World RX: Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Ekström συμμετέχει ξανά στη μάχη στη Ρίγα

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIA Rallycross, Mattias Ekström, θα επιστρέψει στον αγωνιστική δράση με την ALL-INKL.COM Muennich Motorsport αυτό το Σαββατοκύριακο, για το πολυαναμενόμενο Ferratum World RX of Riga με διπλό αγώνα (18-19 Σεπτεμβρίου) τέταρτο και πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος 2021.

Ένας οδηγός με 58 εκκινήσεις σε World RX στην καριέρα του, ο Ekström κέρδισε το πολυπόθητο πρωτάθλημα το 2016 και τερμάτισε δεύτερος στη βαθμολογία σε τρεις άλλες περιπτώσεις. Ο Σουηδός είναι 12 φορές νικητής στον αγώνα, καθιστώντας τον στατιστικά τον δεύτερο πιο επιτυχημένο αθλητή στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος-και η πιο πρόσφατη από αυτές τις νίκες σημειώθηκε στη Λετονία την περσινή χρονιά.

Πράγματι, χωρίς τερματισμό χαμηλότερα από την δεύτερη θέση στις πέντε προηγούμενες εμφανίσεις του στο Biķernieki trase, ο Ekström είναι ο μάστερ της πίστας-και μετά από ένα χρόνο μακριά από την αγωνιστική δράση του World RX, ανυπομονεί να βρεθεί στη μάχη με τους παλιούς συνεργάτες του αυτό το Σαββατοκύριακο.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα βρεθώ στη Ρίγα με την ALLINKL.COM Muennich Motorsport για διάφορους λόγους”, εξήγησε ο 43χρονος, δύο φορές πρωταθλητής DTMκαι τρεις φορές νικητής του Race of Champions, ο οποίος θα βρεθεί ξανά με τον ομόσταυλο του στο DTM Timo Scheider για τον αγώνα. “Πρώτον, πιστεύω ότι το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές επιδόσεις τον τελευταίο καιρό και ο René [Münnich] το απέδειξε με την νίκη στο Euro RX1 στη Γαλλία.

Δεύτερον, μου αρέσει πολύ η πίστα της Ρίγας και το γεγονός ότι θα είναι ένα σαββατοκύριακο με δύο αγώνες σημαίνει ότι θα υπάρχει πολύς χρόνος στην πίστα. Και το πιο σημαντικό, η οδήγηση ενός World RX Supercar είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τις αγωνιστικές δραστηριότητες που ακολουθώ. Με 600 ίππους και σχεδόν 1000 Nm, αυτά είναι τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα για οδήγηση κάποιος για να προετοιμαστεί για αγώνες που ακολουθούν.

Θα κάνω ό, τι μπορώ στη Ρίγα για να πάρω ένα τρόπαιο για την ALLINKL.COM Muennich Motorsport, επειδή αγωνίζονται εδώ και πολύ καιρό και το αξίζουν πραγματικά. Έχουμε δύο ευκαιρίες αυτό το Σαββατοκύριακο για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο.”

Πράγματι, η γερμανική ομάδα έχει εντυπωσιάσει τη φετινή σεζόν, αγωνιζόμενη με συνέπεια ακριβώς στο απότομο τέλος των διαδικασιών, με τον Scheider να διεκδικεί το βάθρο τόσο στην Ισπανία όσο και στη Γαλλία και τον Münnich να αγωνίζεται στο παρθενικό του θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα την τελευταία φορά στο Lohéac. Ο επικεφαλής Ομάδας DominikGreiner πιστεύει ότι η πρόσληψη της Muennich Motorsport στη Ρίγα ALL-INKL.COM μπορεί να ωθήσει την ομάδα σε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

“Καλωσορίζουμε θερμά τον Mattias στην ομάδα μας,”είπε. “Όλοι στην ομάδα ανυπομονούν για αυτό το Σαββατοκύριακο με τους Mandie, Timo και Mattias στο τιμόνι. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Ρενέ στη Γαλλία, όλοι έχουμε μεγάλο κίνητρο για τον Λετονικό αγώνα.”