Citroen Racing: Ο Mads Ostberg θα συμπληρώσει το κενό του Meeke

Η Citroen αποφάσισε και ο Mads Ostberg μαζί με τον Craig Breen είναι οι οδηγοί που θα αγωνιστούν στους εναπομείναντες αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Πρόκειται για τη Φιλανδία (26-29 Ιουλίου), Γερμανία (16-19 Αυγούστου), Τουρκία (13-16 Σεπτεμβρίου), Ουαλία (4-7 Οκτωβρίου) και Αυστραλία (15-18 Νοεμβρίου).

Παράλληλα ο Sebastien Loeb είναι προγραμματισμένο να οδηγήσει ένα δεύτερο C3 WRCστην Ισπανία και αυτή θα είναι η τρίτη του συμμετοχή τη φετινή χρονιά μετά τους αγώνες σε Μεξικό και Κορσική. Ο Khalid Al Qassimi θα οδηγήσει το τρίτο C3 WRC σε Φιλανδία, Τουρκία και Ισπανία.

 

Η ομάδα της Citroen Total Abu Dhabi WRT επέλεξε τον Ostbergγια αντικαταστάτη του Meeke μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς ο τελευταίος έχει ήδη οδηγήσει για την ομάδα σε τρείς αγώνες φέτος.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο αγώνας στην Ισπανία όπου το δεύτερο C3 WRC θα οδηγήσει ο Loeb όπως είχε ήδη προγραμματιστεί από την αρχή της χρονιάς. Ο Ostbergστην πρώτη του συμμετοχή με το C3 WRC στη Σουηδία τερμάτισε έκτος, ενώ έκτος ήταν επίσης και στον πρώτο του χωμάτινο αγώνα στην Πορτογαλία. Ο 30χρονος Νορβηγός στη Σαρδηνία τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Προσαρμόστηκε νωρίς σε μια ομάδα που γνωρίζει πολύ καλά, καθώς στο παρελθόν είχε ξανατρέξει μαζί με τη Citroenτο  2014 και 2015 όπου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου  είχε τερματισμούς στο βάθρο. Και ενώ ο αγώνας στην Τουρκιά θα είναι άγνωστος για όλους, στους υπόλοιπους που θα αγωνιστεί κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο σε Φιλανδία (3οςτο 2013 και 2015) και σε Ουαλία (2οςτο 2011 και 3οςτο 2014), με το καλύτερο του αποτέλεσμα σε Γερμανία και Αυστραλία να είναι μια τέταρτη θέση το 2012 και μια πέμπτη το 2013 αντίστοιχα. Αυτό δείχνει ότι ο Ostbergμπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε όλες τις επιφάνειες.

«Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι με τη Citroen Racing. Ήταν καλό που επέστρεψα στην ομάδα για αυτούς τους τρεις αγώνες, καθώς είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν. Είναι τιμή μου που η Γαλλική μάρκα και ο Pierreμε εμπιστεύονται. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να τους δικαιώσω στους επόμενους αγώνες που θα τρέξω, ειδικά τώρα που άρχισα να εξοικειώνομαι με το C3 WRC. Ο επόμενος αγώνας είναι στη Φιλανδία και είναι από τους αγαπημένους μου. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε την ποιότητα που απαιτείτε για να πάμε καλά στους πέντε εναπομείναντες αγώνες που θα τρέξουμε», ήταν τα λόγια του Mads Ostberg.