Azores Rallye 2019 -Μέρα 1η:Στην Πρωτοπορία ο Alexey Lukyanuk,15ος ο Τσουλόφτας

Ο Alexey Lukyanuk έχει καταφέρει να κλίσει την πρώτη μέρα βρισκόμενος στην πρώτη θέση με διαφορά της τάξης των 3,1 δευτερόλεπτων από τον δεύτερο Pierre-Louis Loubet, της ομάδας του Oscaro στο Ράλι Αζόρες.


Αν και ο περσινός πρωταθλητής του ERC κέρδισε και τις τρείς ειδικές διαδρομές της μέρας, ο πρωτοπόρος της κατηγορίας ERC1 Junior, Loubet, βρισκόταν πολύ κοντά του καθ όλη την διάρκεια της μέρας, ενω στην ειδική διαδρομή Mediana Remédios η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 0,1 δευτερόλεπτα.


Υπήρξε μια μικρή ανησυχία από τον Lukyanuk προς το τέλος της τελευταίας ειδικής της μέρας, καθώς το ταμπλό και διάφορα κουμπιά του Citroën C3 R5 δεν λειτουργούσαν πλήρως.


Ο ομόσταυλος του Lukyanuk, Mattias Adielsson, διαγωνιζόμενος στην κατηγορία ERC1 Junior και μέλος της Σουηδικής Εθνικής Ομάδας, καθυστέρησε χάνοντας από ένα λεπτό καθώς αντιμετώπισε ηλεκτρικά προβλήματα με το άλλο C3 R5, με αποτέλεσμα να σταματήσει το αγωνιστικό σε SS2 και SS3 οπισθοχωρώντας στην έκτη θέση στην κατηγορία ERC1 Junior.


Ο νικητής του Ράλι Αζόρες 2016 Ricardo Moura βρίσκεται στην τρίτη θέση με 1.9 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Chris Ingram της Toksport WRT, ο οποίος παράλληλα είναι στην δεύτερη θέση της κατηγορίας ERC1 Junior και μόλις 9.9 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρωτοπόρο του αγώνα Lukyanuk.


Ο πρωταθλητής ERC1 Junior και ERC3 Junior Marijan Griebel είναι πέμπτος με την επιστροφή του στο ERC, στο τιμόνι ενός Volkswagen Polo GTI και έχοντας την υποστήριξη της Baumschlager Rallye & Racing. Αρχικά βρέθηκε στην τρίτη θέση, αλλά ένα σκασμένο ελαστικό τον έριξε στην έκτη θέση στην 2η ειδική. Αν και ανέκαμψε γρήγορα εντούτοις ολοκλήρωσε την ημέρα στην 5η θέση, 10.4 δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση.
Ο Griebel πέρασε τον οδηγό της Sports Racing Technologies Łukasz Habaj ρίχνοντας τον στην έκτη θέση στην υπερειδική διαδρομή Marques.

Ο Bruno Magalhães βρίσκεται στην έβδομη θέση, προσπαθώντας καθ όλη την διάρκεια της μέρας να βρει ένα καλό set-up στο Hyundai Portugal, ενώ ο Ricardo Teodósio πέρασε τον Luís Rego στην μάχη της 8ης θέσης στην ειδική Marques. Πίσω από το Rego ο οποίος βρίσκεται 9η θέση, ο Norbert Herczig ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα με την ομάδα MOL Racing.


Το πορτογαλικό δίδυμο και ομόσταυλους στην ARC Sport Miguel Correia και Pedro Almeida χωρίζει μια διαφορά μόλις 0,3 δευτερολέπτων στη μάχη τους για την τρίτη θέση της κατηγορίας ERC1 Junior.
Και οι δύο προαναφερόμενοι ήταν πίσω από τον Αλέξανδρο Τσουλόφτα αρχικά, αλλά ο συμπατριώτης είχε ένα σκασμένο ελαστικό στη ειδική διαδρομή Marques, το οποίο τον έριξε στην 5η θέση στην κατηγορία του, αν και μόλις το 2,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον τρίτο Correia.


Το Κυπριακό πλήρωμα είχε σήμερα τον άχαρο ρόλο να καθαρίζει τις ειδικές διαδρομές αφού ξεκινούσε τον αγώνα πρώτο. Την αυριανή μέρα ξεκινούν τον αγώνα σε πολύ καλύτερη θέση και έχοντας πάρει ήδη την αγωνιστική εμπειρία από το καινούργιο τους αγωνιστικό, αναμένουμε να τους δούμε ακόμη πιο ανταγωνιστικούς.
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με το αγωνιστικό του, ο Adielsson βρίσκεται ακόμα σε απόσταση βολής στην μάχη της κατηγορίας ERC1 Junior, 20,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Τσουλόφτα στην έκτη.


Μια απίστευτη μάχη είχαμε στην κατηγορία ERC2, με τον Sergei Remennik να προηγείται του Juan Carlos Alonso με μόλις 0,3 δευτερόλεπτα διαφορά. Οι δυο τους αντάλλασσαν θέσεις σε κάθε ειδική, με τον Alonso να παίρνει το προβάδισμα από τον Remennik στην 2η ειδική και ακολούθως να το χάνει ξανά στην 3η ειδική.

Ο αγώνας συνεχίζεται την Παρασκευή με την διεξαγωγή 7 ειδικών διαδρομών, όπου και θα ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος του αγώνα.

results