλεσμα στη γενική κατάταξη βρίσκετε στην 45η θέση.

Άφησε το γκάζι ο Sam Sunderland (KTM) ο οποίος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη στην κατηγορία μοτοσυκλετών. Στην 11η διαδρομή κινήθηκε συντηρητικά τερματίζοντας 5ος. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε για ακόμα μια φορά ο Juan Barreda με Honda με τους Paulo Gonsalves και Adrien Van Beveren να τερματίζουν στις θέσεις 2 και 3. Οι θέσεις του βάθρου δεν άλλαξαν με τους Matthias Walkner και Gerald Farres αμφότεροι με ΚΤΜ να συνεχίζουν στη δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στα Quads ακόμα μια νίκη σε ειδική σημείωσε ο Sergay Karyakin μεγαλώνοντας τη διαφορά από τους διώκτες του. Rafal Sonik και Augusto Nelson έγραψαν τον δεύτερο και τρίτο χρόνο αντίστοιχα. Ο Casale Ignasio παρέμεινε δεύτερος γενικής όμως δεν συνέβη τι ίδιο και με τον Axel Dutrie, ο οποίος από 3ος οπισθοχώρησε 5ος. Σε θέση βάθρου βρίσκετε πλέον ο Pablo Copetti ο οποίος επιτέθηκε στην 11η διαδρομή και από τέταρτος ανέβηκε τρίτος.

Οι Eduard Nikolaev και Dmitry Sotnikov με ΚΑΜΑΖ συνεχίζουν να κρατούν τις δυο πρώτες θέσεις στην κατηγορία φορτηγών. Ακόμα μια νίκη σε ειδική σημείωσε ο Eduard Nikolaev ακολουθούμενος από τους Federico Villagra και Airat Mardeev.Έτσι στη γενική κατάταξη πίσω από τα ΚΑΜΑΖ των Eduard Nikolaev και Dmitry Sotnikov τρίτος βρίσκεται ο Gerard De Rooy.

Δυο οδηγοί απέμειναν στην κατηγορία UTV. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Leandro Torres και δεύτερος ο Wang Fuijiang.

Οι διαγωνιζόμενοι θα διανύσουν τα τελευταία 786 χιλιόμετρα από το Rio Cuarto στο Buenos Aires εκ των οποίων τα 64 είναι αγωνιστικά. Πολύ κοντά στο θρίαμβο βρίσκεται ο Stephane Peterhansel ο οποίος αν τα καταφέρει να κερδίσει αυτή θα είναι η 13η νίκη στον αγώνα.