Cyprus Rally 2021: Δοκιμαστικά πριν από την έναρξη του δύσκολου αγώνα

Λιγότερο από μια βδομάδα μας χωρίζει από την έναρξη του 49ου Cyprus Rally το οποίο είναι ο τέταρτος γύρος για το Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής και ο τέταρτος και πέμπτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Νέοι συνδυασμοί, καινούργια αγωνιστικά και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ρυθμίσεις ήταν τα σημερινά δοκιμαστικά στα οποία συμμετείχαν αρκετοί Κύπριοι οδηγοί και συνοδηγοί.

Το νέο δίδυμο στους αγώνες ράλλυ είναι οι Ανδρέας Φιλίππου-Σάββας Λαός. Ο Ανδρέας Φιλίππου μετά από χρόνια πίσω από το τιμόνι του Subaru Impreza αποφάσισε να παραμείνει μεν στην Ιαπωνία όμως στο Cyprus Rally θα τρέξει για πρώτη φορά με ένα Mitsubishi Lancer EVO X.

Σήμερα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να δουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και παράλληλα να εξοικειωθούν οι δυο τους σαν πλήρωμα καθώς ο αγώνας έχει πολλές απαιτήσεις.

Στην ίδια διαδρομή δοκιμές έκαναν και οι Γιώργος Παφίτης-Μιχάλης Βασιλείου με το Mitsubishi Lancer EVO IX. Στόχος του πληρώματος είναι μια θετική παρουσία και ο τερματισμός όσο ψηλότερα γίνεται στην γενική κατάταξη στο δύσκολο Σαββατοκύριακο που ακολουθεί.

 

Αυτοί που ομολογουμένως μαγνήτισαν τα βλέμματα ήταν οι PETROLINA RACING TEAM Χρίστος Δημοσθένους-Κωνσταντίνος Παύλου με το νέο τους απόκτημα, ένα Skoda Fabia R5. Το πλήρωμα έδειξε πλήρως εξοικειωμένο με τα νέα δεδομένα και αναμφίβολα συγκαταλέγετε ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη.

Νέο δίδυμο είναι και οι PETROLINA RACING TEAM Παναγιώτης Γιάγκου-Παύλος Εγγλέζου οι οποίοι στο μπάκετ του Hyundai i20 R5 έκαναν αρκετές διελεύσεις με στόχο να ρυθμίσουν το αγωνιστικό στα μέτρα του αγώνα αλλά και να δεθούν καλύτερα σαν πλήρωμα.

Παρόν στη διαδικασία ήταν και οι Σάββας Σάββα-Ανδρέας Παπανδρέου με το Mitsubishi Lancer EVO IX. Μαθημένοι από CyprusRally είναι εκ των διεκδικητών μιας θέσης στα ψηλά της κατηγορίας Ν.

Οι πρώην πρωταθλητές της δικίνητης κατηγορίας Κωνσταντίνος Τελεβάντος-Τάκης Σταύρου είναι υποψήφιοι για μια θέση στο βάθρο. Στο Cyprus Rally θα τρέξουν με το Peugeot 208 και απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό έχουν βλέψεις για τερματισμό στην τριάδα. Συμμετείχαν επίσης στο σημερινό τεστ και αναμένουν με ανυπομονησία τον αγώνα.

Την Δευτέρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τον αγώνα. Ακολουθούν οι αναγνωρίσεις και ίσως δοκιμαστικά από τα πληρώματα που θα έρθουν από το εξωτερικό πριν την πανηγυρική που θα γίνει στο κέντρο της Λευκωσίας την Παρασκευή το απόγευμα.