Barum Czech Rally Zlín – Shakedown: Ο Mareš τον ταχύτερο χρόνο

Οδηγώντας ένα Škoda Fabia Rally2 Evo, ο Philip Mareš χρειάστηκε 2 λεπτά και 09,329 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την ειδική διαδρομή Maják μήκους 3,14 χιλιομέτρων, η οποία αποτέλεσε το σημερινό shakedown του Barum Czech Rally Zlín.

Ο Mareš ξεπέρασε τον Erik Cais κατά 0,120 δευτερόλεπτα, με τον Simon Wagner επίσης με Škoda Fabia RS Rally2 να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.
Αυτή η πρωτιά έδωσε το δικαίωμα στον Τσέχο να επιλέξει πρώτος θέση εκκίνησης για το Σάββατο, με την επιλογή να γίνετε μπροστά από το δημαρχείο του Zlin.
«Είναι ωραίο να ξεκινάς τον αγώνα με αυτό τον τρόπο, όμως είναι μόνο η αρχή του Σαββατοκύριακου», είπε ο Mareš. «Ο δρόμος γινόταν όλο και πιο στεγνός και μέχρι στιγμής όλα καλά. Είναι ένας δύσκολος αγώνας και πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δώσουμε το ρυθμό από την αρχή γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να παλέψουμε για το βάθρο. Σίγουρα θέλουμε να είμαστε στην κορυφή από την αρχή, εννοώ στις πρώτες πέντε θέσεις και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αυτό και ανυπομονώ πολύ».

Με χιλιάδες κόσμου να παρακολουθούν το σημερινό shakedown, η ειδική διεξήχθη σε συνθήκες υγρασίας όπου με την παρέλευση του χρόνου το οδόστρωμα στέγνωνε, γεγονός που οδήγησε σε αλλαγή πρόσφυσης σε όλη την πολύ γρήγορη διαδρομή.

Ο Dominik Stříteský ήταν τέταρτος με ένα Fabia R5 παλιότερων προδιαγραφών με τον πρωταθλητή του 2019 Chris Ingram να σηματοδοτεί την επιστροφή του στη δράση του ERC με ένα Volkswagen Polo GTI R5, σημειώνοντας τον πέμπτο χρόνο.

Ο δέκα φοράς νικητής του Zlin και πρωταθλητής Ευρώπης το 2013 Jan Kopecký ήταν έκτος ταχύτερος μπροστά από τον Miklós Csomós και τον δις πρωταθλητή ERC Alexey Lukyanuk.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Hayden Paddon, πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 N Rally2 συμβιβάστηκε με τον ένατο καλύτερο χρόνο.

Το TOP 10 συμπλήρωσε ο Simone Tempestini ακολουθούμενος από τον οδηγό της Irland Rally Academy Josh McErlean και τον Mads Ostberg. Ο Adam Březík, ένας από τους κορυφαίους ντόπιους οδηγούς,
Έχασε χρόνο νωρίς στην ειδική και το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει ήταν να καταταγεί στην 22η θέση.