ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ 2017 – Ειδική διαδρομή Νο1-7 : Συνεχίζει δυναμικά η Κυπριακή ομάδα στο Ντακάρ

Η Κυπριακή ομάδα με οδηγό τον Roman Starikovich και συνοδηγό τον Ολλανδό Bert Heskes συνεχίζουν εντυπωσιακά το μεγάλο ταξίδι των 14 ημερών και των εννέα χιλιάδων χιλιομέτρων! Παρά τα μηχανικά προβλήματα και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν στις διαδρομές συνεχίζουν με ένα εξαιρετικό ρυθμό τον αγώνα. Μετά και την ολοκλήρωση της έβδομης ειδικής διαδρομής, το Κυπριακό πλήρωμα βρίσκεται στην 50η θέση του σκληρότερου αγώνα στον κόσμο.

Η πρώτη ειδική διαδρομή ήταν μήκους 454 χιλιόμετρων αλλά μόλις τα 39 αποτελούσαν την ειδική διαδρομή. Το Κυπριακό πλήρωμα ξεκίνησε δυναμικά αλλά στο 13ο χιλιόμετρο αντιμετώπισε πρόβλημα με την πίεση του τούρμπο. Μετά από ένα γρήγορο έλεγχο και σε θερμοκρασίες πέραν των 40 βαθμών προτίμησαν να συνεχίσουν αλλά με μειωμένη δύναμη στον κινητήρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κολλήσουν σε κάποιο σημείο στη λάσπη αλλά με τη βοήθεια άλλων πληρωμάτων κατάφεραν να ξαναμπούν στη διαδρομή και να τερματίσουν.

Η δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα από το San Miguel στη Tucuman είχε μήκος 803 χιλιόμετρα από τα οποία τα 275 αποτελούσαν τα αγωνιστικά χιλιόμετρα. Μετά τα πρώτα εκατό χιλιόμετρα το πλήρωμα αντιμετώπισε πρόβλημα με το συμπλέκτη του Desert Warrior αλλά προτίμησαν να συνεχίσουν. Προσπέρασαν αρκετούς αντιπάλους μέσα στη διαδρομή μέχρι λίγο πριν το τέλος όταν σταμάτησαν να βοηθήσουν ένα γαλλικό πλήρωμα το οποίο κόλλησε στη λάσπη. Παρόλα αυτά κατάφεραν να πάρουν και την 54η θέση στη γενική κατάταξη.

Εξαιρετικά επικίνδυνη και ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η τρίτη ειδική διαδρομή του αγώνα. Τα πληρώματα είχαν να καλύψουν 780 χιλιόμετρα από τα οποία τα 364 αποτελούσαν την ειδική διαδρομή. Κάτι που απαιτούσε 16 ώρες συνεχούς οδήγησης. Προς το τέλος της διαδρομής το Desert Warrior είχε μια έξοδο παίρνοντας βοήθεια από άλλα πληρώματα για να ξαναμπεί στη διαδρομή. Καθυστέρησαν σχεδόν δύο ώρες αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να αναρριχηθούν στην 48η θέση της γενικής κατάταξης

Η τέταρτη ειδική διαδρομή έφερε τον αγώνα του Ντακάρ στη Βολιβία και στους αμμόλοφους.

Η Κυπριακή ομάδα ξεκίνησε δυνατά τη διαδρομή κερδίζοντας αρκετές θέσεις στην κατάταξη. Οι αμμόλοφοι δυσκόλεψαν πολύ τα πληρώματα και όσοι δοκίμασαν να τους αποφύγουν αντιμετώπισαν προβλήματα. Μεταξύ τους και οι Nasser Al-Attiyah και Carlos Sainz που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν με ζημιές. Roman και Bert κατάφεραν να επιβιώσουν και αυτή την ημέρα στην εκπληκτική 36η θέση.

O βροχερός καιρός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πέμπτη ειδική της φετινής δοκιμασίας του Ράλι Ντακάρ αφού η αγωνιστική απόσταση που έπρεπε να καλύψουν πληρώματα και αναβάτες μειώθηκε κατά το ήμισυ. Συνολικά έκαναν λίγο περισσότερα από 200 km του χρονομετρημένου κομματιού με το Κυπριακό πλήρωμα να φθάνει στο τέρμα και να βρίσκεται στην 49η θέση της γενικής κατάταξης. Η κατάσταση ήταν χειρότερη την επόμενη μέρα με τους διοργανωτές να ακυρώνουν ολοκληρωτικά την έκτη ειδική διαδρομή. Η κακοκαιρία που προκάλεσε τη ματαίωση της έκτης ειδικής διαδρομής, έφερε και τροποποίηση της έβδομης. Ουσιαστικά οι διοργανωτές επέλεξαν ένα μείγμα των δύο, σε αμμώδη εδάφη, με μόλις 161 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Το Κυπριακό πλήρωμα κινήθηκε με ασφάλεια και παρά τις δυσκολίες κατάφερε να βρεθεί στην 49η θέση.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την πορεία του πληρώματος στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα:

www.dakar.team  ή στη σελίδα της στο facebook: https://www.facebook.com/autolifedakar/

Για να πραγματοποιηθεί ο άθλος, που ακούει στο όνομα Dakar, η Κυπριακή ομάδα Autolife Team υποστηρίζεται από εταιρείες όπως τη RoboForex, Cobybet, Servers.com, Orpheus Group, Relux Estates, Sportbooking.com, Heart Cyprus και Russian Wave Radio.