Η Renault γιορτάζει τα 50 χρόνια του θρυλικού Renault 5

Φέτος είναι η χρονιά στην οποία το εμβληματικό Renault 5 γιορτάζει τα 50 χρόνια ζωής του και, παρά το μισό αιώνα παρουσίας του στην αγορά, είναι ακόμη επίκαιρο, μοντέρνο και έτοιμο να αναγεννηθεί το 2024. Ένα πραγματικό σύμβολο της με περισσότερες από 5,5 εκατομμύρια πωλήσεις σε πολλές χώρες. Για μια να εορταστεί αυτό το γεγονός, η Renault έχει ετοιμάσει πολλές εκδηλώσεις και happenings στο διαδίκτυο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η καμπάνια ξεκίνησε από την 46η Retromobile στο Παρίσι στην οποία η μάρκα επέστρεψε με ένα περίπτερο αφιερωμένο στο Renault 5. Εκεί παρουσιάστηκαν δώδεκα από τις πιο σημαντικές και ιστορικές εκδόσεις του μοντέλου, ενώ στον ίδιο χώρο βρέθηκε και το βραβευμένο Renault 5 Prototype.


Το περίπτερο της μάρκας στο Retromobile ήταν ένας πραγματικός φόρος τιμής στο Renault 5. Ακόμη και η δομή του περιπτέρου των 820 τετραγωνικών μέτρων βασίστηκε στο λογότυπο που δημιουργήθηκε με την ευκαιρία των εορτασμών της 50ης επετείου. Παράλληλα, τα 12 ιστορικά μοντέλα της συλλογής Renault Classic παρουσιάστηκαν με τέτοιο τρόπο αναδημιουργώντας τον αριθμό πενήντα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξαναζήσουν την ιστορία του Renault 5, από τα πρώτα μοντέλα που βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής το 1972, μέχρι τον άξιο διάδοχό του Supercinq. Τα 12 ιστορικά μοντέλα που βρέθηκαν στον χώρο ήταν διάφορα Renault 5, στις εκδόσεις, TL, L, super production, Le CarVan, Turbo, GTL, electric, Police, Supercinq και Alpine. Μαζί στο περίπτερο της Renault και οι αγωνιστικές εκδόσεις ως μέρος των μοντέλων που έχουν σφυρηλατήσει τον μύθο, μαζί με το Renault 5 Prototype, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο δρόμο δρόμους το 2024.

Στο περίπτερο υπήρχε σε περίοπτη θέση το περίφημο Renault Estafette ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να αγοράσουν συλλεκτικά κομμάτια από τη νέα σειρά προϊόντων που δημιουργήθηκαν ειδικά για την 50ή επέτειο του Renault 5.