Azores Rallye 2022 – Μέρα 1η: Προβάδισμα για τον Ricardo Moura

Η προηγούμενη φορά από ο οδηγός από την Ponta Delgada, Ricardo Mouraανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε αγώνα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ήταν το 2016 και αν παραμείνουν τα δεδομένα ως έχουν και φέτος, τότε ο τοπικός οδηγός θα επαναλάβει το ίδιο αποτέλεσμα και το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως συνηθίζεται στις Αζόρες, ο καιρός στο νησί Sao Miguel ήταν μεταβλητός. Δυνατή βροχή, ομίχλη και αέρας δυσκόλεψαν τα πληρώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την πρώτη μέρα ενώ το απόγευμα έκανε την εμφάνιση της η λιακάδα.

Ο Moura, που οδήγησε αγωνιστικό για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, πήρε το προβάδισμα από την πρώτη ειδική διαδρομή και παρέμεινε εκεί για το υπόλοιπο σκέλος.

Είχε μια απροβλημάτιστη μέρα στο μπάκετ του Skoda Fabia Rally2 και κέρδισε και τις δυο φορές την ειδική Graminhais, παίρνοντας έτσι προβάδισμα με το τέλος της πρώτης μέρας της τάξης των 8,4 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Simon Wagner.

«Είναι πολύ πολύ λασπωμένα με πολλή νερό», είπε ο Moura. «Με τέτοιες συνθήκες ήταν δύσκολη η μέρα και καθόλου εύκολη για να οδηγήσεις. Νομίζω ήμουν αργός στο δεύτερο πέρασμα από την Tronqueira και έχασα λίγο χρόνο γιατί δεν μπορούσα να βρω καλό ρυθμό.

Το υπόλοιπο της μέρας ήταν εντάξει. Προσπαθώ να είμαι στα καλύτερα μου. Οκτώ δευτερόλεπτα δεν είναι τίποτα, οπότε θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας αύριο», πρόσθεσε.

Ο Wagner αύξανε συνεχώς το ρυθμό του κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας και ανάγκασε τον Moura να κοιτάζει πίσω. Ο Αυστριακός ξεκίνησε αρκετά καλά με την επιστροφή του στο πρωτάθλημα και πήρε την παρθενική του νίκη σε ειδική του ERC στην Coroa de Mata.

Με την αυτοπεποίθηση πλέον στα ύψη, σκαρφάλωσε από την τέταρτη στη δεύτερη θέση μετά από ένα εκπληκτικό πέρασμα από την ειδική Tronqueira 2.

Το αστέρι της MRF Tires Efren Llarena, είναι τρίτος μόλις έξι δέκατα πίσω από τον Αυστριακό. Ξεκινούσε από τις πίσω θέσεις στις ειδικές διαδρομές και κατά τη διάρκεια του απογεύματος οι αυλακιές από το πρώτο πέρασμα γέμισαν με νερό, γεγονός που τον δυσκόλεψε όμως κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Ο Ken Torn είναι ένας από τους δυο οδηγούς στην πρώτη δεκάδα που δεν οδηγά Skoda.

Ανέβηκε στη δεύτερη θέση στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή, όμως στη συνέχεια οπισθοχώρησε τέταρτος μετά από ένα κακό χρόνο στην προτελευταία ειδική και έτσι είναι 2,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Llarena.

Ο Armindo Araújo, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην πρεμιέρα, είναι 23,8 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Το μεγαλύτερο μέρος του χαμένου χρόνου το είχε μετά από έξοδο σε χαντάκι και ο 44χρονος αφού έκανε ορισμένες ρυθμίσεις το μεσημέρι, κατάφερε να επανέλθει σε ανταγωνιστικό ρυθμό.Ο Simone Tempestini ανέβαζε κατά τη διάρκεια της μέρα ρυθμό και είναι 9,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Araújo, με τον Javier Perdo, μέλος του ERC-Michelin Talent Factory,να είναι στην έβδομη θέση άλλα 6,3 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Simone Campedelli, AlbertoBattistolli και Rúben Rodrigues.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1. Moura 1hr 21min 31.9sec
2. Wagner +6.9sec
3. Llarena +8.6sec
4. Torn +11.7sec
5. Araújo +35.4sec
6. Tempestini +42.8sec