Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 2021-2022: Το πρωτάθλημα αρχίζει

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου ανοίγει η αυλαία για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας. Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν θα διεξαχθεί στην πίστα Αμμοχώστου και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου.
Μετά την παρέλευση αρκετών μηνών από την αγωνιστική δράση συνεπεία της πανδημίας, οι περσινοί πρωταγωνιστές σε συνδυασμό με τις προσθήκες νέων αθλητών υπόσχονται πλούσιο θέαμα και δυνατές μάχες στην πίστα.
Αναμφίβολα τα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώνει η μεγάλη κατηγορία της ΜΧ1, με τον περσινό πρωταθλητή Χρύσανθο Γεωργίου να έχει σαν στόχο την διατήρηση του τίτλου. Απέναντι του όμως, θα έχει σκληρό ανταγωνισμό με αναβάτες όπως οι Χρίστος Τσαγγαράς, Γιώργος Παπαλοίζου αλλά και τον Σλοβένο νικητή του τελευταίου φιλικού αγώνα Theo Urbas, οι οποίοι καραδοκούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του περσινού πρωταθλητή.
Στην MX2 ο περσινός πρωταθλητής Άριστος Γεωργίου θα έχει απέναντι του τον πάντα μαχητικό Χρίστο Κημήτρη και τον νεοεισελθόντα στην κατηγορία Αριστόδημο Έλληνα, με τους τρείς να συνθέτουν μια αμφίρροπη κατηγορία. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην κατηγορία θα επιδιώξουν να μπουν σφήνα στα φαβορί ψάχνοντας ένα τερματισμό στην πρώτη τριάδα.
Στην MX Open υπάρχουν πολλές νέες παρουσίες με τα προγνωστικά να είναι αδύνατο να γίνουν. Ο Βρυώνης Βλασίου πιο ώριμος μετά την περσινή του παρουσία, θέλει τη διάκριση απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους όπως οι Ahmet Lemi, Mustafa Dersev, Dominic Κολοκάση και τους Μιχάλη και Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου.
Στην MX3 Over, δυο πρώην πρωταθλητές θα ξαναβρεθούν πίσω από την ίδια μπάρα εκκίνησης. Ο πρωταθλητής Μαρίνος Τσαγγαράς φέτος θα έχει δυσκολότερο έργο αφού στην ίδια κατηγορία συμμετέχει πλέον και ο αποχωρών λόγο ηλικίας από την ΜΧ1 Σάββας Σάββα, γεγονός που προσδίδει νέο ενδιαφέρον. Γιώργος Σιδερένιος, Σπύρος Ηλία, Νικηφόρος Ανδρέου αλλά και ο επανεμφανιζόμενος Ζαννέττος Κουμάση είναι μερικοί από τους αναβάτες που διαθέτουν τα φόντα για τερματισμό στο βάθρο.
Οι Χριστόφορος Κάρυος και Χρίστος Κλεόπα είναι οι δυο αναβάτες που θα αγωνιστούν στην κατηγορία ΜΧ85. Στην ΜΧ65 θα αγωνιστούν 9 αναβάτες. Πρόκειται για τους Γιώργο Δημητρίου, Λοΐζο Καμέρη, Σπύρο Ζηντήλη, Σάββα και Χαρούλλη Χειμωνή, Θεόφιλο Ελμοχάμετ, Χρίστο Ανδρέου, Βασίλη Βασιλικού και Λούκα Σοφοκλέους.
Νέες προσθήκες έχει και η κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων «MX OPEN FREE» στην οποία θα αγωνιστούν 14 αναβάτες καθιστώντας την χωρίς προγνωστικά.
Στην κατηγορία VETERAN στην πρεμιέρα αναμένεται αγωνιστούν 7 αναβάτες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν με το δεξί τη νέα χρονιά.
Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 9:30 με τα ελευθέρα δοκιμαστικά, θα συνεχιστεί με τα δυο σκέλη της κάθε κατηγορίας και γύρω στις 15:00 θα ολοκληρωθεί με τις απονομές των νικητών στο χώρο του αγώνα.