6ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Preview

Χωρίς διάλειμμα συνεχίζετε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς 2018/19, καθώς την Κυριακή 24 Μαρτίου διεξάγετε στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στη Μακούντα ο έκτος γύρος με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Τα περιθώρια όσον αφορά τη βαθμολογία στενεύουν, και οι αναβάτες που κυνηγούν τη διάκριση θα επιδιώξουν στον έκτο αγώνα άλλοι να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή και άλλοι να την αυξήσουν, αναλόγως της θέσης που βρίσκονται.


Στην κατηγορία ΜΧ1 ο Χρίστος Τσαγγαράς ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να κερδίσει τον προηγούμενο αγώνα όμως η διαφορά του από τον πρωτοπόρο Χρύσανθο Χαραλάμπους παρέμεινε αναλλοίωτη, καθώς οι δυο τους ισοβάθμησαν.
Στη Μακούντα η μεταξύ τους μονομαχία αναμένετε για ακόμα μια φορά να μαγνητίσει τα βλέμματα με τις έποικές μονομαχίες που αναμένετε να παρακολουθήσουμε μεταξύ των δυο για ακόμα μια φορά.


Τα δεδομένα στην κατηγορία ΜΧ2 άλλαξαν μετά και τον προηγούμενο αγώνα καθώς η απουσία του τραυματία Μάριου Πάμπουκκα έδωσε την ευκαιρία στον πρωτοπόρο Χρύσανθο Γεωργίου να ξεφύγει στη βαθμολογία. Άνετος όμως δεν μπορεί να νοιώθει αφού η νίκη του Μιχάλη Πάμπουκκα, μετά τις μεταξύ τους μονομαχίες στην Ποταμιά, μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 15 βαθμούς, δίνοντας νέο ενδιαφέρων στο πρωτάθλημα.


Με μαθηματική ακρίβεια οδεύει προς τον τίτλο ο Γιώργος Παουλλής στην κατηγορία ΜΧ3. Ο Δαλίτης αναβάτης μετρά το απόλυτο μέχρι στιγμής και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα προσθέσει ακόμα μια νίκη τη φετινή σεζόν.


Ο Μαρίνος Τσαγγαράς, πρωτοπόρος στην κατηγορία MX3 OVER, είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη. Μπορεί σε κάθε αγώνα να τον δυσκολεύουν οι Ντίνος Κωνσταντινίδης και Γιώργος Σιδερένιος, εντούτοις όμως ο περσινός πρωταθλητής βρίσκει πάντα λύσεις για να κερδίσει τους αγώνες. Αγωνιζόμενος εντός έδρας, έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, χωρίς βέβαια να ξεγράφονται και οι δυο προαναφερθέντες αναβάτες.


Τη νικηφόρα πορεία θα επιδιώξει να συνεχίσει ο Χρίστος Κημήτρη στην κατηγορία ΜΧ4. Όντας εντυπωσιακός στην Ποταμιά, κατάφερε με τη νίκη που πέτυχε να ανοίξει τη ψαλίδα από το δεύτερο Βίκτωρα Ζαχαρία στους 24 βαθμούς και στη Μακούντα θα επιδιώξει να την αυξήσει περεταίρω. Για τον Βίκτωρα Ζαχαρία, η νίκη αποτελεί μονόδρομο καθώς τυχών απώλεια και άλλων βαθμών θα δυσκολέψει το έργο του όσον αφορά τη διεκδίκηση του τίτλου. Δυνατοί αντίπαλοι στην κατηγορία αναμένετε να είναι για ακόμα μια φορά οι Χρίστος Καΐκκη, Λούκας Τσόκκος και Κυριάκος Μαυρονικόλας.


Η κατηγορία ΜΧ85 έχει φαβορί και ακούει στο όνομα Αριστόδημος Έλληνας. Αν και μετρά το απόλυτο, εντούτοις στη Μακούντα θα έχει να αντιμετωπίσει τον ανεβασμένο Βρυώνη Βλάσιου και τον Dominic Κολοκάση, οι οποίοι στους τελευταίους αγώνες φλερτάρουν με τη νίκη.


Στην κατηγορία ΜΧ65, ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου ήταν ο νικητής στην Ποταμιά αυξάνοντας τη διαφορά από τους υπόλοιπους νεαρούς αναβάτες. Κυριάκος Κωστέας, Λούκας Σοφοκλέους και Χριστόφορος Κάρυος είναι οι αναβάτες που θα προσπαθήσουν να σπάσουν το αήττητο του Παπαγεωργίου.

Ο Κυριακάτικος αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει στις 9:30 με την προθέρμανση και ακολούθως θα διεξαχθούν τα hit όλων των κατηγοριών.