Η GRX TANECO Team τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RX με τους Timerzyanov και Gronholm

Η ομάδα της GRX TANECO θα τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross με δυο Hyundai i20 Supercars. Στους 12 γύρους που αποτελείται το πρωτάθλημα, τα δυο αυτοκίνητα θα οδηγήσουν ο Πρωταθλητής Ευρώπης Timur Tmerzyanov και ο πρωταθλητής 2015 του Φιλανδικού Rallycross, Niclas Gronholm.

Το νέο Hyundai i20 supercar το οποίο θα χρησιμοποιήσει η GRX είναι βασισμένο στο μοντέλο του 2016 το οποίο έτρεχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν τις προσεχές βδομάδες ούτως ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα για την έναρξη της σεζόν τον ερχόμενο μήνα, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται από τις 14 μέχρι τις 16 Απριλίου.

Βασισμένη στο 2017, όπου η GRX έτρεξε ένα supercar για τον Gronholm στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η ομάδα θέλει να μπει σφήνα στις εργοστασιακές ομάδες.

Ο Timerzyanov κέρδισε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα rallycross το 2012 και 2013 και τερμάτισε στο βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Gronholm έκανε το ντεμπούτο του το 2015 και την επόμενη χρονιά έτρεξε σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι το 2000 και 2002 είναι πλέον ο επικεφαλής της ομάδας GRX και αγωνιστικός διευθυντής είναι ο Jussi Pinomäki.

Ο Gronholm σε δηλώσεις του είπε, «Επιλέξαμε το Hyundai i20 για να τρέξουμε λόγω των επαφών που είχαμε με τον αγωνιστικό διευθυντή της Hyundai Michel Nandan. Η σχέση μας είναι πολύ καλή όμως κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα σαν ιδιωτική ομάδα. Δεν θα έχουμε την υποστήριξη του εργοστασίου όπως μερικοί από τους ανταγωνιστές μας, όμως έχουμε συλλέξει αρκετές πληροφορίες για τα αυτοκίνητα από τη μέρα που τα αγοράσαμε από τη Hyundai. Μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό. Ευελπιστούσα ότι μέχρι τώρα θα ήμασταν στην πίστα, όμως αυτό δεν θα γίνει πριν από τις επόμενες δυο βδομάδες. Έχουμε μερικές νέες λύσεις που δεν έχουμε ξαναδεί και ανυπομονώ πολύ να μπω στην πίστα. Ξέρουμε ότι ο Timur μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο Niclas δούλεψε πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έδειξε να έχει πολύ καλό ρυθμό πέρυσι και είμαι αισιόδοξος ότι και οι δυο μπορούν να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα φέτος. Θα εκπλαγώ αν δεν μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους πιο έμπειρους οδηγούς, τουλάχιστον σε μερικούς αγώνες. Πρώτος μας στόχος είναι να φτάσουμε στα ημιτελικά, ακολούθως στον τελικό και μετά στο βάθρο. Νομίζω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες.»

Ο Timur Timerzyanov με τη σειρά του είπε: «Περίμενα αυτή την ευκαιρία για πολύ καιρό και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον, τόσο από τεχνικής πλευράς με το αυτοκίνητο όσο και από την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κύριος χορηγός μας θα είναι η TANECO και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τα δοκιμαστικά. Χαίρομαι επίσης που θα έχω τον Niclas στην ίδια ομάδα. Ήδη έδειξε τις προθέσεις του από πέρυσι και επίσης είναι ωραίο το συναίσθημα να δουλεύεις με τον Marcus, καθώς με καταλαβαίνει απόλυτα σαν οδηγό. Έχει τους ίδιους στόχους με μένα για αυτή τη χρονιά, δηλαδή να φέρουμε καλά αποτελέσματα και ξέρει ακριβώς πως θα μπορέσουμε να το πετύχουμε. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα ξαναδουλέψω με τον Jussi, καθώς συνεργαστήκαμε μαζί και στο παρελθόν. Αν έχουμε σταθερότητα κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν νομίζω να έχουμε προβλήματα απέναντι στους πιο έμπειρους οδηγούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μου Viatti, ο οποίος είναι συνεχώς δίπλα μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συνεχίζουμε μαζί και σε αυτή μου την προσπάθεια».

«Όλα φαίνονται πολύ καλά στο χαρτί για το νέο αυτοκίνητο και αυτό που μου λένε τα παιδιά από το εργαστήριο είναι πολύ συναρπαστικό», είπε ο Niclas Gronholm. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι το αυτοκίνητο θα είναι ανταγωνιστικό. Σε πολλούς αγώνες πέρυσι είχα πολύ καλό ρυθμό, όμως συχνά αντιμετώπιζα προβλήματα. Προσπαθήσαμε να τα επιλύσουμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου πρώτα διορθώσαμε τη θέση μου στο αυτοκίνητο και αλλάξαμε τη γωνία των πεντάλ. Οδήγησα αρκετά κατά τη χειμερινή περίοδο προσπαθώντας να βελτιώσω τις αδυναμίες μου. Ο Timur είναι πολύ έμπειρος και αυτό είναι πολύ καλό, καθώς θα μπορώ να συγκρίνω τα δεδομένα μεταξύ μας και έτσι θα μπορέσει να βοηθήσει ο ένας τον άλλο. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι αυτό θα δουλέψει πολύ καλά».