6ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Ο Μιχάλης Πάμπουκκας είναι εδώ

Δυνατές μάχες έγιναν στον έκτο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocorss, τον οποίο διοργάνωσε ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά.

Μάχες σώμα με σώμα, εκπλήξεις και έντονα συναισθήματα ήταν στο μενού του αγώνα με τις μονομαχίες στην κατηγορία ΜΧ1 να κεντρίζουν για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον.

ΜΧ1 – Το «Χ»άρηκαν και οι δυο

Μιχάλης Πάμπουκκας & Χρύσανθος Γεωργίου

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ1 όμως κερδισμένος ήταν ο Χρύσανθος Γεωργίου ο οποίος είδε τη διαφορά από τους διώκτες του να αυξάνεται στη βαθμολογία.

Ξεκινώντας από την αρχή, η εκκίνηση του πρώτου σκέλους είχε μόνο ένα πρωταγωνιστή και αυτός ήταν ο Χρίστος Τσαγγαράς. Έκανε ακόμα μια πολύ καλή εκκίνηση με αποτέλεσμα να φύγει μπροστά και γρήγορα να ανοίξει διαφορά από το δεύτερο Μιχάλη Πάμπουκκα και τον τρίτο Σάββα Σάββα. Ο Χρύσανθος Γεωργίου έμεινε τέταρτος και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να περάσει.

Χρύσανθος Γεωργίου & Μιχάλης Πάμπουκκας

Μπροστά ο Τσαγγαράς έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό όμως αυτό διήρκεσε μέχρι περίπου το μέσο του σκέλους. Οι Πάμπουκκας και Γεωργίου, που πέρασε τον Σάββα, τον έφτασαν και λίγο πριν το τέλος τον πέρασαν. Στη συνέχεια οι δυο τους είχαν δυνατές μονομαχίες με τον Γεωργίου να καταφέρνει να περνά πρώτος, όμως ο Πάμπουκκας είχε την απάντηση και ξαναπέρασε μπροστά. Ο Γεωργίου δεν το έβαλε κάτω και λίγο πριν το τέλος ξαναπέρασε πρώτος και διατήρησε αυτή τη θέση μέχρι την καρό σημαία. Ο Πάμπουκκας τερμάτισε δεύτερος και ο Τσαγγαράς τρίτος.

Χρύσανθος Γεωργίου

Στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν αυτός που έφυγε καλύτερα και έστριψε πρώτος όμως στην επόμενη στροφή ο Πάμπουκκας τον πέρασε παίρνοντας αυτός την πρωτοπορία την ίδια στιγμή που ο Τσαγγαράς ήταν τρίτος.

Αυτή τη φορά δεν έγιναν οι μάχες του πρώτου σκέλους καθώς ο Πάμπουκκας από την πρώτη θέση έλεγχε το ρυθμό και δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου από τον Γεωργίου που τον ακολουθούσε. Έτσι το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τον Πάμπουκκα νικητή, δεύτερο τον Γεωργίου και ξανά τρίτο τον Τσαγγαρά.

Μιχάλης Πάμπουκκας

Πάμπουκκας και Γεωργίου ισοβάθμησαν στο τέλος της μέρας, όμως ο Πάμπουκκας θεωρείται νικητής καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Ο Τσαγγαράς έμεινε τρίτος και το έργο του για υπεράσπιση του τίτλου δυσκολεύει.

Στη βαθμολογία ο Χρύσανθος Γεωργίου παρέμεινε πρώτος με τη διαφορά του από το δεύτερο πλέον Μιχάλη Πάμπουκκα να είναι στους οκτώ βαθμούς, ενώ ο Χρίστος Τσαγγαράς οπισθοχώρησε τρίτος με εννέα βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο.

«Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή μου νίκη στο πρωτάθλημα και ευελπιστώ ότι και στους εναπομείναντες δυο αγώνες θα τα πάω καλά καθώς στόχος μου είναι ο τίτλος. Προσπαθώ για το καλύτερο όπως και οι αντίπαλοι μου φυσικά και ο καλύτερος κερδίζει. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν, τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τους οπαδούς μου. Σε περίπτωση που στευθώ πρωταθλητής αναμφίβολα θα έχουν μερίδιο στην επιτυχία μου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να δώσω στους μηχανικούς μου καθώς μετά από μια σύγκρουση που είχα στα δοκιμαστικά έπαθε ζημιά η μοτοσυκλέτα. Έκαναν αγώνα δρόμου για να την ετοιμάσουν και παρόλο που δεν ήταν 100% έτοιμη στο πρώτο σκέλος στο δεύτερο την επιδιόρθωσαν πλήρως και κατάφερα να σημειώσω αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε ο Πάμπουκκας μετά το τέλος του αγώνα.

ΜΧ2 – Απέδειξε γιατί είναι ο καλύτερος στην κατηγορία

Άριστος Γεωργίου

Ο Άριστος Γεωργίου απέδειξε για ακόμα ένα αγώνα γιατί είναι ο καλύτερος στην κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος λίγο μετά την εκκίνηση είχε πτώση με αποτέλεσμα να μείνει τελευταίος. Ο Χρήστος Κημήτρη οδήγησε τον αγώνα από την πρώτη θέση όμως από πίσω ο Γεωργίου υπέρβαλλε εαυτόν με στόχο να φτάσει τους προπορευόμενους αναβάτες. Έχοντας πολύ καλό ρυθμό πέρασε διαδοχικά όποιον βρήκε μπροστά του με αποτέλεσμα να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να τερματίσει πρώτος μπροστά από τους Χρίστο Κημήτρη και Γιώργο Βαρνάβα.

Χρήστος Κημήτρη

Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργίου ήταν αλάνθαστος με αποτέλεσμα να δει ξανά πρώτος την καρό σημαία. Ο Χρήστος Κημήτρη τερμάτισε ξανά δεύτερος, ενώ τρίτος για ακόμα μια φορά ολοκλήρωσε ο Γιώργος Βαρνάβα.

Στη βαθμολογία ο Άριστος Γεωργίου αύξησε τη διαφορά από το δεύτερο Χρήστο Κημήτρη στους 42 βαθμούς και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

MX OPEN – Δεν τα παρατά ο Παντελής Αντωνίου

Παντελής Αντωνίου

Ο Παντελής Αντωνίου ήθελε πάση θυσία τη νίκη στην κατηγορία ούτως ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου. Το κατάφερε και μάλιστα με εμφαντικό τρόπο αφού κέρδισε και τα δυο σκέλη αφήνοντας δεύτερο το μεγάλο του αντίλαλο και πρωτοπόρο στη βαθμολογία Αριστόδημο Έλληνα, ο οποίος ήταν δεύτερος τόσο στα δυο σκέλη όσο και στον αγώνα. Τις καλές του εμφανίσεις επανέλαβε σε ακόμα ένα αγώνα ο Αντώνης Γεωργίου ο οποίος τερμάτισε και στα δυο σκέλη τρίτος, ανεβαίνοντας στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Αριστόδημος Έλληνας

Στη βαθμολογία ο Αριστόδημος Έλληνας εξακολουθεί να είναι πρώτος όμως η νίκη που πέτυχε ο Παντελής Αντωνίου τον έφερε δέκα βαθμούς πιο κοντά στον μεγάλο του αντίπαλο και πλέον όλα τα ενδεχόμενα για τον τίτλο είναι ανοικτά.

MX3 OVER – Σιδερένια νίκη!!

Γιώργος Σιδερένιος

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στην κατηγορία MX3 OVER. Αυτή τη φορά και μετά από αρκετό καιρό είδαμε διαφορετικό νικητή πέραν από το συνήθη ύποπτο Μαρίνο Τσαγγαρά. Μετά από αρκετά καλή προσπάθεια ο Γιώργος Σιδερένιος ήταν ο αναβάτης που έσπασε το αήττητο σερί του Τσαγγαρά και έφυγε νικητής από την MXPROόμως στην αρχή του πρώτου σκέλους ο Νικηφόρος Ανδρέου ήταν αυτός που προηγήθηκε και κράτησε πίσω του στους πρώτους γύρους τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας.

Σάββας Σάββα

Παρόλο που αγωνίστηκε τραυματίας, ο Μαρίνος Τσαγγαράς έσφιξε τα δόντια και ολοκλήρωσε δεύτερος στα δυο σκέλη και συνάμα στον αγώνα, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σάββας Σάββα ο οποίος έκανε τον καλύτερο του φετινό αγώνα μέχρι στιγμής.

Μαρίνος Τσαγγαράς

Στη βαθμολογία ο Μαρίνος Τσαγγαράς εξακολουθεί να προηγείται και να είναι το φαβορί για ακόμα ένα τίτλο δυο αγώνες πριν το τέλος.

ΜΧ65 – Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

Χρήστος Κλεόπα

Τις δικές τους ξεχωριστές μάχες είχαν οι νεαροί αναβάτες της κατηγορίας ΜΧ65. Οι Χριστόφορος Κάρυος και Χρήστος Κλεόπα πάλεψαν για τη νίκη και στο τέλος μοιράστηκαν μια πρώτη και μια δεύτερη θέση, αποτέλεσμα που τους έφερε στο τέλος της ημέρας ισόβαθμους, με τον Χρήστο Κλεόπα να αναδεικνύεται νικητής καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λούκας Σοφοκλέους με τερματισμούς 4-3.

MXOPEN FREE – Αποφασισμένος ο Αντρέας Παναγή

Αντρέας Παναγή

Τρείς στροφές πριν το τέλος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αντρέας Παναγή πήγε στον αγώνα αποφασισμένος για τη νίκη και αν και δυσκολεύτηκε στο τέλος τα κατάφερε. Είχε μεγάλη πίεση από το Μιχάλη Αριστείδου ο οποίος έμεινε δεύτερος σε σκέλη και αγώνα. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Mustafa Sikti Dersev με τερματισμούς 3-4.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα ήταν η εταιρία Remedica ενώ η πίστα MXPRO είχε έντονο πορτοκαλί χρώμα με την παρουσία της ΚΤΜ, η οποία διέθετε προς πώληση από το περίπτερο της είδη ένδυσης της γνωστής Αυστριακής φίρμας.

Απομένουν δυο αγώνες για την ολοκλήρωση της πιο συναρπαστικής όπως εξελίσσετε σεζόν στους αγώνες motocross. Οι τρείς διεκδικητές έχουν βάσιμες ελπίδες για τον τίτλο και με τις αναμετρήσεις να είναι χωρίς προγνωστικά μέχρι τώρα, η αγωνία για το ποιος θα κερδίσει το πρωτάθλημα όσο πλησιάζει το τέλος κορυφώνεται.

6ος Αγώνας Μοτοκρός Λευκωσίας 27-09-2020

RESULTS MOTOCROSS TOTAL 27-09-2020

Στάθης Ευσταθίου