8ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Πάρτι στη Μακούντα

Χρίστος Τσαγγαράς Πρωταθλητής ΜΧ1

Στην ιστορία πέρασε ακόμα ένας αγώνας motocross της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Ο όγδοος και προτελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς που έγινε στην πίστα της Μακούντας με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας, ανέδειξε πρωταθλητές στις πλείστες κατηγορίες και μετά το τέλος της συνάντησης ξεκίνησε ένα μεγάλο πάρτι από τους πρωτεύσαντες.
ΜΧ1


Ο Χρίστος Τσαγγαράς είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορίας ΜΧ1. Στη Μακούντα χρησιμοποίησε για ακόμα μια φορά ένα από τα μεγάλα του ατού, τις καλές εκκινήσεις. Και στα δυο σκέλη ήταν ο αναβάτης που έφυγε καλύτερα από όλους, κερδίζοντας στο τέλος με σχετική ευκολία και τις δυο φορές. Με το αποτέλεσμα αυτό σφράγισε και μαθηματικά τον τίτλο, ο οποίος είναι ο δεύτερος συνεχόμενος.


Για το Σάββα Σάββα ότι και να πούμε, ότι και να γράψουμε είναι λίγο. Παρά το γεγονός ότι διανύει το 45o έτος της ηλικίας του, εντούτοις συνεχίζει να αγωνίζεται και να εντυπωσιάζει. Στη Μακούντα κατάφερε να τερματίσει δεύτερος μετά από δυο δεύτερες θέσεις στα δυο σκέλη, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.


Στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, ο Μαρίνος Ζηντήλης κατάφερε να ανέβει στο βάθρο μετά από ένα απροβλημάτιστο αγώνα. Ολοκλήρωσε τρίτος και στα δυο σκέλη, αποτέλεσμα που τον ανέβασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε, «Είμαι χαρούμενος για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια και τους φίλους που είναι δίπλα. Αυτό το πρωτάθλημα το αφιερώνω στον ξάδερφο μου Νεόφυτο Τσαγγαρά, ο οποίος δεν είναι πια μαζί μας.»

ΜΧ2


Όλα τούμπα ήρθαν για ακόμα μια φορά φέτος στην κατηγορία ΜΧ2. Ο Χρύσανθος Γεωργίου μετά από ένα δραματικό πρώτο σκέλος, όπου ο πρωτοπόρος Μιχάλης Πάμπουκκας αποχώρησε με μηχανικό πρόβλημα, κατάφερε να κερδίσει, αφήνοντας δεύτερο τον Άριστο Γεωργίου. Με τις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2 να συντρέχουν, οι Άρης Κωνσταντίνου (ΜΧ1) και Μάριος Πάμπουκκας (ΜΧ2) συγκρουστήκαν γύρο στο μέσο του αγώνα, με αποτέλεσμα και οι δυο να μην μπορέσουν να συνεχίσουν.


Στο δεύτερο σκέλος, ο Μιχάλης Πάμπουκκας έκανε πολύ καλή εκκίνηση ακολουθούμενος από τον Άριστο Γεωργίου. Ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν τρίτος και πίεζε να φτάσει το μεγάλο του αντίπαλο. Πέρασε τον Άριστο Γεωργίου όμως μια πτώση του έσβησε κάθε ελπίδα για νίκη. Μπροστά ο Μιχάλης Πάμπουκκας είχε ήδη ανοίξει απόσταση ασφαλείας φτάνοντας πρώτος στην καρό σημαία. Δεύτερος έμεινε ο Χρύσανθος Γεωργίου και τρίτος ο Άριστος Γεωργίου.

Με τερματισμούς 1-2 ο Χρύσανθος Γεωργίου κέρδισε τον αγώνα, δεύτερος με τερματισμούς 2-3 ολοκλήρωσε ο Άριστος Γεωργίου και τρίτος με μια νίκη στο δεύτερος σκέλος τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας.


Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα ο Χρύσανθος Γεωργίου πέρασε πρώτος με 9 βαθμούς πλεονέκτημα (345 έναντι 336) από τον Μιχάλη Πάμπουκκα και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα.

ΜΧ3


Ο Γιώργος Παουλλής ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία ΜΧ3 και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο καθώς κέρδισε και τα δυο σκέλη, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά το πρώτο του πρωτάθλημα. Μεγάλο ενδιαφέρων είχε η μάχη για τη δεύτερη θέση, μεταξύ του Εύανδρου Καμέρη και του Γιώργου Νικολάου. Οι δυο τους, πάλεψαν πολύ και στα δυο σκέλη και αυτός που κατάφερε και τις δυο φορές να τερματίσει δεύτερος ήταν ο Εύανδρος Καμέρης, αφήνοντας το Νικολάου και στις δυο περιπτώσεις τρίτο.

MX3 OVER


Η οικογένεια Τσαγγαρά πανηγυρίζει. Πέραν από τον τίτλο στην κατηγορία ΜΧ1 κατάφερε να εξασφαλίσει και το πρωτάθλημα στην κατηγορία MX3 OVER με νικητή τον Μαρίνο Τσαγγαρά.
Ο έμπειρος αναβάτης, αγωνιζόμενος εντός έδρας δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο σκέλη, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το φετινό τίτλο. Το ενδιαφέρων ήταν στραμμένο στις μάχες που γίνονταν για τη δεύτερη θέση. Ο Γιώργος Σιδερένιος αν και δεν έκανε την καλύτερη εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, εντούτοις κατάφερε να ανακάμψει και από τέταρτος ολοκλήρωσε δεύτερος, μπροστά από τον Ντίνο Κωνσταντινίδη.


Στο δεύτερο σκέλος ο Άκης Σάββα φάνηκε πολύ ανεβασμένος. Πέρασε δεύτερος πίσω από τον Τσαγγαρά και κράτησε τη θέση μέχρι το τέλος. Ο Σιδερένιος για ακόμα μια φορά έπρεπε να παλέψει για να κερδίσει θέσεις στη γενική κατάταξη, όμως αυτή τη φορά περιορίστηκε στην τρίτη θέση.


Με τερματισμούς 1-1 ο Μαρίνος Τσαγγαράς είναι ο νικητής του αγώνα και ο πρωταθλητής της κατηγορίας. Δεύτερος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Γιώργος Σιδερένιος με τερματισμούς 2-3, ενώ ο Άκης Σάββα κατάφερε να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τερματισμούς 2-4.
Μετά το τέλος του αγώνα ο πρωταθλητής Μαρίνος Τσαγγαράς είπε, «Αυτό το πρωτάθλημα το αφιερώνω στην οικογένεια μου, στους συγγενείς που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν οικονομικά και όπως αλλιώς μπορούν, όπως επίσης και στους χορηγούς μου. Τέλος αυτός ο τίτλος είναι αφιερωμένος εξαιρετικά στον Νεόφυτο Τσαγγαρά που μας προσέχει από εκεί ψηλά που βρίσετε και στον πολύ καλό μου φίλο Γιώργο Ευσταθίου (Μπούικ), ο οποίος είναι πάντα δίπλα μου».

ΜΧ4


Ο ταλαντούχος Χρίστος Κημήτρη είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία ΜΧ4. Ο νεαρός συνέχισε την ανοδική του πορεία/εξέλιξη και μετά τον περσινό τίτλο στην κατηγορία ΜΧ85 κέρδισε ακόμα ένα τίτλο, αυτή τη φορά στην ΜΧ4. Τα σημάδια βελτίωσης φάνηκαν από το δεύτερο αγώνα και όντας σταθερός από την αρχή της σεζόν επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.


Στον προτελευταίο αγώνα κατάφερε μετά από δυο πολύ καλές εκκινήσεις να κερδίσει και τα δυο σκέλη μαζεύοντας ακόμα 50 βαθμούς. Μάχες έγιναν για τη δεύτερη θέση όπου τρείς αναβάτες τη διεκδίκησαν με πάθος. Στο πρώτο σκέλος ο Χρίστος Καΐκκη ήταν αυτός που τα κατάφερε, αφήνοντας τρίτο τον Κυριάκο Μαυρονικόλα και τέταρτο τον Λούκα Τσόκκο.
Στο δεύτερο σκέλος ο Κυριάκος Μαυρονικόλας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του καταφέρνοντας να τερματίσει δεύτερος. Ο Χρίστος Καΐκκη έμεινε τρίτος και ο Λούκας Τσόκκος τέταρτος. Έτσι, πίσω από το νικητή Χρίστο Κημήτρη δεύτερος τερμάτισε ο Κυριάκος Μαυρονικόλας με τερματισμούς 3-2, τρίτος ολοκλήρωσε ο Χρίστος Καΐκκη με τερματισμούς 2-3 και τέταρτος ο Λούκας Τσόκκος με τερματισμούς 4-4.

Ο πρωταθλητής Χρίστος Κημήτρη μετά το τέλος του αγώνα είπε, «Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλω να αφιερώσω αυτό τον τίτλο στον πατέρα μου Κώστα που είναι πάντα δίπλα μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου, την εταιρία MCBIKE ALERT ελαστικά Pirelli, την οικογένεια μου, τον Κωνσταντίνο Θεοδώρου για την υπερπολύτιμη βοήθεια του και τον Χρίστο Δημητρίου (XTREME BIKES). Από τη νέα χρονιά θα αγωνίζομαι στην κατηγορία ΜΧ2 και γνωρίζω ότι θα δεδομένα πλέον θα είναι πιο δύσκολα.»

ΜΧ85


Ο Αριστόδημος Έλληνας ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ85. Ο νεαρός κατάφερε να κερδίσει ακόμα ένα αγώνα τη φετινή σεζόν, παρά την αντίσταση που βρήκε από τους Βρυώνη Βλάσιου και Αντώνη Γεωργίου. Κερδίζοντας και τα δυο σκέλη κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, ο οποίος είναι ο πρώτος του σε αυτή την κατηγορία.


Τρείς οδηγοί έδωσαν σκληρές μάχες για την κατάληψη της δεύτερη θέσης. Αντώνης Γεωργίου, Βρυώνης Βλάσιου και Dominic Κολοκάσης πάλεψαν και στα δυο σκέλη, κρατώντας όλους σε αγωνία. Τελικά, αυτός που κατάφερε να ολοκληρώσει δεύτερος τον αγώνα ήταν ο Αντώνης Γεωργίου ο οποίος είχε τερματισμούς 3-2. Με τερματισμούς 2-4 ο Βρυώνης Βλάσιου συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, εν αντιθέσει με τον Dominic Κολοκάση ο οποίος έμεινε τέταρτος.

MX65

Τέλος, στην κατηγορία ΜΧ65 έτρεξαν πέντε νεαρά ταλέντα. Οι μικροί πάλεψαν, τα έδωσαν όλα και στο τέλος δυο αναβάτες ισοβάθμησαν. Οι Χριστόφορος Κάριος και Κυριάκος Κωστέας μάζεψαν από 45 βαθμούς καθώς μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια τρίτη θέση, με τον Χριστοφόρου να αναδεικνύεται νικητής καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος.
Ο Λούκας Σοφοκλέους με τερματισμούς 2-2 τερμάτισε τρίτος, ενώ τέταρτος ολοκλήρωσε ο Grgory Lesman, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο τελευταίος αγώνας στον οποίο θα κριθούν οι τίτλοι στις κατηγορίες ΜΧ2 και ΜΧ65, θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου πιθανότατα στην πίστα Αμμοχώστου.

Στάθης Ευσταθίου