Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας ξεκινάει από την πρώτη θέση στο AZORES RALLYE

Δύσκολα τα δεδομένα για τον Αλέξανδρο Τσουλοφτά, διαγωνιζόμενο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) FIA στην κατηγορία ERC1 Junior, καθώς θα ξεκινά από την πρώτη θέση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους στο Azores Rallye.


Συμμετέχοντας στη σημερινή τελετή επιλογής θέσης, ο Τσούλοφτας ήταν ο τελευταίος οδηγός που επέλεξε τη θέση του στην σειρά εκκίνησης, έχοντας ολοκληρώσει την κατατακτήρια ειδική διαδρομή στην 15η θέση σήμερα το πρωί με ένα ŠKODA Fabia R5 της Toksport.


Ο Τσούλοφτας θα τρέξει για πρώτη του φορά σε ολοκληρωμένο πρωτάθλημα ERC την φετινή χρονιά, μετά από εμφανίσεις τόσο σε αγώνες πρωταθλήματος στην Κύπρο όσο και στο Ράλι Ακρόπολις τα τελευταία δύο χρόνια. Το καλύτερο αποτέλεσμα του στο ERC ήταν η τέταρτη θέση που κατέκτησε στο SEAJETS Acropolis Rally το 2017.


Στο άλλο άκρο, ο οδηγός της OSCARO Pierre-Louis Loubet – ο οποίος οδηγεί επίσης μια Fabia – ήταν ο πρώτος που επέλεξε θέση εκκίνησης ξεκινώντας από την 15η θέση, ένα πλεονέκτημα που κέρδισε επικρατώντας στην κατατακτήρια ειδική νωρίτερα.


Με τις ειδικές διαδρομές στο Ράλι Αζόρες να καλύπτονται από ένα στρώμα χαλαρού χώματος που σκουπίζεται από τα πρώτα αγωνιστικά που μπαίνουν, άρα όσο πιο κάτω στην σειρά εκκίνησης βρίσκεσαι, τόσο περισσότερη πρόσφυση κερδίζεις, όπως την θέση εκκίνησης του Loubet.


“Πρώτα απ ‘όλα, είμαι πραγματικά χαρούμενος”, δήλωσε ο Loubet από την προσπάθεια του στην προκριματική ειδική διαδρομή. “Αισθανόμαστε πολύ καλά με το αυτοκίνητο, έτσι ήταν εύκολο να πιέσω γιατί ήμουν σίγουρος”.
“Για τον αγώνα, ελπίζω να έχω ένα καλό αποτέλεσμα, αν και δεν γνωρίζω τον γνωρίζω πολύ καλά, γι ‘αυτό ελπίζω να είμαι σε καλή θέση”.

Ο περσινός πρωταθλητής ERC, Alexey Lukyanuk, θα ξεκινήσει μία θέση μπροστά από τον Loubet στην 14η με το Saintëloc Racing Citroën C3 R5, ενώ ο αντίπαλος του Τσουλόφτα στην κατηγορία στο ERC1 Junior Chris Ingram θα ξεκινήσει από τη 13η θέση.


Σε γενικές γραμμές, τα πρώτα 15 αυτοκίνητα που βρίσκονται στο εκκίνηση για το πρώτο σκέλος είναι με αντίθετη σειρά βάση της τελικής τους θέσης στην προκριματική ειδική διαδρομή. Αυτό σημαίνει ότι ο Vojtěch Štajf της ACCR Τσεχίας θα είναι το επόμενο αγωνιστικό μετά τον Τσούλοφτα, ακολουθούμενο από τους ERC1 Junior Pedro Almeida (ARC Sport) και τον Mattias Adielsson (εθνική ομάδα της Σουηδίας).

Το πρώτο σκέλος ξεκινά με τη 11,4 χιλιομέτρων ειδική Coroa da Mata στις 15:30 τοπική ώρα (17h28 CET) σήμερα. Η δράση της Πέμπτης αποτελείται από δύο ειδικές διαδρομές και μια υπερειδική, πριν μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς την Παρασκευή όπου θα αποτελείται από επτά ειδικές διαδρομές που ολοκληρώνουν το πρώτο σκέλος.