6ος Αγώνας motocross 2018-19 – Μακούντα: Preview

Μετά από μια βδομάδα από την προγραμματισμένη ημερομηνία και υπο το βλέμμα του νέου προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας Ζαννέτου Κουμάση,

διεξάγετε την Κυριακή 11 Μαρτίου ο 6ος αγώνας motocross του Παγκυπρίου πρωταθλήματος στην πίστα της Μακούντας. Διοργανωτής είναι η Λέσχη Μοτοσικλέτας Αργάκας και όπως ανακοινώθηκε ο αγώνας είναι εις μνήμη του ήρωα Δημητράκη Παπαμηλτιάδους και του αδικοχαμένου αθλητή της Λέσχης Νεόφυτου Τσαγγαρά.

Ο προηγούμενος αγώνας που έγινε στην Ποταμιά σε ορισμένες κατηγορίες περιέπλεξε τα πράγματα και σε ορισμένες τα ξεκαθάρισε. Κάνοντας αρχή από την ΜΧ1, με ενδιαφέρων αναμένετε η μάχη μεταξύ του πρωτοπόρου Χρίστου Τσαγγαρά και του δεύτερου Γιώργου Παπαλοΐζου. Ο τελευταίος κέρδισε στον προηγούμενο αγώνα μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους 5 βαθμούς. Στη Μακούντα θα επιδιώξει τη νίκη που θα τον φέρει κοντά στην κορυφή ή ακόμα και πρώτο, όμως το έργο του αναμένετε να είναι πολύ δύσκολο καθώς ο Χρίστος Τσαγγαράς παρουσιάζετε πολύ δυνατός μέχρι στιγμής στη σεζόν και στην έδρα του έδειξε ότι δύσκολα μπορεί να χάσει.

Μπορεί να μην κέρδισε στην Ποταμιά ο Μιχάλης Πάμπουκκας, πρωτοπόρος στην κατηγορία ΜΧ2, όμως εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Η διαφορά του από τον δεύτερο Ανδρέα Γεωργίου είναι στους 23 βαθμούς και τα δεδομένα δύσκολα φαίνεται να ανατρέπονται.

Στην κατηγορία ΜΧ3 ο πρωτοπόρος Μαρίνος Ζιντίλης προηγείται με 194 βαθμούς, 8 περισσότερους από τον δεύτερο Ντίνο Θεοδώρου. Ο τελευταίος έφυγε νικητής από την Ποταμιά, μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά και πάει στη Μακούντα με μοναδικό στόχο τη νίκη, η οποία θα τον φέρει πιο κοντά στον μεγάλο του αντίπαλο. Φυσικά ο Ζιντίλης δε θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, καθώς δεν θέλει να μπλεχτεί σε περιπέτειες. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας είναι ο Νικηφόρος Ανδρέου, ο οποίος δεν απειλεί και δεν απειλείται.

Πιο ξεκάθαρα είναι τα δεδομένα στην κατηγορία MX3OVER. Ο αήττητος μέχρι τώρα Μαρίνος Τσαγγαράς είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη και για το πρωτάθλημα, πόσο μάλλον τώρα που θα αγωνιστεί στην έδρα του. Ο δεύτερος στη βαθμολογία Σπύρος Ηλία μέχρι στιγμής δεν βρήκε τις απαντήσεις και αν χάσει και στη Μακούντα δύσκολα θα προλάβει το τρένο. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας είναι ο Γιώργος Σιδερένιος 19 βαθμούς μακριά από τη δεύτερη θέση του Σπύρου Ηλία.

Στην κατηγορία ΜΧ4 ο πρωτοπόρος Κυριάκος Πούλλου θα ψάξει ακόμα μια νίκη η οποία θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο πρωτάθλημα. Έχει αέρα 21 βαθμών από το δεύτερο Θανάση Φελλα και είναι το φαβορί για ακόμα μια νίκη. Τρίτος στη βαθμολογία είναι ο Αδάμος Μανώλη και τέταρτος ο Παναγιώτης Ττόφιας.

Ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο θέλει να κάνει ο Χρίστος Κιμίτρη στην κατηγορία ΜΧ85. Ο νεαρός προηγείται στη βαθμολογία με 198 βαθμούς έναντι 186 του μεγάλου του αντιπάλου Αριστόδημου Έλληνα. Ο Έλληνας ο οποίος είναι δεύτερος, είναι ο μοναδικός μέχρις στιγμής που μπορεί να απειλήσει τον Κιμίτρη. Ανοικτή είναι η τρίτη θέση την οποία κατέχει ο Αντώνης Γεωργίου ο οποίος έχει 142 βαθμούς. Τον ακολουθούν οι Βρυώνης Βλάσιου και Dominic Κολοκάσης, οι οποίοι ισοβαθμούν έχοντας 138 βαθμούς, 4 λιγότερους από τον Γεωργίου.

Τέλος στην κατηγορία MX VET ο Κώστας Κιμίτρης μετρά το απόλυτο και προηγείται με 100 βαθμούς έναντι 90 του δεύτερου Ανδρέου Ανδρέα. Είναι οι δυο αναβάτες που διεκδικούν το πρωτάθλημα με τον Κιμίτρη να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το κατακτήσει.

Θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στις κατηγορίες ή θα περιπλεχτούν περισσότερο τα δεδομένα; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή στη Μακούντα.