Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift – 2ος & 3ος αγώνας: Νίκες “Special ONE”

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου είχαμε την διεξαγωγή του 2ου και 3ου Γύρου του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος DriftBy Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο αγώνας διοργανώθηκε απο το Power Drift Club στην πίστα Achna Speedway και πιο συγκεκριμένα στην μεγάλη στροφή “Kuma”.

Το πρόγραμμα το Σάββατο ξεκίνησε με την προθέρμανση, με τους οδηγούς να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο σχεδιασμό των κριτών και αρκετούς να κάνουν εντυπωσιακά περάσματα. Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία των μονών βαθμολογημένων περασμάτων και η μέρα κορυφώθηκε με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.

Ξεκινώντας απο το σχεδιαστικό κομμάτι των δύο αγώνων, οι κριτές του Drift Kings, Mike Procureur και Gerson Junginger έκαναν εξαιρετική δουλειά αφού παρόλο που η πίστα ήταν η ίδια και τις δυο μέρες κατάφεραν να κάνουν δυο εντελώς διαφορετικούς σχεδιασμούς. Το Σάββατο η διαδρομή περιλάμβανε εξαιρετικά ανοικτές γραμμές και μεγάλη ταχύτητα σε αντίθεση με την Κυριακή όπου υπήρχαν κλειστές γραμμές με τη διαδρομή να είναι ακόμη τεχνική. Κοινός παρονομαστής των δύο αυτών σχεδιασμών, η μεγάλη ταχύτητα αλλά και το γεγονός ότι εάν οι οδηγοί έχαναν σημείο δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν όπως θα έπρεπε το πέρασμα.
Σε αυτό το διήμερο είδαμε ένα Γιώργο Χριστοφόρου πραγματικά απίστευτο, να επικρατεί και στους δύο αγώνες με σχετικά εντυπωσιακό τρόπο. Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι τη φετινή χρονιά τρέχει με ένα εντελώς καινούργιο αγωνιστικό, αυτό κάνει την επιτυχία του αυτή ακόμη μεγαλύτερη.  Είδαμε στη Semi Pro δυο οδηγούς να κλέβουν την παράσταση και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Οι Πόλυς Κωνσταντίνου και Αντρέας Νέστωρα είναι δυο εντυπωσιακότατοι οδηγοί οι οποίοι παρουσιάζουν θέαμα επιπέδου Pro.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου και την κατηγορία Pro ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου “‘Ελα Κόκο” έκανε δύο πανομοιότυπα περάσματα όπως είπαν και οι κριτές και σκόραρε την πιο ψηλή βαθμολογία, 86 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση με 84 βαθμούς βρίσκουμε τον Νικόλα Νικόλα “Πατάκ” ο οποίος ταλαιπωρήθηκε ολόκληρο το διήμερο με το σύστημα διεύθυνσης του SubaruImpreza. Την τριάδα συμπλήρωσε ο πάντα εντυπωσιακός Κυριάκος Μάριου “Τσόδας” με 83 βαθμούς.

Στην κατηγορία Semi Pro ο Ανδρέας Νέστωρα ξεχώρισε γράφοντας μια βαθμολογία της τάξης των 83,5 βαθμών παίρνοντας με αυτό τον τρόπο την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση με 73 βαθμούς ήταν ο Πόλυς Κωνσταντίνου και την τριάδα συμπλήρωσε ο νεαρότερος Drifter του Κυπριακού πρωταθλήματος Παύλος Σαμαράς με 67.
Στα διπλά περάσματα της κατηγορίας Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου ήταν χάρμα οφθαλμών κερδίζοντας όποιο βρήκε απέναντι του για να φτάσει στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε τον φορμαρισμένο Σέργιο Γρηγορίου. Σε ένα δυνατό τελικό ο Γιώργος Χριστοφόρου δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει κατακτώντας την πρώτη θέση, αφήνοντας τον Σέργιο Γρηγορίου δεύτερο. Στο μικρό τελικό ο νεαρός Βασίλης Χριστοφόρου, περσινός πρωταθλητής στην κατηγορία Semipro, κατάφερε να επικρατήσει του Νικόλα Νικόλα “Πατάκ” κατακτώντας με αυτό τον τρόπο και το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Στην κατηγορία Semi pro οι Πόλυς Κωνσταντίνου και Ανδρέας Νέστωρα έφτασαν στον τελικό όπου σε ένα “Battle” επιπέδου Pro επικράτησε ο Πόλυς αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ανδρέα. Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Νέαρχος Σοφοκλέους και Χριστόφορος Κωνσταντίνου με τον δεύτερο να επικρατεί και να κατακτά το τελευταίο σκαλοπάτι στο βάθρο.

Ο δεύτερος αγώνας ήταν πιο εντυπωσιακός απο τον πρώτο αλλά και εξαιρετικά δύσκολος στα διπλά, καθώς ο πολύς καπνός απο τον προπορευόμενο οδηγό δεν άφηνε οπτικό πεδίο στον chaser. Στο αγωνιστικό κομμάτι ξεκινώντας απο τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, είδαμε τον Πάμπο Χαραλάμπους, ο οποίος έτρεχε με δανεικό αυτοκίνητο, να κάνει ένα πέρασμα για σεμινάριο σκοράροντας 93 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση με 92 βαθμούς πλασαρίστηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου και τρίτος με 89,67 βαθμούς ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας».

Στην κατηγορία Semi Pro την ψηλότερη βαθμολογία σκόραρε ο  Αντρέας Νέστωρας με 76 βαθμούς, στη δεύτερη θέση με 73 βαθμούς βρίσκουμε τον Πόλυ Κωνσταντίνου, ενώ τρίτος ήταν ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου με 67,67 βαθμούς.

Στα διπλά βαθμολογημένα στην Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» έδειξε για ακόμη ένα αγώνα ότι άρχισε να τα βρίσκει με το καινούργιο του αγωνιστικό.  Δεν έδωσε σε κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης κατακτώντας την νίκη ξανά. Στη δεύτερη θέση ο ολοκλήρωσε θεαματικότατος Πάμπος Νικολάου ο οποίος ξεπέρασε το σκόπελο του Σαββάτου, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι όταν είναι στη μέρα του μπορεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο μικρός τελικός στον οποίο θα είχαμε αντιμέτωπους τον Κυριάκου Μαριου και τον Νικόλα Πατάκ δεν έγινε ποτέ αφού ένα πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης στο Subaru του Νικόλα δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί ως αποτέλεσμα στο τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου να ανεβεί ο Κυριάκος Μάριου Τσόδας.

Στην κατηγορία SemiPro, το δίδυμο που μονοπώλησε το ενδιαφέρων και στους δύο προηγούμενους αγώνες έκαναν και πάλι το 1-2 με τους ρόλους αντίστροφους αυτή την φορά. Νικητής αναδείχθηκε ο Αντρέας Νέστωρας, με τον Πόλυ Κωνσταντίνου να μένει στη δεύτερη θέση. Στο μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Χριστόφορος Κωνσταντίνου και Μάριος Φιλίππου, με το δεύτερο να επικρατεί και να κατακτά το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

Σε δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές των δύο αγόνων μας ανάφεραν:

Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”: Νικητής Pro

“Ήταν ένας απίστευτος αγώνας απο το Power Drift Clubκαι ένας μεγάλος άθλος για να πραγματοποιηθεί αφού όπως όλοι γνωρίζεται υπάρχει το πρόβλημα με τον Covid! ‘Όσον αφορά το κομμάτι το δικό μου, θεωρώ οτι πραγματοποιήσαμε το απόλυτο αυτό το διήμερο και δείξαμε πόσο καλή ομάδα είμαστε. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο, έπρεπε να παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να το καταφέρουμε και έπρεπε να είναι όλα στο 100%. Θεωρώ ότι μετά από πάμπολες ώρες θυσίας και μελέτης για να δημιουργηθεί το “The ONE” τελικά ανταμειφθήκαμε!! Είμαι σίγουρος ότι αυτό το αυτοκίνητο μαζί με την ομάδα και τους χορηγούς που έχω, ακόμα δεν είπε την τελευταία λέξη όσον αφορά τις επιδώσεις που μπορεί να πάρει με την πάροδο του χρόνου, αλλά και με προπόνηση θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε να μας δει αλλά και το κοινό που παρακολουθεί την εξέλιξη του αυτοκινήτου στο κανάλι μου στο YouTube και σίγουρα την οικογένεια μου και τους χορηγούς μου: Texaco Motor Oil, C. C . Racing, Motiv8 Studio, P. Neophytou, Race Gas, Poumbourides tyre services, Nestoras & Stefanos, Digital Signs και M22 enterprises.

Πόλυς Κωνσταντίνου: Νικητής 2ου αγώνα Semi Pro

“Γειά σου φίλε Μιχάλη. Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω εσένα προσωπικά αλλά και την ιστοσελίδα σου για την ευκαιρία που μας δίνεται να προβληθούμε. Όσον αφορά τον διπλό αγώνα ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς τους οδηγούς αλλά και για τα αυτοκίνητα μας καθώς η ζέστη ήταν αφόρητη γεγονός το οποίο όπως αντιλαμβάνεσαι δυσκολεύει τα πράγματα! Το αυτοκίνητο μας είναι σεταρισμένο για πιο μικρές πίστες και με πιο μικρές ταχύτητες.  Ωστόσο το παλέψαμε και καταφέραμε να φτάσουμε και τις 2 μέρες στο τελικό. Το Σάββατο πήραμε την πρώτη θέση και την Κυριακή την δεύτερη. Είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που πήραμε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και στους επόμενους δύο αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αφανή ήρωα, το μηχανικό μου Τάκη Χριστοφή και το ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ Drift Team. Επίσης θερμές ευχαριστίες στην εταιρία MCM digital print and signs, τα Πετρελαιοειδή Κατερίνα και Τάσος, τα ελαστικά WESTLAKE, το Hobby mania cy και τον τέλος τον tuner μου Κωνσταντή.

Αντρέας Νέστωρας: Νικητής 3ου αγώνα Semi Pro

Ένα Σαββατοκύριακο, 2 αγώνες, 2 κύπελα! Με δεύτερη και πρώτη θέση τελείωσαν ακόμη 2 αγώνες γεμάτοι ενθουσιασμό και αδρεναλίνη! Το αναβαθμισμένο μου αυτοκίνητο με έβγαλε ακόμα μια φορά ασπροπρόσωπο! Ευχαριστώ τον μηχανικό  μου @doros drift και τους χορηγούς μου Nefelix,Cosman, Outdoor by zoo, a.g.t styling, τα 5 κυπαρίσσια και Panchris group fans Panagiotou. Τέλος  μπράβο  σε όλους τους συναθλητές μου αλλά και τους θεατές που μας στηρίζουν κάθε φορά!

Οι δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου αποτέλεσαν γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, με άρτια διαμορφωμένο πρόγραμμα και εξαιρετικό θέαμα. Εμείς κρατούμε την εξαιρετική εμφάνιση του νεαρού Βασίλη Χριστοφόρου, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο. Σημεία αναφοράς δεν θα μπορούσε να είναι η άλλο απο την επιστροφή του Πάμπου Χαραλάμπους έστω και με δανεικό αγωνιστικό. Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον νεαρότερο Drifter του πρωταθλήματος, Παύλο Σαμαρά, ο οποίος άρχισε να δείχνει εξαιρετικά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Οι άτυχοι του διημέρου ήταν απο τον πρώτο αγώνα οι Πάμπος Τσουρή και Δαύιδ Δαύιδ αφού δεν μπόρεσαν να παλέψουν όπως θα ήθελαν αλλά και ο Νικόλας Πατάκ που έχασε την ευκαιρία να κυνηγήσει μια θέση στο βάθρο.

Μελανό σημείο δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο απο το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο δεν επέτρεψε την παρουσία περισσότερων θεατών.  Ελπίζουμε μέχρι τον επόμενο αγώνα περισσότεροι θεατές να μπορούν να δώσουν το παρών τους.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου. Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης/Joshua Infanti