Παγκύπριο Πρωτάθλημα Psaltis Eneos Drift – 2ος γύρος: Δεύτερος αγώνας, δεύτερος νικητής στο πρωτάθλημα Psaltis/ENEOS Drift

Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 12 Μαΐου από το Power Drift Club, ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για τον Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift By Psaltis Eneos υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο δεύτερος αγώνας διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway και πιο συγκεκριμένα το “parking”. Σχεδιαστικά η διαδρομή ακολούθησε τη λογική του King Of Nations, με πολύ ακραίες επιθετικές γραμμές, μεγάλες γωνίες και ψηλές ταχύτητες, κάτι που πρώτη φορά έγινε στο χώρο αυτό.


Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με την ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές, ακολούθησε περιδιάβαση των οδηγών στην πίστα και πληροφόρηση για το τι τους ζητούσαν να κάνουν στον αγώνα. Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ξεκίνησε η διαδικασία των μονών περασμάτων προθέρμανσης με τον κάθε οδηγό να έχει το δικαίωμα τριών διελεύσεων. Σε αυτή την φάση υπέρβαλαν εαυτόν ούτως ώστε να δουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν πιέζοντας για το κάτι περισσότερο. Ακολούθησαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, εκεί όπου έλαμψε με την παρουσία του ο Πάμπος Νικολάου ακουμπώντας σχεδόν το τέλειο με μια βαθμολογία στα 90. Παράλληλα, την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου πέτυχε ο Γιώργος Χριστοφόρου.


Στην συνέχεια ξεκίνησε το πιο θεαματικό κομμάτι του αγώνα, τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Η αρχή έγινε από την κατηγορία Semi Pro. Οι οδηγοί έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι το επίπεδο ανέβηκε κατακόρυφα και μετά από ωραίες μάχες αυτός που κατάφερε να επικρατήσει ήταν ο Σάββας Συμιανός. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Βασίλης Χριστοφόρου και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αντρέας Νέστωρος. Ο τελευταίος δεν αγωνίστηκε στον μικρό τελικό λόγω μηχανικού προβλήματος του αντιπάλου του, Πόλυ Κωνσταντίνου, ο οποίος αρκέστηκε στην τέταρτη θέση.


Στην κατηγορία Pro, έγιναν μεγάλες μάχες οι οποίες κρίθηκαν ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Ο Πάμπος Χαραλάμπους, μόλις στη δεύτερη του παρουσία ύστερα από απουσία δύο χρόνων, έφτασε στην νίκη καθώς κέρδισε το νικητή του πρώτου αγώνα Νικόλα Νικόλα «Πατάκ». Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο», ο οποίος κέρδισε στο μικρό τελικό τον Κυριάκο Μάριου «Τσόδα».


Με και την ολοκλήρωση του δευτέρου γύρου δύο διαφορετικοί νικητές φιγουράρουν στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η συνέχεια προβλέπετε συναρπαστική και με το επίπεδο να ανεβαίνει, δεν υπάρχει πλέον φαβορί σε κανένα αγώνα, αφού αρκετοί οδηγοί έχουν τα φόντα να κερδίσουν.


Χορηγός του αγώνα, όπως και του πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης είναι η εταιρία Ψάλτης ανταλλακτικά και τα λάδια ENEOS.