5ος Αγώνας motocross 2017-2018- MXPRO: Νικητής ο Γιώργος Παπαλοΐζου

Φώτο αρχείου

Σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα, καθώς οι μνήμες από τον άδικο χαμό του Νεόφυτου Τσαγγαρά αθλητή της κατηγορίας ΜΧ2 είναι ακόμα νωπές, ολοκληρώθηκε ο 5ος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος motocross στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Παπαλοΐζου αντέδρασε θετικά μετά τις τέσσερις διαδοχικές δεύτερες θέσεις, καταφέρνοντας να επικρατήσει στην κατηγορία ΜΧ1 κερδίζοντας και τα δυο χιτ. Δεύτερος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Χρίστος Τσαγγαράς και την τελευταία θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο Λάμπρος Τσαγγαράς. Την τέταρτη και πέμπτη θέση κατέλαβαν οι Χρίστος Δημητρίου και Γιώργος Γεωργίου αντίστοιχα.

Μετά και από αυτά τα αποτελέσματα ο Παπαλοΐζου πλησίασε στους 5 βαθμούς το Χρίστο Τσαγγαρά δίνοντας έτσι νέο ενδιαφέρων στο πρωτάθλημα.

Την κατηγορία ΜΧ2 κέρδισε ξανά ένας Πάμπουκας, όμως αυτή τη φορά δεν ήταν ο συνήθης ύποπτος Μιχάλης αλλά ο αδερφός του Μάριος. Το πρώτο χιτ κέρδισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μάριο Πάμπουκκα και τρίτο τον Χρύσανθο Γεωργίου. Ο Άριστος Γεωργίου ήταν ο αναβάτης που κέρδισε το δεύτερο χιτ, με τον Μάριο Πάμπουκκα να τερματίζει ξανά δεύτερος και ο Αντρέας Γεωργίου τρίτος. Ο πρωτοπόρος Μιχάλης Πάμπουκκας έμεινε στην έκτη θέση όμως μετά και τα τελικά αποτελέσματα, η διαφορά του από τον δεύτερο Αντρέα Γεωργίου αυξήθηκε στους 23 βαθμούς.

Πολύ δυνατός ήταν ο Ντίνος Θεοδώρου στην κατηγορία ΜΧ3. Αγωνιζόμενος στην έδρα του κέρδισε και τα δυο χιτ μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους 8 βαθμούς. Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Μαρίνος Ζιντίλης τερμάτισε και στις δυο περιπτώσεις στη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νικηφόρος Αντρέου με τερματισμούς 3-3.

Έτσι με τέσσερις αγώνες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η σεζόν, η διαφορά μεταξύ Μαρίνου Ζιντίλη και Ντίνου Θεοδώρου μειώθηκε στους 8 βαθμούς και ο επόμενος αγώνας είναι πλέον πολύ σημαντικός και για τους δυο.

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς ήταν για ακόμα ένα αγώνα ο απόλυτος κυρίαρχος στην κατηγορία MX3OVER. Μάζεψε ακόμα 50 βαθμούς κερδίζοντας τα δυο χιτ της μέρας. Με τερματισμούς 2-2 ο Σπύρος Ηλία ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κοσμάς Βασιλείου με τερματισμούς 3-3.

Σε αυτή την κατηγορία δύσκολα μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα όσον αφορά την πρώτη θέση, σύμφωνα πάντα με τα όσα είδαμε μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Στην κατηγορία ΜΧ4 ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Κυριάκος Πούλλου πρόσθεσε ακόμα μια νίκη στη φετινή χρονιά με τερματισμούς στα δυο χιτ 1-2. Δεύτερος κατατάγει ο Θανάσης Φελλάς με τερματισμούς 4-1 και τρίτος ο Αντρέας Ηλία με τερματισμούς 3-3. Στη βαθμολογία μετά από τον αγώνα στην Ποταμιά, ο Κυριάκος Πούλλου αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Θανάση Φελλα στους 21 βαθμούς. Τρίτος εξακολουθεί να παραμένει ο Αδάμος Μανώλη και τέταρτος ο Παναγιώτης Ττόφιας.

Νικητής στην κατηγορία ΜΧ85 αναδείχθηκε ο Χρίστος Κημήτρη, ο οποίος κέρδισε και τα δυο χιτ στον αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Αριστόδημος Έλληνας με τερματισμούς 2-2 και τρίτος ο Doinic Κολοκάσης, με τερματισμούς 3-3. Αυτός ήταν και ο πρώτος τερματισμός στο βάθρο για τον Κολοκάση τη φετινή χρονιά.

Στη βαθμολογία ο Χρίστος Κημήτρη αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο Αριστόδημο Έλληνα και πάει στον επόμενο αγώνα με αέρα 12 βαθμών. Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Αντώνης Γεωργίου με τους Βρυώνη Βλάσιου και Dominic Κολοκάση να ακολουθούν ισόβαθμοι στις επόμενες δυο.

Την κατηγορία ΜΧ85 κέρδισε ο Μιχάλης Χρυσοστόμου με τερματισμούς 1-1. Ο Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου κατατάγει δεύτερος με τερματισμούς 2-2 και τρίτος τερμάτισε ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου με τερματισμούς 3-3. Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Λεόντιος Παράσχου.

Ο Μιχάλης Χρυσοστόμου είναι το μεγάλο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα καθώς μετρά τρείς νίκες σε τρείς αγώνες. Η διαφορά του από τον δεύτερο Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου μετά και τον 3o αγώνα είναι στους 12 βαθμούς.

Ακόμα μια νίκη σημείωσε ο Κώστας Κημήτρης στην κατηγορία MXVET, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ευτύχιο Διγενή και τρίτο τον Ανδρέα Ανδρέου. Ο Κημήτρης είναι πρώτος με 100 βαθμούς, 10 περισσότερους από τον δεύτερο Αντρέα Αντρέου. Τρίτος γενικής είναι ο Γιαννάκης Έλληνας.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Νεόφυτου Τσαγγαρά παρευρέθη στον αγώνα όπου σε έντονα φορτισμένο κλίμα ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους τους αναβάτες που έτρεξαν για τον Νεόφυτο. Ακολούθως έκανε την απονομή στις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2. Σαν φόρο τιμής ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας του απένειμε τιμητική πλακέτα εις μνήμη του Νεόφυτου.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα της Μακούντας στις 4 Μαρτίου. Η ημερομηνία αυτή ενδέχεται να αλλάξει καθώς συμπίπτει με το 40ήμερο μνημόσυνο του Νεόφυτου Τσαγγαρά.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Ziggy Watkins