Barum Czech Zlin 2019 – Προκριματικά: Ταχύτερος ο Kopecký

Ο τέσσερις φορές νικητής του αγώνα Barum Czech Zlin Jan Kopecký (ŠKODA Motorsport), ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα της παρτίδας του καθώς ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην προκριματική διαδρομή. Ο Kopecký, πρωταθλητής το 2013 στο ERC, δυσκολεύτηκε αρκετά στην προκριματική διαδρομή καθώς ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας ERC 1 Nikolay Gryazin (Sports Racing Technologies) ολοκλήρωσε δεύτερος με διαφορά μόλις 0.075 δέκατα του δευτερολέπτου.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Alexey Lukyanuk, στη δοκιμαστική διαδρομή έριξε το αυτοκίνητο σε χαντάκι χωρίς ευτυχώς να κάνει σοβαρή ζημιά. Στην προκριματική διαδρομή έγραψε τον τρίτο χρόνο 1.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Gryazin.

Ο Filip Mareš (ACCR Czech Rally Team), ο οποίος δίνειτη μάχη για το πρωτάθλημα στην κατηγορία ERC1 με τον οδηγό της Toksport Chris Ingram, ολοκλήρωσε τέταρτος παρά το γεγονός ότι σε μια στροφή πήγε ανοικτά, κάτι που του στοίχησε “ένα δευτερόλεπτο”. Ο μεγάλος του αντίπαλος Chris Ingram, έγραψε τον 13o χρόνο και μοιραία θα είναι από τους τελευταίους που θα επιλέξει θέση εκκίνησης. Με τις ειδικές να έχουν λάσπη κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς κλείνονται στις στροφές οι προπορευόμενοι, στο Zlin η ιδανική σειρά εκκίνησης είναι από τις πρώτες θέσεις.

Οι Τσέχοι οδηγοί απέδειξαν ότι είναι σπεσιαλίστες του αγώνα καθώς πέραν από τον Mareš στη δεκάδα ολοκλήρωσαν και οι Tomáš Kostka (Kresta Racing) και Václav Pech (EuroOil – Invelt Team), οι οποίοι ήταν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα, όπως επίσης και οι Tomáš Kostka (Kresta Racing) και Václav Pech (EuroOil – Invelt Team) οι οποίοι ολοκλήρωσαν στην όγδοη και ένατη θέση. Ο ομόσταυλος του Gryazin στην Racing Sports Technologies και διεκδικητής του φετινού τίτλου Łukasz Habaj, συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Μετά την επιλογή θέσης για τους οδηγούς, θα γίνει η τελετή εκκίνησης του αγώνα στην πλατεία της πόλης Ziln ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθεί η υπερειδική διαδρομή Zlin Czech Republic στις 21:15 κεντρική ώρα Ευρώπης.

results