6ος Αγώνας Motocross 2021/2022: Άνετη επικράτηση για τον Χρύσανθο Γεωργίου

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 2021/2022 συνεχίστηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτα.

Στην έκτη αγωνιστική συνάντηση είδαμε δυνατές μάχες κυρίως στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ, ενώ στην μεγάλη κατηγορία, την ΜΧ1, πρωταγωνιστής ήταν ο πρωτοπόρας της βαθμολογίας Χρύσανθος Γεωργίου.

ΜΧ1 – Αύξησε τη διαφορά ο Apache

 

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν ο αναβάτης που έφυγε με το απόλυτο των βαθμών από την MXPRO. Ο περσινός πρωταθλητής δεν ήθελε να μπλεχτεί σε περιπέτειες όπως στον προηγούμενο αγώνα, στόχο που κατάφερε περίφημα στην Ποταμιά.

Η εκκίνηση του πρώτου σκέλους ανήκε στον συνήθης ύποπτο, τον Χρίστο Τσαγγαρά, ο οποίος έστριψε πρώτος και οδήγησε τον αγώνα. Όλα αυτά μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου. Από κει και πέρα ο Γεωργίου ανέλαβε τα ηνία και πορεύτηκε προς την καρό σημαία ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό.

Ο Χρίστος Τσαγγαράς συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση και ο Μαρίνος Ζιντήλης τερμάτισε τρίτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργίου έφυγε καλύτερα από όλους στην εκκίνηση κι έμεινε πρώτος μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Τσαγγαρας τερμάτισε ξανά δεύτερος και ο Ζιντήλης τρίτος.

Με τερματισμούς 1-1 ο Γεωργίου αποσπάστηκε στους 37 βαθμούς από τον Τσαγγαρά και βλέπει τη συνέχεια με αισιοδοξία, χωρίς όμως να εφησυχάζετε. «Απομένουν τρείς αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν, ένας στην MXPRO, ένας στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς και ένας στην πίστα Αμμοχώστου.  

Μπορεί να αύξησα τη διαφορά στη βαθμολογία όμως τίποτα μα τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Σήμερα ήταν μια καθαρή νίκη για μένα και συνεχίζουμε όπως και σε κάθε αγώνα, με στόχο τη νίκη», ανέφερε ο Γεωργίου.

 

Ο Χρίστος Τσαγγαράς με τερματισμούς 2-2 ολοκλήρωσε δεύτερος και τρίτος με τερματισμούς 3-3 τερμάτισε ο Μαρίνος Ζιντήλης.

ΜΧ2 – Ακόμα μια εύκολη νίκη για τον Άριστο Γεωργίου

Μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ2 αναδείχθηκε ο Άριστος Γεωργίου. Ο περσινός πρωταθλητής δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο σκέλη και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Αριστόδημος Έλληνας ανεβαίνει αγωνιστικά και αυτό το επιβεβαίωσε στον έκτο αγώνα. Τερμάτισε και στα δυο σκέλη δεύτερος και έφυγε με 40 βαθμούς από την Ποταμιά.

Σταθερό αγώνα έκανε ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου και πέτυχε δυο τρίτες θέσεις και παράλληλα την τρίτη θέση στον αγώνα, ενώ οι Χρίστος Δημητρίου και Γιώργος Παουλλής τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Επανήλθε στις νίκες ο Dominic Κολοκάσης

Μεγάλες μάχες έγιναν στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ, εκεί όπου ο Dominic Κολοκάσης με υπομονή και επιμονή κατάφερε να κερδίσει τους πολύ ανταγωνιστικούς αντιπάλους του. Αυτός που ξεχώρισε στην κατηγορία ήταν ο Peter Brink ο οποίος έθελξε με την συνολική του απόδοση και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο Βρυώνης Βλασίου έκανε την καλύτερη αρχή και προηγήθηκε μπροστά από τους Moustafa SitkiDersen και Dominic Κολοκάση, με τον Brink να είναι τελευταίος.

Μπροστά Κολοκάσης αρχικά πέρασε τον Dersen και λίγο αργότερα πέρασε και τον Βλασίου, περνώντας στην πρωτοπορία. Δεύτερος ανέβηκε ο Dersen ο οποίος επίσης πέρασε τον Βλασίου, ενώ από την τελευταία θέση ο Brink εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση κερδίζοντας θέσεις.

Ο Κολοκάσης από την πρώτη θέση άνοιξε διαφορά ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του σκέλους, ενώ ο Brink μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση τερμάτισε τελικά δεύτερος.

Ο Βρυώνης Βλασίου ολοκλήρωσε τρίτος και ο Πέτρος Θεοφάνους τέταρτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Dersen έκανε την καλύτερη εκκίνηση και προηγήθηκε στον αγώνα, με τους Βλασίου, Θεοφάνους, Καΐκκη και Κολοκάση να ακολουθούν από κοντά, την ίδια στιγμή που ο Brinkείχε πτώση στην πρώτη στροφή.

Ο Κολοκάσης σταδιακά ανέκαμψε και με σωστή τακτική πέρασε τους προπορευόμενους αναβάτες φτάνοντας στην πρώτη θέση, ενώ το ενδιαφέρων για ακόμα μια φορά ήταν στις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου.

Ο Dersen αυτή τη φορά κατάφερε να κρατηθεί ψηλά και ολοκλήρωσε δεύτερος πίσω από τον Κολοκάση, ενώ στη μάχη για την τρίτη θέση αυτός που ξεχώρισε ήταν ξανά ο Brink, ο οποίος παρά την πτώση δεν το έβαλε κάτω και τερμάτισε ξανά στην πρώτη τριάδα.

Με το τέλος του αγώνα ο Dominic Κολοκάσης μάζεψε 50 βαθμούς μετά από δυο κερδισμένα σκέλη και άνοιξε τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Πέτρο Θεοφάνους στους 76 βαθμούς.

Η μεγάλη εμφάνιση του Brink τον έφερε δεύτερο γενικής με τερματισμούς 2-3, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Moustafa Sitki Dersen με τερματισμούς 6-2.

Ο Πέτρος Θεοφάνους ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση, ο Βρυώνης Βλασίου πλασαρίστηκε πέμπτος, έκτος τερμάτισε ο Χρίστος Καΐκκης και έβδομος ο Μιχάλης Χρυσοστόμου.

MX3 OVER – Ακόμα μια νίκη για τον Τσαγγαρά

Μετά τη νίκη στην Μακούντα, ο Μαρίνος Τσαγαράς έφερε το ίδιο αποτέλεσμα και στην Ποταμιά. Όντας πρώτος στη βαθμολογία, ο Τσαγγαράς ήθελε τερματισμό μπροστά από τον κυριότερο αντίπαλο του, τον Σάββα Σάββα και το πέτυχε.

Δυο εκπληκτικές εκκινήσεις σε ισάριθμα σκέλη έφεραν τον Άρη Κωνσταντίνου που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στην πρώτη θέση.

Και στις δυο περιπτώσεις ο Μαρίνος Τσαγγαράς κατάφερε να περάσει νωρίς τον Κωνσταντίνου, κάτι που έπραξε και ο Σάββα λίγο αργότερα. Στα πανομοιότυπα σε εξέλιξη δυο σκέλη της κατηγορίας, ο Τσαγγαράς έλεγξε πλήρως το ρυθμό και κράτησε πίσω του τον επιτιθέμενο Σάββα.

Έτσι ο Τσαγγαράς κέρδισε και τα δυο σκέλη αφήνοντας δεύτερο τον Σάββα και τρίτο τον Κωνσταντίνου. Ο Ζανέτος Κουμάση με δυο τέταρτες θέσεις τερμάτισε τέταρτος στον αγώνα και ακολούθησε πέμπτος ο Γιώργος Σιδερένιος.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, έβδομος ο Εύανδρος Καμέρης, όγδοος ο Χριστόδουλος Στασής και ένατος ο Σάββας Σάββα.

Στη βαθμολογία, ο Τσαγγαράς απέκτησε πλεονέκτημα 12 βαθμών από τον Σάββα και η συνέχεια μέχρι και το φινάλε μεταξύ των δυο αντιπάλων αναμένεται συναρπαστική

ΜΧ 85 – Κερδισμένος της μέρας ο Χρίστος Κλεόπα

 

 

Ο Χρίτος Κλεόπα ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ85. Χωρίς να δυσκολευτεί πέτυχε το απόλυτο και έφυγε με 50 βαθμούς από τον έκτο αγώνα. Με δυο δεύτερες θέσεις ο Χριστόφορος Κάρυος τερμάτισε δεύτερος και με δυο τρίτες θέσεις ο Χρίστος Δημητρίου έμεινε τρίτος.

ΜΧ 65 – Elmohamet στις λεπτομέρειες

 

Ο Θεόφιλος Elmohamed είναι ο αναβάτης που κέρδισε στην κατηγορία ΜΧ65. Ο νεαρός κέρδισε το πρώτο σκέλος και ολοκλήρωσε δεύτερος στο δεύτερο, αποτέλεσμα που του χάρισε τη νίκη.

Ο μαχητικός Γιώργος Δημητρίου τερμάτισε στη δεύτερη θέση έχοντας στο ενεργητικό του μια τρίτη και μια πρώτη θέση και την τριάδα συμπλήρωσε ο Λούκας Σοφοκλέους με τερματισμούς 2-3.

Ο Λοΐζος Καμέρης τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ολοκλήρωσε ο Σπύρος Ζιντήλης και λεκτος ο Γιώργος Δημητρίου.

MX OPEN FREE – Ανεβαίνει ο Adam Doroszkiewcz

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στην MX PRO πέτυχε ο Adam Doroszkiewcz στην κατηγορία MX OPEN FREE και ανέβηκε βαθμολογικά. Ο Doroszkiewcz ήταν σε μεγάλη μάχη με τον Baraniniκαι οι δυο αναβάτες χάρισαν θέαμα στους θεατές με τις μονομαχίες τους στην πίστα.

Ο Erim Baranin ολοκλήρωσε δεύτερος, όμως το σημαντικότερο είναι ότι πλησίασε τον πρωτοπόρο Μάριο Παύλου στην βαθμολογία καθώς μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 12 βαθμούς.

Την τελευταία θέση του βάθρου κατέλαβε ο Παναγιώτης Παύλου, τέταρτος ολοκλήρωσε ο Ανδρέας Χρυσοστόμου και πέμπτος ο Μάριος Παύλου.

Έκτος πλασαρίστηκε ο Αντρέας Χούτρης, έβδομος ο Πέτρος Παφίτης, όγδοος ο Γιάννος Αλεξάνδρου, ένατος ο Ανδρέας Ποταμός και δέκατος ο Αντώνης Στεφανή.

Ο Νικόλας Νικολαΐδης ολοκλήρωσε 11ος, ο Francois Yves 12ος, ο Νέστωρας Νέστωρα 13ος και ο Νικόλας Καπετάνιος 14ος.

MX VETERAN – Συνέχισε χωρίς απώλειες ο Καρατσιόλης

Ο Αρτέμης Καρατσιόλης ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία MX VETERAN. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κέρδισε και τα δυο σκέλη, αφήνοντας δεύτερο τον Ανδρέα Μιχαήλ και τρίτο τον Κώστα Ευθυμίου.

Το σκηνικό του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocrossμετεφέρνεται στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα, όπου στις 17 Απριλίου θα διεξαχθεί ο έβδομος αγώνας ο οποίος ίσως ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ορισμένες κατηγορίες.