Παγκύπριο Πρωτάθλημα Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil – 2Ος & 3Ος γύρος: Δύο στα δύο για τον Γιώργο Χριστοφόρου στο διπλό γύρο του Πρωταθλήματος Drift

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου ο διπλός αγώνας πλαγιολίσθησης στην πίστα Achna Speedway, ο οποίος διοργανώθηκε από το Power Drift Club υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο διπλός αγώνας λόγω της πανδημίας είχε περιορισμένη παρουσία θεατών, με τον μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων να είναι τα χίλια άτομα ανά ημέρα. Στο σχεδιαστικό κομμάτι, παρόλο που διεξήχθη στην ίδια ακριβώς τοποθεσία και τις δύο μέρες, η μία μέρα δεν είχε καμία σχέση με την άλλη. Το Σάββατο η διαδρομή περιλάμβανε ανοικτές γραμμές με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ενώ την Κυριακή υπήρχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση με πολύ κλειστές γραμμές, τεχνικές και τις δύο μέρες αλλά και θεαματικές ταυτόχρονα.

Στο αγωνιστικό μέρος, ξεκινώντας από την πρώτη μέρα και τα μονά βαθμολογημένα στην κατηγορία Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» πέτυχε την πιο ψηλή βαθμολογία (86). Στη δεύτερη θέση ο Νικόλας Νικόλα «Πατάκ» ενώ τρίτος ήταν ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας. Στην κατηγορία Semi Pro ο νικητής του πρώτου αγώνα Ανδρέας Νέστωρας πήρε 83,5 βαθμούς με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου και τρίτο το νεαρότερο Drifter του Κυπριακού πρωταθλήματος Παύλο Σαμαρά.

Στα διπλά βαθμολογημένα της κατηγορίας Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Σέργιος Γρηγορίου ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας SemiPro Βασίλης Χριστοφόρου.

Στην κατηγορία Semi Pro ο Πόλυς Κωνσταντίνου πήρε την πρώτη θέση, στη δεύτερη ο Ανδρέας Νέστωρας και την τρίτη ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου.

Στο δεύτερο αγώνα, ο οποίος να αναφέρουμε ότι ήταν πιο εντυπωσιακός από τον πρώτο, ο Πάμπος Χαραλάμπους πήρε τη νίκη (93 βαθμούς) στα μονά βαθμολογούμενα περάσματα. Στη δεύτερη θέση με 92 βαθμούς πλασαρίστηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου και τρίτος με 89,67 βαθμούς ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας». Στην κατηγορία SemiPro την ψηλότερη βαθμολογία σκόραρε ο  Αντρέας Νέστωρας με 76 βαθμούς, με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου (73 βαθμούς) και τρίτο τον Χριστόφορος Κωνσταντίνου με 67,67 βαθμούς.

Στα διπλά βαθμολογημένα της κατηγορίας Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» δεν έδωσε σε κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης κατακτώντας την νίκη και σε αυτό τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Πάμπος Νικολάου και το βάθρο συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου. Στην κατηγορία Semi Pro, το δίδυμο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον και στους δύο προηγούμενους αγώνες έκανε και πάλιν το 1-2 με τους ρόλους αντίστροφους αυτή την φορά. Νικητής αναδείχθηκε ο Αντρέας Νέστωρας με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Φιλίππου.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift είναι προγραμματισμένος στις 30 Οκτωβρίου. Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.