Audi A8 Δείχνει το δρόμο στην πολυτελή κατηγορία της αγοράς

Το AudiA8, η ναυαρχίδα του γερμανικού εργοστασίου, από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε έγινε συνώνυμο της πολυτέλειας και της κορυφαίας τεχνολογίας. Κάτι που αποδείχθηκε πολλές φόρες, τόσο στο χώρο των πωλήσεων όσο και στις διακρίσεις που λαμβάνει.

Το ολοκαίνουριο AudiΑ8 έρχεται και πάλι να επιβεβαιώσει τα πιο πάνω και αποτελεί και πάλι το σημείο αναφοράς για την πρόοδο μέσω τεχνολογίας (VorsprungdurchTechnik), με νέα πρωτοποριακά συστήματα και καινοτόμες τεχνολογίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του AudiAI(ArtificialIntelligence).

Το νέο A8, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audiστο Neckarsulm της Γερμανίας,

διαθέτει μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως ηλεκτρομηχανική ανάρτηση που «διαβάζει» το δρόμο και προετοιμάζει το αυτοκίνητο ανάλογα, δυναμική τετραδιεύθυνση και HD Matrix LED φωτιστικά σώματα με τεχνολογία laser.

Παράλληλα. το νέο A8 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αναπτυχθεί ειδικά για υψηλού βαθμού αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το εσωτερικό υιοθετεί μια minimalσχεδίαση και εσωτερική αρχιτεκτονική που είναι ξεκάθαρη και με αυστηρά οριζόντιο προσανατολισμό.  Διαθέτει ένα υποδειγματικό περιβάλλον άνεσης και πολυτέλειας διαθέτοντας ότι πιο σύγχρονο και hi-techέχει να επιδείξει σήμερα η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, τόσο στο χώρο της άνεσης όσο και της ασφάλειας.

Όσον αφορά το πρώτο, και μόνο η αναφορά του συστήματος μασάζ ποδιών για τους πίσω επιβάτες, δείχνει πόσο ψηλά έχει θέσει η Audiτον πήχη και στο συγκεκριμένο τομέα!

Η Audi μεταφέρει τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στην ψηφιακή εποχή με έναν  ριζικά νέο τρόπο  χειρισμού απομακρύνοντας τελείως το οικείο περιστροφικό κουμπί και το touchpad του προηγούμενου μοντέλου ενσωματώνοντας όλες τις λειτουργίες που υπάρχουν στον πίνακα οργάνων χωρίς κουμπιά και διακόπτες. Ο οδηγός ελέγχει το σύστημα Infotainment με το άγγιγμα του δακτύλου στη μεγάλη οθόνη ενώ  μπορεί επίσης  να χρησιμοποιήσει μια δεύτερη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα για να έχει πρόσβαση στις λειτουργίες κλιματισμού και άνεσης.

Το νέο A8 ξεκινά την πορεία του στην αγορά με δύο ανασχεδιασμένους V6 κινητήρες. Ένα 3.0 TDIκαι ένα 3.0 TFSIαπόδοσης 286 και 340 ίππους αντίστοιχα ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν δύο οκτακύλινδρες εκδόσεις στα 4.0 λίτρα TDIμε 435 ίππους και 4.0 TFSIμε 460 ίππους. Επίσης A8 Le-tronquattroμε τον ισχυρό plug-inhybriddriveεπίσης θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ναυαρχίδα της Audi κέρδισε πρόσφατα και τον τίτλο «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2018» στα φετινά βραβεία «WorldCarofTheYear2018». Η Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 82 δημοσιογράφους από 24 χώρες από όλο τον κόσμο εντυπωσιάστηκε από το επίπεδο τεχνολογίας του μοντέλου αλλά κυρίως το ότι διαθέτει ένα κορυφαίο πακέτο στο τρίπτυχο πολυτέλεια/επιδόσεις/τιμή απέναντι στον υποψήφιο αγοραστή που θέλει να έχει στο γκαράζ του το «απόλυτο αυτοκίνητο».