Ο Larsson θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί του στο Estering

Ο τέταρτος γύρος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FIA Rallycross λαμβάνει χώρα στην θρυλική πίστα Estering στην Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο, 17-18 Αυγούστου, με τον Σουηδό Robin Larsson να θέλει να επεκτείνει την αήττητη πορεία του στο Euro RX Supercar.
Το Estering, βρίσκεται στην βόρεια Γερμανία και φιλοξενεί διεθνή αγώνες rallycross από το 1973. Βρίσκεται 30 μίλια νότια του Αμβούργου, η παραδοσιακή γερμανική διαδρομή RX είναι μήκους 950 μέτρων, αλλά διαθέτει φουρκέτα μετά μια κατηφορική στροφή πριν τις στροφές ένα και δύο.

Η αμιγώς ασφάλτινη “Joker” ξεκινά από τη γραμμή τερματισμού, έτσι οι διαγωνιζόμενοι αποφασίζουν την τελευταία στιγμή πότε θα μπουν.
Ο αγώνας είναι ο πρώτος ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός FIA Rallycross από το 2013. Η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει 20 ευρωπαϊκά Supercars μαζί με 25 αυτοκίνητα της κατηγορία Euro RX Super1600.

Στο Euro RX Supercar, ο Larsson της JC Raceteknik πήρε την μέγιστη βαθμολογία με το Audi S1 στους προηγούμενους αγώνες σε Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία και Σουηδία και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 90 βαθμούς.

Ο Larsson, πρωταθλητής Euro RX του 2014, επιστρέφει στο πρωτάθλημα μετά από μια παρουσία στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross και είναι το φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα με δύο αγώνες να απομένουν σε Γαλλία και Λετονία μετά την Γερμανία.
“Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει πάει καλά για εμάς μέχρι στιγμής και έχουμε επωφεληθεί από τον καλό μας ρυθμό σε όλους τους αγώνες”, δήλωσε ο Larsson.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα καλό προβάδισμα στο πρωτάθλημα, αλλά αναμένουμε να βρούμε ισχυρό ανταγωνισμό στη Γερμανία. Το Estering είναι μια διασκεδαστική και κλειστή πίστα, αλλά πρέπει να συνεχίσω να πιέζω, να κρατώ το κεφάλι μου κάτω, να αποφεύγω κάθε πρόβλημα και να συνεχίσω να παίρνω πολύτιμους βαθμούς στην πορεία μου για το πρωτάθλημα”.

Στην δεύτερη θέση της κατάταξης είναι ο Γάλλος Jean-Baptiste Dubourg (DA Racing) μαζί με τον Νορβηγό Thomas Bryntesson (ΤΒΡΧ) με 66 βαθμούς.

Σε προηγούμενη επίσκεψη στο Estering το 2015, ο JB Dubourg δήλωσε ότι η ατμόσφαιρα ήταν κάτι απίστευτο. “Το Estering είναι μια παραδοσιακή διαδρομή rallycross. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική γιατί η διαδρομή είναι σαν μια αρένα και αγωνιζόμαστε στη μέση της πίστας με τους θεατές γύρω μας”, θυμάται.

“Πιστεύω ότι το Peugeot 208 θα είναι το κατάλληλο για την πίστα καθώς χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο με πολλή πρόσφυση επειδή η επιφάνεια της πίστας είναι ολισθηρή στα μπροστινά τμήματα.

Όσο για τις πιθανότητες του πρωταθλήματος, λέει: “Είμαι ακόμα μακριά από τον (Robin) Larsson, αλλά θα δώσω το 100 τοις εκατό και θα αξιοποιήσω στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα βρεθούν στο δρόμο μου. Μαθηματικά έχω μια ευκαιρία και είμαι διψασμένος και θα αγωνιστώ για τον τίτλο μέχρι το τέλος.”

Ο νεότερος αδελφός Andrea Dubourg, ο οποίος είναι στην έκτη θέση με 47 βαθμούς, ενισχύεται από το γεγονός ότι ο συμπατριώτης Γάλλος Davy Jeanney κέρδισε στο Estering το 2015, οδηγώντας ένα Peugeot 208 που τώρα ετοιμάζεται από την DA Racing.

Ο Andrea, ο οποίος αγωνίστηκε στο Estering στο Super1600 πριν από τέσσερα χρόνια, προσβλέπει επίσης στην αντιμετώπιση των μοναδικών προκλήσεων του Estering. “Είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια με χαμηλή πρόσφυση στα χωμάτινα κομμάτια και ψηλή ταχύτητας άσφαλτο”, είπε.

“Η πρόσφυση είναι το κλειδί. Έχω παρακολουθήσει πολλά βίντεο από τον περσινό αγώνα για να αναλύσω τους οδηγούς και τους τρόπους οδήγησης τους. Είμαι ρεαλιστής, δεν θα είμαι πρωταθλητής φέτος, αλλά ο στόχος μου είναι να ολοκληρώσω σε μια θέση βάθρου μαζί με τον αδερφό μου.”

Ο Σουηδός Pontus Tidemand που άλλαξε κεφάλαιο με την φετινή του παρουσία αγωνιζόμενος με το VW Beetle της Eklund Motosport, έχει σαν καλύτερο αποτέλεσμα την δεύτερη θέση στον τελικό στην πατρίδα του στο Holjes και βρίσκεται αυτή την στιγμή τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα με 52 βαθμούς.

Υπάρχουν και τρεις Γερμανοί μεταξύ των Euro Supercar. Η ομάδα ALLININK.COM Muennich Motorsport τρέχει με δύο Seat Ibiza για τους Rene Munnich και Mandie August, ενώ ο Andreas Steffen αγωνίζεται με ένα Ford Fiesta. Επιπρόσθετα Fiesta θα οδηγηθούν από τον Φιλανδό Mikko Ikonen της, τον Λιθουανό Pailius Pleskovas της και τον Νορβηγό Stein Egil Jenssen.

Η Σουηδική Hedstroms Motorsport θα αγωνιστεί με δύο Volkswagen Polo και οδηγούς τους Peter Hedstrom και Christer Dalmans, α τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του στο Euro RX. “Νιώθω λίγο νευρικός, με όλους τους μεγάλους οδηγούς στην πίστα. Δεν σχεδίαζα να οδηγήσω τόσο πολύ φέτος αλλά είναι τόσο διασκεδαστικό, όταν όλα ταιριάζουν σωστά και η ομάδα μου προσφέρει ένα τόσο καλό αυτοκίνητο “, είπε.
“Γι ‘αυτό και αισθάνομαι πολύ συναρπαστικά που μπορώ να κάνω το ευρωπαϊκό μου ντεμπούτο.”

Ο Hedstrom, εν τω μεταξύ, σχεδιάζει να αναλάβει έναν ρόλο μέντορα οδηγού για την ομάδα που προχωράει και θα χρησιμοποιήσει το Estering για να αξιολογήσει πλήρως ένα πρόσφατα αποκτημένο VW Polo στον αγώνα. “Θα χρησιμοποιήσω το Euro RX στη Γερμανία ως δοκιμαστικό για το νέο αυτοκίνητο του Marklund, καθώς δεν έχουμε πολλά δεδομένα ακόμα, έτσι ώστε ολόκληρη η ομάδα πρέπει να προσαρμοστεί στο αυτοκίνητο για να περάσει κάτι στους οδηγούς της επόμενης χρονιάς”, είπε.

Ο Mario Barbosa πηγαίνει στην πίστα του Estering στην Γερμανία, ως ο μοναδικός πορτογάλος οδηγός που θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross.
Θα βρεθεί στο τιμόνι ενός Citroen DS3 με την σημαία της Compincar RX Team. “Το ντεμπούτο στο Holjes ήταν μια στιγμή για να θυμόμαστε, καθώς είναι μια από τις πιο διάσημες πίστες του κόσμου. Ο αγώνας στο Estering θα είναι κάτι παρόμοιο από την άποψη της απόκτησης εμπειριών, καθώς θα είναι εντελώς νέα για μας”, είπε.

“Το επίπεδο του FIA Euro RX είναι πολύ υψηλό και έχουμε μια αποφασιστική αλλά ρεαλιστική στάση, ξέρωντας ότι πρέπει να γνωρίσουμε τις πίστες και να εξελιχθούμε. Αυτός είναι και ο στόχος μας στη Γερμανία”.